Bronowickie Ogrody Kraków forum opinie mieszkania Sosnowiecka deweloper DES

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
magdadg

Re: Parkowanie na osiedlu Bronowickie Ogrody Kraków - forum opinie

Postautor: magdadg » 11 lis 2016, 19:58

Cześć! Jestem wstępnie zainteresowana kupnem mieszkania w tej inwestycji. Za tydzień mam umówione spotkanie w biurze sprzedaży. Orientujecie się jak wygląda sprawa garaży / miejsc postojowych? W jakiej cenie są garaże? Łatwo się z nimi negocjuje? :) pozdrawiam :D

mariamazda23

Re: Bronowickie Ogrody Kraków forum opinie mieszkania Sosnowiecka deweloper DES

Postautor: mariamazda23 » 24 lis 2016, 13:06

Teraz mają listopadową obniżkę o 150zł za metr. Myślę, ze i tak warto negocjować chociaż za takie mieszkania wiele z ceny nie zejdą. Śledzę temat i uważam, że w BO naprawdę warto inwestować.

estrella

Postautor: estrella » 09 gru 2016, 13:22

magdadg pisze:Cześć! Jestem wstępnie zainteresowana kupnem mieszkania w tej inwestycji. Za tydzień mam umówione spotkanie w biurze sprzedaży. Orientujecie się jak wygląda sprawa garaży / miejsc postojowych? W jakiej cenie są garaże? Łatwo się z nimi negocjuje? :) pozdrawiam :D

hej!
ja kupiłam m,. postojowe za 32 900 z fajną komórą przy miejscu w sumie chyba niecałe 40k wyszło.
Byłam ostatnio na budowie! zrobione tynki, wylewki... Fajowo :) już nie mogę doczekać się finalnie części wspólnych!

duken

Postautor: duken » 09 gru 2016, 13:38

Zdecydowałem się na zakup mieszkania, po długich poszukiwaniach...

O zakupie zdecydowało kilka czynników:

- przyzwoita lokalizacja (i szybki dojazd samochodem do centrum ) jak dla mnie i względnie daleko od blokowisk
- poszczególne budynki zaprojektowane są w taki sposób, że sąsiad sąsiadowi nie będzie zaglądał przez okno (nie ma dzięki temu wrażenia mieszkania w "kurniku" jak w większości innych inwestycji)
- nie oszczędzają raczej na materiałach i budują starannie (poszedłem na budowę ze znajomym architektem, który tylko potwierdził, że jest lepiej niż u innych deweloperów)
- cena dość znośna (choć i tak stanowczo za drogo - jak wszędzie zresztą)
- można w tej inwestycji znaleźć całkiem ustawny lokal (a najwyższe kondygnacje oferują dodatkową przestrzeń, którą można zabudować - pawlacz, "antresola" czy inny schowek)
- przestrzeń pod miejsca postojowe (kto pierwszy ten lepszy) dla gości a nawet na zewnątrz inwestycji znajdzie się sporo miejsc, w których można parkować
- kilku drobnych wpadek można się doszukać oczywiście ale nie są na tle istotne by o nich wspominać (każdy deweloper je ma)

Pozdrawiam

AgentDejv

Postautor: AgentDejv » 11 gru 2016, 22:47

estrella pisze:
magdadg pisze:Cześć! Jestem wstępnie zainteresowana kupnem mieszkania w tej inwestycji. Za tydzień mam umówione spotkanie w biurze sprzedaży. Orientujecie się jak wygląda sprawa garaży / miejsc postojowych? W jakiej cenie są garaże? Łatwo się z nimi negocjuje? :) pozdrawiam :D

hej!
ja kupiłam m,. postojowe za 32 900 z fajną komórą przy miejscu w sumie chyba niecałe 40k wyszło.
Byłam ostatnio na budowie! zrobione tynki, wylewki... Fajowo :) już nie mogę doczekać się finalnie części wspólnych!

Tynki , wylewki ???
Serio ?
Wow
Miejsce postojowe z komórką za 40 000 zl na przedmieściach ? Interes zycia :)

pozdro

Postautor: pozdro » 11 gru 2016, 23:02

No to miejsce postojowe drogo nie było, nie przesadzaj. Bronowice są w miarę w centrum ile tam jest 5km od rynku? Pozatym rozumiem, że to garaż podziemny to wszędzie miejsca w garażu podziemnym kosztują 35-50 tys. zł, nie ma większego znaczenia gdzie kupujesz.

mariamazda23

Postautor: mariamazda23 » 27 gru 2016, 13:09

Na szóstego (mikołajki) okazało się, że dostanę komórkę lokatorską !! :D strasznie się cieszę, trafiłam w miejsce i czas.

Co do garaży - również chętnie dowiem się więcej jakby ktoś coś wiedział. Ostatecznie starczyłoby i na garaż jeszcze a miejsce zawsze się przyda;)

Ogólnie jestem oczarowana miejscem, teraz już tylko obserwuję jak wszystko nabiera kształtów i nie mogę się odczekać aż będzie gotowe. Też tak macie?

wendy9

Postautor: wendy9 » 14 sty 2017, 21:43

Czy ktoś analizował tę inwestycje pod kątem podejścia samolotów do lądowania na Balicach ? Bloki znajdują sie prawie na osi tego korytarza, więc widok z okna na żelazne ptaki jest gwarantowany. Pytanie co z hukiem silników boinga w mieszkaniu. Balice aktualnie obsługują lądowania nawet w sesjach co 20 min. Nie mam zamiaru zniechecać ani zrażać właścicieli, przeciwnie interesuje się tym miejscem po kątem etapu 3 i ten problem wydaje mi sie istotny.. ktoś coś ?

pozdro

Postautor: pozdro » 16 sty 2017, 17:39

Podejście samolotów do lądowania, napewno przebiega w pobliżu, samoloty napewno słychać, że lecą. Warto negocjować z deweloperem cenę. Może jedynie kwestia budowy nowej drogi startowej pod kątem do aktualnej zmieni przebieg podejścia do lądowania. Z tego co się orientuję wtedy samoloty będą lądować bardziej z kierunki Zielonek, Modlniczki. Tyle, że zapewne będą wykorzystywane obie drogi startowe. Liczba operacji lotniczych będzie rosła w tempie 10-15% rocznie. Więc za 10 lat ruch samolotowy będzie na poziomie dwukrotnie większym niż teraz. Pewnie takt co 5-10 min w godzinach szczytu będzie realny.

Agnieszkaa

Postautor: Agnieszkaa » 17 sty 2017, 10:59

Niestety trzeba sie z tym liczyc..ze samolot przelatuje centralnie nad blokiem..
bylismy tam przez jakis czas i trzeba przyznac ze słychac..
ale patrzac na ta okolice..radzikowskiego..sosnowiecka..tak to wyglada..
oby po 17 byłby mniejszy ruch:)
z dwojga złego pociag czy samolot .wole chyba samolot.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”