Czy macie dokładniejsze informacje dot. przewidywanego terminu odbioru mieszkań? Zapis "najpóźniej do końca maja" jest dosyć rozległym pojęciem, również dla pracowników banku (sprawy kredytowe). Niedawno otrzymaliśmy informację z Atala o wstrzymaniu wejść na budowę. Mam nadzieję, że to dobry znak
Terminy odbiorów nowych mieszkań - I etap inwestycji Lazurowy Park Atal
Terminy odbiorów nowych mieszkań - I etap inwestycji Lazurowy Park Atal
Drodzy przyszli mieszkańcy I-go etapu inwestycji! 
Czy macie dokładniejsze informacje dot. przewidywanego terminu odbioru mieszkań? Zapis "najpóźniej do końca maja" jest dosyć rozległym pojęciem, również dla pracowników banku (sprawy kredytowe). Niedawno otrzymaliśmy informację z Atala o wstrzymaniu wejść na budowę. Mam nadzieję, że to dobry znak
Jeżeli wiecie coś na temat ewentualnych wcześniejszych odbiorów lub opóźnień, to bardzo proszę o informację - ciężko oszacować termin, a niestety fachowcy od remontów chcą znać terminy...
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań - I etap inwestycji Lazurowy Park Atal
U mnie w Umowie jest podany precyzyjny termin, jest to z tego co pamiętam koniec maja (Etap II). Znajoma też z Etapu II ma również precyzyjnie podane, ale już jakoś pod koniec lipca. Tak więc ja z moją Umową nie miałem problemu w banku. Etap I jest wcześniej, pewnie faktycznie najpóźniej jest to maj (tak jak piszesz), ale obstawiam że każdy ma podany indywidualnie w Umowie precyzyjny termin. Pozdrawiam.
Ci, którzy kupowali wcześniej, mają terminy odbiorów na koniec marca/kwietnia (1 etap). Dokładnej (albo nawet przybliżonej) wcześniejszej daty odbioru oczywiście nikt z ATAL-u nie poda aż do ostatniej chwili. Obstawiałbym, że jest szansa na wcześniejszy odbiór (małe osiedle, podobnie było z osiedlem na Lindego), ale to tylko moje przypuszczenia.
W umowie mamy zapis, że najpóźniej do 31 maja, nic więcej. Od początku tak było mówione, a umowę w kancelarii podpisaliśmy pod koniec września. Dzwoniłam do Atala w grudniu podpytać o realne terminy, ale nikt nie był mi w stanie nic powiedzieć. Czy w Waszych umowach padają konkretne daty lub przedział czasowy odbiorów?
Ja mam w umowie 31 marca 2017 roku (I etap) , ale kupowałem w październiku 2015
Witam wszystkich serdecznie!
My kupowaliśmy w lipcu 2016 r. (I etap) i termin mamy do końca maja. Ostatnio powiedziano nam, że termin nie jest zagrożony. Liczymy, że opóźnień nie ma i nie będzie. I już odliczamy dni do maja
My kupowaliśmy w lipcu 2016 r. (I etap) i termin mamy do końca maja. Ostatnio powiedziano nam, że termin nie jest zagrożony. Liczymy, że opóźnień nie ma i nie będzie. I już odliczamy dni do maja
Dzwoniłam dzisiaj do Atala i faktycznie - ci, którzy kupowali mieszkania wcześniej (np. 2015 rok), mają odbiory wcześniej. Termin majowy raczej nie jest zagrożony.
Wróć do „Lazurowy Park Kraków - forum mieszkańców osiedla od Atal”