My z żoną też jesteśmy na etapie rezerwacji/umowy w tej inwestycji. Czy nie obawiają się Państwo świateł Areny i hałasu zarówno od strony Dąbskiej jak i Lema? Jesteśmy zainteresowani mieszkaniem południowo-zachodnim, a więc zlokalizowanym tyłem do Lema/Areny ale i tak się zastanawiamy...Nie doszukałem się niestety żadnej informacji na temat budowy ekranów od strony zabudowy mieszkalnej...
Dąbska Street Kraków - forum i opinie [deweloper Dasta Invest]
Re: Dąbska Street Kraków - forum i opinie [deweloper Dasta Invest]
My z żoną też jesteśmy na etapie rezerwacji/umowy w tej inwestycji. Czy nie obawiają się Państwo świateł Areny i hałasu zarówno od strony Dąbskiej jak i Lema? Jesteśmy zainteresowani mieszkaniem południowo-zachodnim, a więc zlokalizowanym tyłem do Lema/Areny ale i tak się zastanawiamy...Nie doszukałem się niestety żadnej informacji na temat budowy ekranów od strony zabudowy mieszkalnej...
-
wysokienapiec
również mamy mieszkanie od strony pd-zach, wybraliśmy je właśnie dlatego, żeby nie było problemu z tauron areną czy zwiększonym ruchem na lema:) co do dąbskiej na pewno będzie tam większy ruch po wybudowaniu 4 nowych budynków, ale miejmy nadzieję, że nie na tyle, żeby zakłócać spokój:) a o samym deweloperze mają jakieś państwo informacje? trudno doszukać się złych opinii o inwestycji na dąbrowskiej, ale ciężko znaleźć jakiekolwiek opinie na temat dasta invest.
Strona południowo-zachodnia, moim zdaniem idealna wystawa okien, choć pod warunkiem, że lubi się słońce w mieszkaniu
Ja np. nie lubię rano, jak mnie budzi, więc odpadała dla mnie wystawa wschodnia, zwłaszcza jeśli chodzi o sypialnię. Z tym, że być może będzie się trzeba nastawić na to, że kiedyś zostanie zamontowana klimatyzacja w mieszkaniu, jeśli letnie temperatury dadzą się we znaki. Co do ulicy Lema, to tam na pewno będzie coraz większy ruch, a do tego jeszcze światła Tauron Areny.
Duże mieszkania bierzecie
Macie może jakieś informacje o tym, jaki ma być standard deweloperski oddawanych mieszkań oraz standard wykończenia całego blok. Dostaliście już jakieś wiadomości na temat tego, jak ma pod tym względem wyglądać inwestycja Dąbska Street od Dasty 
Duże mieszkania bierzecie
No tak połoduniowy-zachód, jak nie ma loggie i żadnych barier zacieniających w okolicy to koniecznie trzeba klimatyzacje na pełną moc odpalić od czerwca do września żeby się nie ugotować w mieszkaniu.
My jesteśmy zainteresowani 62 metrowym w kierunku południowo zachodnim. Co do Dasty, rzeczywiście nie znaleźlismy negatywnych informacji, znajomi z inwestycji oddanej kilka lat temu bardzo sobie chwalą, inwestor dba o teren nawet kilka lat po oddaniu. Jeśli chodzi o Dąbrowskiej, ludzie narzekają podobno na mechaniczny system wentylacji- wentylatory, które muszą być włączone cały czas, w innym przypadku na ścianach potrafi pojawi się grzyb w związku z nikłym przepływem powietrza... dobrze byłoby, żeby na Dąbskiej sprawa została rozwiązana inaczej...
Jeśli chodzi o ruch na Dąbskiej to trzeba się liczyć, że po oddaniu 4 bloków Dasty plus kolejnych kilku Caby ( na całym terenie działek może łącznie powstać do 10 bloków: Dasta + Caba + GL Development + Wawel Service !!!) będzie to ulica dość ruchliwa. Martwi nas również fakt, że Dasta zaprojektowała 2 piętrowe przejścia w ramach bloków/wejścia dla klatek. Wygląda super, ale niewykluczone, że przez tę lukę na osiedle wpadać będzie dyskoteka z Areny i hałas z Lema... jak myślicie?
Jeśli chodzi o ruch na Dąbskiej to trzeba się liczyć, że po oddaniu 4 bloków Dasty plus kolejnych kilku Caby ( na całym terenie działek może łącznie powstać do 10 bloków: Dasta + Caba + GL Development + Wawel Service !!!) będzie to ulica dość ruchliwa. Martwi nas również fakt, że Dasta zaprojektowała 2 piętrowe przejścia w ramach bloków/wejścia dla klatek. Wygląda super, ale niewykluczone, że przez tę lukę na osiedle wpadać będzie dyskoteka z Areny i hałas z Lema... jak myślicie?
-
wysokienapiec
"Dasta zaprojektowała 2 piętrowe przejścia w ramach bloków/wejścia dla klatek. Wygląda super, ale niewykluczone, że przez tę lukę na osiedle wpadać będzie dyskoteka z Areny i hałas z Lema... jak myślicie?"
jeśli mam być szczera to aż tak wnikliwie do tego nie podeszliśmy:) ale z drugiej strony nie dajmy się też zwariować. kupując mieszkanie praktycznie w centrum trzeba się liczyć z hałasem ulic (światła areny są tutaj "wyjątkowe", ale państwo ze swoim położeniem mieszkania nie powinni się obawiać:)) nie wydaje mi się żeby można było kupić mieszkanie w idealnej lokalizacji:)
na stronie dasta-invest niestety na razie brak informacji co do standardów wykonczenia, na maila póki co również nic nie dostałam. także nie ma innego wyjścia jak tylko czekać.
jeśli mam być szczera to aż tak wnikliwie do tego nie podeszliśmy:) ale z drugiej strony nie dajmy się też zwariować. kupując mieszkanie praktycznie w centrum trzeba się liczyć z hałasem ulic (światła areny są tutaj "wyjątkowe", ale państwo ze swoim położeniem mieszkania nie powinni się obawiać:)) nie wydaje mi się żeby można było kupić mieszkanie w idealnej lokalizacji:)
na stronie dasta-invest niestety na razie brak informacji co do standardów wykonczenia, na maila póki co również nic nie dostałam. także nie ma innego wyjścia jak tylko czekać.
pełna zgoda, nie ma idealnej lokalizacji i nigdy się wszystkiego nie przewidzi
My też czekamy na szczegóły dokumentacji technicznej, z informacji od dewelopera wynika, że będzie to standard podwyższony. Zobaczymy.
Pozdrawiam!
My też czekamy na szczegóły dokumentacji technicznej, z informacji od dewelopera wynika, że będzie to standard podwyższony. Zobaczymy.
Pozdrawiam!
Jedyny minus tej lokalizacji to "Tauron Arena". Polecam wieczorem pokręcić się po okolicy dokładnie kiedy organizowane są tam imprezy, czyli co tydzień... Samochody zaparkowane gdzie tylko wolne miejsce + pielgrzymki
z przystanku. Straż miejska w pogotowiu 4 patrole się przewinęły przy krótkim postoju. Na koniec światła z areny. 

Co do parkowania, cenna uwaga, właśnie dlatego zamknięcie osiedla uważam za plus, mimo że ogólnie odchodzi się od tej praktyki...
Co do świateł, zdecydowanie, będzie dotyczyć mieszkań "wystawionych" centralnie na Arenę, w tym apartamentów na ostatnich piętrach za grube pieniądze. Moim zdaniem mieszkania odwrócone tyłem nie powinny mieć problemu ze światłami...
Co do świateł, zdecydowanie, będzie dotyczyć mieszkań "wystawionych" centralnie na Arenę, w tym apartamentów na ostatnich piętrach za grube pieniądze. Moim zdaniem mieszkania odwrócone tyłem nie powinny mieć problemu ze światłami...
Wie ktoś dlaczego na dąbskiej w II etapie mLocum zostało sporo mieszkań niesprzedanych?
Przy podobnej lokalizacji ceny po rabatach ok. 6300m2
Przy podobnej lokalizacji ceny po rabatach ok. 6300m2
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”