Zamierzam kupić mieszkanie dla siebie w Krakowie. Mam taki styl życia, że dużym priorytetem dla mnie jest aby mieć siłownie i basen w budynku. Do tej pory bardzo spodobała mi się inwestycja Ludwinowska 11 z Lemon Fitness w środku, jednak nie widzę tam mieszkań do sprzedaży.
Zastanawiam się czy ktoś doradzi mi może podobne alternatywy w Krakowie?
Mieszkania z siłownią i basenem w Krakowie / gdzie kupić
Mieszkania z siłownią i basenem w Krakowie / gdzie kupić
Jest tego mało, a jeśli już, to jakość oferowanych udogodnień jest raczej mierna. To nie Dubaj albo USA. Naprawdę zależy Ci na basenie, co ma 10m długości?
Widziałem, jak to wygląda np. w Angel Wawel... No cóż.
Podobno w Ekopark Przybyszewskiego też coś jest- ale basenu chyba nie ma. Słyszałem też o Tarasach Verona.
W Bunscha Park mają tężnię solną chyba gdzieś w "obejściu".
"Prestiżowy" Polak raczej uderza w "kameralność" a nie w udogodnienia.
Widziałem, jak to wygląda np. w Angel Wawel... No cóż.
Podobno w Ekopark Przybyszewskiego też coś jest- ale basenu chyba nie ma. Słyszałem też o Tarasach Verona.
W Bunscha Park mają tężnię solną chyba gdzieś w "obejściu".
"Prestiżowy" Polak raczej uderza w "kameralność" a nie w udogodnienia.
Re: Mieszkania z siłownią i basenem w Krakowie / gdzie kupić
qbait pisze:Zastanawiam się czy ktoś doradzi mi może podobne alternatywy w Krakowie?
Jest też basen, co prawda również niezbyt duży, ale moim zdaniem lepszy i większy niż w Lemonie, w tym budynku wysokim Salwator Tower (albo przylegającym) w Bronowicach, to chyba ul. Sołtysa Dymitra, każdy może skorzystać, bo jest to obsługiwane przez którąś z fitnessowych sieciówek. Poza tym siłownia, trzy sauny, dwa jacuzzi itd. i bez specjalnego tłoku. Moim zdaniem znacznie lepiej niż Lemon na Ludwinowie. Lubiłem czasem wpaść wygrzać się w saunie zimą lub popluskać się w wodzie latem. Wydaje mi się, że nawet widziałem niedawno na tym budynku ogłoszenie z ofertą sprzedaży mieszkania. A i blok chyba miej narażony na wodne niespodzianki ze strony okolicznych rzek.
Dzięki za dodatkowe inwestycje do rozpatrzenia!
Właśnie bardziej skłaniam się do budynków gdzie są na dole sieciówki z normalnymi basenami, a nie malutkie kałuże należące tylko do mieszkańców.
Dodałem też Garden Residence do mojej listy.
Właśnie bardziej skłaniam się do budynków gdzie są na dole sieciówki z normalnymi basenami, a nie malutkie kałuże należące tylko do mieszkańców.
Dodałem też Garden Residence do mojej listy.
qbait pisze:Dodałem też Garden Residence do mojej listy.
Daj znać, jakie jeszcze inwestycje dojdą do Twojej listy, ciekaw jestem ile takich projektów można by naliczyć w Krakowie, ale mam wrażenie, że niewiele.
qbait pisze:Właśnie bardziej skłaniam się do budynków gdzie są na dole sieciówki z normalnymi basenami, a nie malutkie kałuże należące tylko do mieszkańców.
Noooo, to troszkę zmienia postać rzeczy ale też "grupę docelową". To już kwestia szczęścia. "Na dole" zwykle i tak ma osobne wejśćie, więc wymaga normalnego ubioru. Wtedy można się zastanawiać, czy np. 200m dalej jeszcze jest OK czy już za daleko?

Poza tym w takim układzie przede wszystkim: siłownia dziś jest, a jutro jej nie będzie i pojawi się Żabka.
Zwłaszcza w tak cudownych czasach, jak dziś. Póki co, od jutra, raczej do żadnej ogólnodostępnej siłowni nie wejdziesz.
A ja to sobie wyobrażam podobnie jak w jakimś hotelu- można iść w samym szlafroku (SPA/sauna) albo bezpośrednio w ubraniu treningowym zjechać na odpowiednie piętro. Istnienie udogodnień masz wpisane w umowę notarialną i masz obowiązek je utrzymywać. Zwykle wspólnoty z tego nie rezygnują, zwłaszcza, jeśli każdy wie, na co się pisał.
Ale ogólnie to fakt- jesteśmy "w lesie" z takimi rzeczami i "samowystarczalne" enklawy to wciąż pieśń przyszłości.
mac_kow pisze:A ja to sobie wyobrażam podobnie jak w jakimś hotelu- można iść w samym szlafroku (SPA/sauna) albo bezpośrednio w ubraniu treningowym zjechać na odpowiednie piętro.
Wychodzi na to, że najbardziej luksusowo było, jak wynajmując z kumplami mieszkanie na Radzikowskiego, urządziliśmy w sporej piwnicy, która do niego przynależała siłownię. I tak właśnie w kapciach schodziliśmy wieczorami pomachać ciężarami

Szkoda, że tak mało buduje się tego rodzaju inwestycji w Krakowie, a przecież duże osiedla, jak choćby sprzedawane ostatnio City Vibe spokojnie utrzymałyby niewielki budynek usługowy z salą fitness, siłownią, saunarium i może nawet małym basenem. A i argument sprzedażowy mógłby być całkiem dobry. W ramach Avii powstał osobny dwupiętrowy budynek usługowy, tzw. Okrąglak, ale wygrało tam przedszkole.
-
Głupie rozwiązanie z siłownia w bloku, bo wszędzie śmierdzi potem.
piotrekdom pisze:Głupie rozwiązanie z siłownia w bloku, bo wszędzie śmierdzi potem.
Byłem kilka razy w budynkach, w których są siłownie, np. w hotelach czy biurowcach i nie zauważyłem, żeby jakoś śmierdziało w nich potem... Nie wiem skąd takie pomysły z tym smrodem.
-
MarcinJ pisze:piotrekdom pisze:Głupie rozwiązanie z siłownia w bloku, bo wszędzie śmierdzi potem.
Byłem kilka razy w budynkach, w których są siłownie, np. w hotelach czy biurowcach i nie zauważyłem, żeby jakoś śmierdziało w nich potem... Nie wiem skąd takie pomysły z tym smrodem.
A ludzie się w nich pocą czy nie??
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”