Myśle że ci co kupują teraz nie udzielają się na takich forach.
Po prostu widza lokatę 0,1% wiec zabierają kasę z banku i kupują mieszkanie bo na wynajmie zarobię więcej. Tak myślą.
Inwestycja ul. Centralna Kraków / deweloper Proins (Czyżyny) - opinie na forum
Re: Inwestycja ul. Centralna / deweloper Proins (Czyżyny) - opinie na forum
55piotras pisze:Myśle że ci co kupują teraz nie udzielają się na takich forach.
Po prostu widza lokatę 0,1% wiec zabierają kasę z banku i kupują mieszkanie bo na wynajmie zarobię więcej. Tak myślą.
Tylko to bardzo naiwne myślenie że ktoś kto jest na tyle ogarnięty że zamiast rozwalić kasę na głupoty był w stanie zgromadzić paręset tysięcy na koncie i rozumie że mając teraz realne ujemne stopy procentowe trzeba jakoś majątek zabezpieczyć i postanawia ulokować kasę w nieruchomości, to nagle po podjęciu tej decyzji mózg mu się wyłącza i mając w koło kilka inwestycji o 35% tańszych, do tego zachęcony stroną internetową jakby żywcem wyjętą z lat 90-tych postanowi że inwestycja Proins to coś na tyle legitnego że chętnie się pozbędzie oszczędności życia i nawet nie podstawi kwot do prostego wzoru na ROI. Bardzo naiwnym trzeba być żeby wierzyć że to tak działa...
chociaż z drugiej strony ludzie potracili majątki w Amber Gold czy na szczycie ostatniej bańki na bitcoinie brali pożyczki żeby zakupić kilka wirtualnych monet, więc sam już nie wiem, może naiwniaków jest cała masa a Proins to geniusze biznesu
pawelk pisze:55piotras pisze:Myśle że ci co kupują teraz nie udzielają się na takich forach.
chociaż z drugiej strony ludzie potracili majątki w Amber Gold czy na szczycie ostatniej bańki na bitcoinie brali pożyczki żeby zakupić kilka wirtualnych monet, więc sam już nie wiem, może naiwniaków jest cała masa a Proins to geniusze biznesu
Otóż to...
już widzę tych ludzi walących do biura drzwiami i oknami do pani Marzenki

Proins Centralna - Nowa DROGA inwestycja
proins.pl/inwestycje/ul_centralna_-_etap_1_40.html
Re: Proins Centralna - Nowa DROGA inwestycja
Sie śmiali z avii ze ludzie mieszkania po 4999zl kupują. A teraz w gorszej części czyzyn po 10-12 tys zł/m2. To avia warta 12-15 tys bo to centralna cześć czyzyn z dostępem do parku i tuż obok centrum nauki cogniteon.
ani Avia, ani to coś nie jest warte 12-15k. i dzisiaj nikt za taką cenę nie kupi u nich mieszkania mając za płotem inwestycję o takim samym standardzie tańszą o 40%
Lokalizacja jest spoko w koncu to czyzyny centrum krakowa miedzy rynkiem glownym a nowa huta. Blisko na kultowy plac centralny j na kultowy kazimierz. Blisko do Taurona i Parku Lotnikow. Blisko na park na lotnisku czyzyny rakowice i do cogniteonu. Sporo uslug i handli w okolicy. Okolice Stella Sawickiego sa poprostu bardzo atrakcyjne to budynki w sasiedztwie Podium Parku Comarchu Answeara Unity Tower. Wystarczy z gorki rowerkiem zjechac 10 min i jestesmy pod Unity Tower gdzie siedzibe ma krakowski oddzial Allegro. Po prostu fajne miejsce. Czyzyny ostatnimi czasy zyskiwaly na wartosci atal tez juz na aleji pokoju sprzedaje mieszkania drozej niz na Przybyszewskiego 64. Bo swoat sie zmienia Bronowice to przedmiescia, a Czyzyny to dynamicznie rozwijajace sie centrum Krakowa tuz obok Grzegorzek. Czyli takiego naszego City krakowakiego. Napewno z rewelacyjnym transportem szynowym i rowerowa infrastruktura.
Powiedzcie mi w co inwestowac kase bo lokaty mam teraz 0.01 procenta mieszkania w 2030 beda po 20 tys zl za m2 inflacja na bulkach 3%. Jak zabezpieczyc kapital? Na mieszkanie mnie jeszcze nie stac ale zanim dozbieram to bym chcial jakos nie tracic na inflacji. Kupowalem obligacje ale te sa tez slabo oprocentowane 0.5% na 3 miesiace. Nieco lepiej 4 latki ale w 4 lata nie chce sie ladowac bo w 2023 bym chcial na te promocyjne mieszkania sie zalapac. To co tam doradzacie. Moze akcje allegro? Ale to ryzyko. Myslicie ze nie ma nic lepszego od obligacji 0.5% ? Dlaczego pko bp nie zrobi normalnej apki mobilnej do kupowania tych obligacji obecna stronka jest tak niewygodna. Ja jednak lubie miec kase pod reka na telefonie.
W sumie moze 2 latki na 1 % hm ?
obligacjeskarbowe.pl/oferta-obligacji/obligacje-2-letnie-dos/dos0922
W sumie moze 2 latki na 1 % hm ?
obligacjeskarbowe.pl/oferta-obligacji/obligacje-2-letnie-dos/dos0922
A nie ma już obligacji indeksowanych inflację? Poza tym nie wiem czy warto zaśmiecać temat takimi pytaniami w temacie o konkretnej inwestycji, lepiej osobny temat założyć
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”