Wygłuszenie mieszkań / jakość wygłuszenia mieszkań - Dąbska Street Kraków
Re: Wygłuszenie mieszkań / jakość wygłuszenia mieszkań - Dąbska Street Kraków
Udało się komuś coś podziałać w tym temacie?
To jest jakaś kpina. Mieszkając na 7 piętrze, czyli nie mając nikogo nad sobą słyszę sąsiadów z dołu, którzy chodzą po swoim mieszkaniu. Mieszkałam już w 3 różnych mieszkaniach i z czymś takim w życiu się nie spotkałam. Dodatkowo jak ktoś rozmawia piętro niżej, to słychać dokładnie co mówi. Zupełnie tak jakby ktoś obok w pokoju głośno rozmawiał. To są jakieś żarty. Nie wyobrażam sobie jakby ktoś zorganizował imprezę. To się nadaje na pozew grupowy.
Którego etapu dotyczy ten problem I czy II ? Czy wszyscy Państwo macie ten problem bo powiem szczerze ze to jest przerażające
Może nadzór budowlany trzeba wezwać bo przecież to jest jakaś wada....

Pierwszy etap. Kiedy jest jakieś spotkanie wspólnoty? Może warto ten problem poruszyć na forum i zażądać od Nawigatora kontaktu z deweloperem, ponieważ jest to problem całego budynku a nie poszczególnych mieszkań
-
kamil91 pisze:Pierwszy etap. Kiedy jest jakieś spotkanie wspólnoty? Może warto ten problem poruszyć na forum i zażądać od Nawigatora kontaktu z deweloperem, ponieważ jest to problem całego budynku a nie poszczególnych mieszkań
U mnie IV piętro, było słychać sąsiadów z góry. Nie jakoś bardzo głośno, po prostu wiedzialam, że ktoś tam mieszka. Od paru miesięcy cisza. Z dołu nigdy nic nie słyszałam. Prócz sporadycznych imprez

wysokienapiec pisze:kamil91 pisze:Pierwszy etap. Kiedy jest jakieś spotkanie wspólnoty? Może warto ten problem poruszyć na forum i zażądać od Nawigatora kontaktu z deweloperem, ponieważ jest to problem całego budynku a nie poszczególnych mieszkań
U mnie IV piętro, było słychać sąsiadów z góry. Nie jakoś bardzo głośno, po prostu wiedzialam, że ktoś tam mieszka. Od paru miesięcy cisza. Z dołu nigdy nic nie słyszałam. Prócz sporadycznych imprezmoże trzeba zainteresować się czy np. problem nie dotyczy konkretnego pionu? Zwłaszcza,że już wcześniej pojawiały się głosy, że nie u wszytskich ten problem.
Potwierdzam. U mnie też jest "normalnie".
karoloko pisze:wysokienapiec pisze:kamil91 pisze:Pierwszy etap. Kiedy jest jakieś spotkanie wspólnoty? Może warto ten problem poruszyć na forum i zażądać od Nawigatora kontaktu z deweloperem, ponieważ jest to problem całego budynku a nie poszczególnych mieszkań
U mnie IV piętro, było słychać sąsiadów z góry. Nie jakoś bardzo głośno, po prostu wiedzialam, że ktoś tam mieszka. Od paru miesięcy cisza. Z dołu nigdy nic nie słyszałam. Prócz sporadycznych imprezmoże trzeba zainteresować się czy np. problem nie dotyczy konkretnego pionu? Zwłaszcza,że już wcześniej pojawiały się głosy, że nie u wszytskich ten problem.
Potwierdzam. U mnie też jest "normalnie".
Plus 1. Bardzo zaskakują mnie komentarze o tych problemach. Oczywiście nic nie neguję, nie byłem w innych mieszkankach.
U mnie też nie jest normalnie. Słychać dudnienie od kroków. Ogólnie to akustyka jest ch***** 
To samo piętro, ten sam problem. Z którego Pani mieszkania?
Czy udało się coś ustalić w temacie?

marylkkk pisze:To jest jakaś kpina. Mieszkając na 7 piętrze, czyli nie mając nikogo nad sobą słyszę sąsiadów z dołu, którzy chodzą po swoim mieszkaniu. Mieszkałam już w 3 różnych mieszkaniach i z czymś takim w życiu się nie spotkałam. Dodatkowo jak ktoś rozmawia piętro niżej, to słychać dokładnie co mówi. Zupełnie tak jakby ktoś obok w pokoju głośno rozmawiał. To są jakieś żarty. Nie wyobrażam sobie jakby ktoś zorganizował imprezę. To się nadaje na pozew grupowy.
kowal123 pisze:U mnie też nie jest normalnie. Słychać dudnienie od kroków. Ogólnie to akustyka jest ch*****marylkkk pisze:To jest jakaś kpina. Mieszkając na 7 piętrze, czyli nie mając nikogo nad sobą słyszę sąsiadów z dołu, którzy chodzą po swoim mieszkaniu. Mieszkałam już w 3 różnych mieszkaniach i z czymś takim w życiu się nie spotkałam. Dodatkowo jak ktoś rozmawia piętro niżej, to słychać dokładnie co mówi. Zupełnie tak jakby ktoś obok w pokoju głośno rozmawiał. To są jakieś żarty. Nie wyobrażam sobie jakby ktoś zorganizował imprezę. To się nadaje na pozew grupowy.
L
My jesteśmy z 2 etapu. Kiedy sąsiedzi z dołu chodzą po mieszkaniu, to u nas całe mieszkanie aż,, dudni ''. To nie jest normalna sytuacja. Po prostu każdy krok słychać.
Witam,
Mam pytanie, czy ktoś z Państwa uzyskał jakieś informacje od dewelopera odnośnie akustyki w mieszkaniach.
Nad naszym mieszkaniem sąsiedzi często imprezują a halasy są niesamowice głośne (jakby to było za ścianą) w tym samym mieszkaniu tak samo odgłosy krokow.
Mam pytanie, czy ktoś z Państwa uzyskał jakieś informacje od dewelopera odnośnie akustyki w mieszkaniach.
Nad naszym mieszkaniem sąsiedzi często imprezują a halasy są niesamowice głośne (jakby to było za ścianą) w tym samym mieszkaniu tak samo odgłosy krokow.
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”