Panorama Prądnik Kraków - Nokturn Deweloper - opinie i forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pilu

Re: Panorama Prądnik Kraków - Nokturn Deweloper - opinie i forum osiedla

Postautor: pilu » 22 kwie 2020, 13:29

jarek1990 pisze:Witam!
Informacja od dewelopera odnośnie pozwolenia na użytkowanie.
A co do odbiorów, nie znacznie mogą się wydłużyć.

Pozdrawiam!!

Czy informacja, że odbiory mogą się nieznacznie wydłużyć pochodzi od dewelopera?
I przede wszystkim co to znaczy "nieznacznie", o jakich terminach mówimy? :)

mzate

Postautor: mzate » 28 kwie 2020, 8:30

Witam,
Czy dostał ktoś jeszcze informację od dewelopera o zmianie formy własności garażu?

Użytkownik1

Postautor: Użytkownik1 » 29 kwie 2020, 21:07

Dostali wszyscy mieszkańcy budynku 36 (C) :cry:

novy uz

Postautor: novy uz » 30 kwie 2020, 11:17

Witam,
przypadkiem trafiłem na grupe- fajnie, że jest taka- witam wszystkich!

sąsiedzi mi mówili, że dostają terminy na odbiory, a u Państwa jak?

michau

Postautor: michau » 30 kwie 2020, 12:41

Czy ktoś się orientuje, czy na balkonach takie czarno-białe to oświetlenie? W budynku A wogole tego nie ma.
Ja już umówiłem termin odbioru.

Rogerro

Postautor: Rogerro » 04 maja 2020, 9:59

Witam,

Z tego co widzę oświetlenia nie dali na cały blok A. Nie mam pojęcia dlaczego developer zastosował takie rozwiązanie. Może cięcie kosztów.

Próbuje zadzwonić do osoby umawiającej odbiory. Niestety numer nie odpowiada. Będę mieszkał w B. Czy mieszkańcy bloku A też mieli takie problemy z umawianiem odbioru?

Pozdrawiam

Użytkownik1

Postautor: Użytkownik1 » 05 maja 2020, 9:14

Rogerro pisze:Witam,

Z tego co widzę oświetlenia nie dali na cały blok A. Nie mam pojęcia dlaczego developer zastosował takie rozwiązanie. Może cięcie kosztów.

Próbuje zadzwonić do osoby umawiającej odbiory. Niestety numer nie odpowiada. Będę mieszkał w B. Czy mieszkańcy bloku A też mieli takie problemy z umawianiem odbioru?

Pozdrawiam

Tak, też jestem z bloku B i nie mogliśmy się dodzwonić. Jednak się okazało, że tyle osób dzwoniło od samego rana, że nie mogliśmy się wstrzelić.

novy uz

Postautor: novy uz » 05 maja 2020, 20:09

cieżko się dodzwonić ale udało się..
żona chyba z 3h próbowała aż łaskawie odebrał- komunikacją w tej firmie dramat.

zdam relację, jak już będzie blizej co i jak.
wytrwałości wszystkim;)

Użytkownik1

Postautor: Użytkownik1 » 09 maja 2020, 23:04

Mnie bardzo ciekawią ograniczenia liczby osób przy odbiorze mieszkania. Deweloper narzuca nam liczbę osób - 2. Jakim prawem? Mamy ograniczenia trzymania się na odległość 2 metry, bycia w maseczkach i rękawiczkach. Na jakiej podstawie deweloper ogranicza nas w prawie należytej kontroli przy odbiorze mieszkania za pomocą wykwalifikowanej firmy? Ciekawa jestem, jak to wygląda u innych deweloperów. Gdyż sytuacja jest deweloperowi jest na rękę "wprowadzamy ograniczenia w trosce o bezpieczeństwo, dlatego zostają dwie osoby, z których jedna jest od dewelopera..."

Rogerro

Postautor: Rogerro » 10 maja 2020, 18:16

Użytkownik1 pisze:Mnie bardzo ciekawią ograniczenia liczby osób przy odbiorze mieszkania. Deweloper narzuca nam liczbę osób - 2. Jakim prawem? Mamy ograniczenia trzymania się na odległość 2 metry, bycia w maseczkach i rękawiczkach. Na jakiej podstawie deweloper ogranicza nas w prawie należytej kontroli przy odbiorze mieszkania za pomocą wykwalifikowanej firmy? Ciekawa jestem, jak to wygląda u innych deweloperów. Gdyż sytuacja jest deweloperowi jest na rękę "wprowadzamy ograniczenia w trosce o bezpieczeństwo, dlatego zostają dwie osoby, z których jedna jest od dewelopera..."

U mnie krewni odbierali mieszkanie w Warszawie w okolicach 2015 roku i było pozwolenie na tylko jedną osobę przy odbiorze. Z perspektywy developera sprowadzanie fachowców jest uciążliwe, ponieważ klienci negocjują cenę po wykryciu usterek. Aktualnie właścicielem mieszkania jest developer i z tego co się orientuje on może narzucać takie zasady - jeżeli się mylę i powstało prawo regulujące procedurę odbiorową to niech ktoś mnie poprawi.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”