Osiedle KRK - Echo Investment (Kraków / Bronowice) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
bulkas

Re: Osiedle KRK - Echo Investment (Kraków / Bronowice) - opinie na forum

Postautor: bulkas » 24 lut 2020, 16:36

Trochę drogo, drożej niż przybysz Atalu i glowackiego. Jest sens dopłacać? I dalej.

Rak

Postautor: Rak » 24 lut 2020, 23:38

Od wschodu na wysokich piętrach jest szansa na zajebisty widok na miasto.

bulkas

Postautor: bulkas » 25 lut 2020, 8:38

Oki, no to jest powód jakiś sensowny :) dzięki

Rak

Postautor: Rak » 25 lut 2020, 10:22

Lub możesz też odkupić od kogoś na 5 tym w Oazie, nic tam nie zasłania i słońce nad budynkami robi znakomite wrażenie, widziałem. Inna sprawa, że sam wschód w mieszkaniu to lipa więc trzeba jakieś narożne ustrzelić..no i wtedy jest problem aby dodatkowa wystawa nie była jedynie północna bo to bez sensu..i tutaj znowu problem bo w echo wschodnio-płd czy wsch-zach wystawy to chyba nie będzie z naciskiem na chyba, oby była.

bulkas

Postautor: bulkas » 25 lut 2020, 11:13

Rak pisze:Lub możesz też odkupić od kogoś na 5 tym w Oazie, nic tam nie zasłania i słońce nad budynkami robi znakomite wrażenie, widziałem. Inna sprawa, że sam wschód w mieszkaniu to lipa więc trzeba jakieś narożne ustrzelić..no i wtedy jest problem aby dodatkowa wystawa nie była jedynie północna bo to bez sensu..i tutaj znowu problem bo w echo wschodnio-płd czy wsch-zach wystawy to chyba nie będzie z naciskiem na chyba, oby była.

hm to ktore warto w echo kupic? wyslalbys mi jakies przykladowe mieszkanie 40-50m? Widze, ze jestes zorientowany. Ale tez doplacac 100k za widok nie wiem czy jest sens...

Rak

Postautor: Rak » 25 lut 2020, 11:51

Hej aż tak to niestety nie doradzę bo w pamięci miałem dawną wersję inwestycji jedynie, wcześniej rozważałem zalety kilku lokalizacji i byłem w oazie w jeszcze nie oddanych mieszkaniach gdzie na miasto rewelacyjnie się patrzyło z najwyższych piątych pięter ale też jednak było ciemno po południu.. o ile nie było to narożne.

W echo pewnie ten róg wschodnio południowy byłby optymalny, zakładam. Niestety zdaje się przywalili tam cenami. No ale taki widok na miasto to coś co może przynajmniej jakiś czas cieszyć z rana i dodawać pozytywnej energii :)

Jak tam tak szukasz i szukasz to cenowo sensowne są obecnie te mieszkania na Głowackiego. o ile miejsce Ci pasuje..(mi akurat jakoś nie, też wolę bliżej lea).

A z mieszkaniami to jest pojeb** bo jak było jedno co sobie na niższym w echu po targach upatrzyłem teoretycznie tak na chwilę że niegłupie.. to kilka dni później już je widzialęm 1000 za metr drożej w ofercie jakiegoś biura. Obawiam się, że móglbyś bardziej nieco sam/sama polegać na sobie i próbować uzyskać jakieś dojścia i pilnować deweloperów zaraz gdy wrzucają nową ofertę. Na ten moment głowacki jest sensowny, a co będzie nikt nie wie no.

bulkas

Postautor: bulkas » 25 lut 2020, 12:37

Rak pisze:Hej aż tak to niestety nie doradzę bo w pamięci miałem dawną wersję inwestycji jedynie, wcześniej rozważałem zalety kilku lokalizacji i byłem w oazie w jeszcze nie oddanych mieszkaniach gdzie na miasto rewelacyjnie się patrzyło z najwyższych piątych pięter ale też jednak było ciemno po południu.. o ile nie było to narożne.

W echo pewnie ten róg wschodnio południowy byłby optymalny, zakładam. Niestety zdaje się przywalili tam cenami. No ale taki widok na miasto to coś co może przynajmniej jakiś czas cieszyć z rana i dodawać pozytywnej energii :)

Jak tam tak szukasz i szukasz to cenowo sensowne są obecnie te mieszkania na Głowackiego. o ile miejsce Ci pasuje..(mi akurat jakoś nie, też wolę bliżej lea).

A z mieszkaniami to jest pojeb** bo jak było jedno co sobie na niższym w echu po targach upatrzyłem teoretycznie tak na chwilę że niegłupie.. to kilka dni później już je widzialęm 1000 za metr drożej w ofercie jakiegoś biura. Obawiam się, że móglbyś bardziej nieco sam/sama polegać na sobie i próbować uzyskać jakieś dojścia i pilnować deweloperów zaraz gdy wrzucają nową ofertę. Na ten moment głowacki jest sensowny, a co będzie nikt nie wie no.

tez tak mysle, masz na mysli galinvest czy dom-bud?
Galinvest spoko, tylko szkoda ze widoki na bloki no ale tak to jest... Chyba najlepsze co jest w cenie.
Nowy etap dzielnicy 5tej bedize po 12-12,5k. Nie warte tych pieniedzy.
Tez wole blizej lea, ale nie usmiecha mi sie 14-15k u Tetnowskiego.

Rak

Postautor: Rak » 25 lut 2020, 13:04

No teraz żaden nie jest jakimś chyba cudem, pewnie warto się kierować układem dostępnych jeszcze mieszkań. Ogólnie kolejne etapy czegokolwiek obok mogą być niszczące cenowo. Także to takie kupowanie w obawie teraz ogólnie wszyscy uprawiają.

ok czyli trzeba było kupić piątą po to by sprzedać, to zawaliłem, jak większość :D

slawek

Postautor: slawek » 28 cze 2020, 11:14

Zdjęcia może nie najnowsze, ale w tym miejscu na tej panoramie wyrosną wkrótce kolejne wysokie budynki, czyli Osiedle KRK budowane przez Echo Investments.

Obrazek

Okolica więc jeszcze bardziej się zagęści. Wcześniejsze inwestycje, które tam powstały nie robią na mnie jakiegoś piorunującego wrażenia, sporo betonu pomiędzy wysokimi blokami. Na plus na pewno to, że są usługi po sąsiedzku, a może i powstaną dodatkowe lokale usługowe w nowych blokach.

slawek

Postautor: slawek » 28 cze 2020, 11:20

I tu jeszcze rzut od strony ul. Bronowickiej, teraz pewnie jest to już nieco wyższe, bo zdjęcia mają kilka dni, ale tak się to będzie prezentowało.

Obrazek

Do tramwaju niby niedaleko, do centrum też, Park Młynówka Królewska także po sąsiedzku. Jak myślicie, podoba się Wam ta lokalizacja i taki budynek?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”