dzejkopf pisze:Czas szukania 13 sekund:
Głowackiego obniżka wybranych mieszkań do 2% (wg Rynek pierwotny)
Wysłouchów41A obniżka wybranych mieszkań do 20% (wg Rynek Pierwotny)
Kłamstwo!
Dlatego pisałem, że znam te inwestycje. ZNAM. Znaczy po mojemu: wiem jakie były ceny.
Nie zostały obniżone, a znaczek procenta na Rynekpierwotny.pl to- rzeknę szacunkowo w 90%- ściema bez pokrycia. Jeszcze większa, niż w hipermarketach. Rzekomych wyższych cen zazwyczaj nie było nigdy, ale efekt psychologii działa.
Na marginesie- widziałem również deweloperów prowadzących bezczelnie 2 cenniki, wyższy na Rynku Pierwotnym i niższy na swoich stronach. I to było zanim jeszcze urodził się ten słynny chiński nietoperz, co skończył w zupie.
platinium pisze:W całej inwestycji są 4 promocje, o 1%, 4%, 19% i 20%. Mieszkanie ze zniżką 20 i 19% mają taką samą cenę za m2 jak mieszkania o podobnym metrażu i ilości pokoi. Wygląda to na a) błąd przy wprowadzeniu danych - ktoś początkowo wprowadził mieszkanie za 11m2, wszystki inne za 8,5/m2 po czym poprawił cenę pierwszego mieszkania.
Podziękował! Miło widzieć podejśćie oparte na zdrowym rozsądku a nie trollowaniu na siłę... też zwróciłem uwagę na to, że "anubis"- zapewne chcąc wywołać "wrażenie" (na kim???) - "przedłużył" sobie listę o losowo wybrane nazwy i wyszło kiepsko, bo na listę promocji wpadły dawno wyprzedane miejsca.
A swoją drogą co do cen, Wysłouchów i tak podniosło ceny i niektóre z nich są w tej chwili kompletnie nie przystające do rynku, nawet tego z przed mniemanej pandemii.