Pozwolenie na budowę II etapu inwestycji Lazurowy Park od Atal
Pozwolenie na budowę II etapu inwestycji Lazurowy Park od Atal
Dzień dobry czy macie aktualne wiadomości dotyczące pozwolenie na budowę na etapie 2.Nie dostałam kredytu mam mieszkanie w 2 etapie ponieważ bank zażądał od atalu pozwolenia na budowę którego nie maja trzeba czekać na zakończenie sprawy z szambem ,sprawa nie jest wesoła
Re: Pozwolenie na budowę II etapu inwestycji Lazurowy Park od Atal
A do kiedy Atal miał mieć to pozwolenie i ile sprawa się już opóźnia
Nie wiesz kiedy sprawa może zostać załatwiona
To też o tyle kiepsko dla wszystkich innych, że plac budowy w okolicy będziemy mieć bardzo długo...

Atal nie dał żadnej daty kiedy sprawa się zakończy dlatego nie dostałam kredytu bank się obawia ze to długa sprawa .Dziwne ze nikt nie pisze o tym na forum bo przeciesz to problem wszystkich z 2 etapu.
Budowa trwa już wykańczają mieszkania ale dopiero po zakończeniu sprawy z sąsiadem od szamba będzie wiadomo czy dostaną pozwolenie na oddanie bloków pod zamieszkanie
Z tego co ja słyszałem, sąsiad będzie przyłączony na koszt Atalu do kanalizacji i temat szamba w tym momencie znika automatycznie. A przyłączenie być może będzie już możliwe przy oddaniu do użytku pierwszych mieszkań z Etapu I. Temat wydaje się więc być "niegroźny". Nieprzyjemny natomiast dla tych którym bank opóźnia decyzje kredytową. To faktycznie niefajne.
Spytam jeszcze z ciekawości, który to bank taki "miły" ?
Spytam jeszcze z ciekawości, który to bank taki "miły" ?
-
Witam,
Strasznie dziwna sytuacja - sam mam mieszkanie w II Etapie.
Składałem wniosek do 3 banków i w żadnym nie było problemu. Pozwolenie na budowe II etapu zostało wydane w 2015 roku - Nr pozwolenia 2395/2015. Dokument dot. pozwolenia na budowę II etapu otrzymałem bez problemu od BOK Atala.
W jakim banku Pani składała wniosek ?
Strasznie dziwna sytuacja - sam mam mieszkanie w II Etapie.
Składałem wniosek do 3 banków i w żadnym nie było problemu. Pozwolenie na budowe II etapu zostało wydane w 2015 roku - Nr pozwolenia 2395/2015. Dokument dot. pozwolenia na budowę II etapu otrzymałem bez problemu od BOK Atala.
W jakim banku Pani składała wniosek ?
W Bank Pekao bank poprosił Atal o dokumenty potrzebne do kredytu których oni nie mogli przedstawić ponieważ sprawa z sąsiadem jest niezakończona
-
To już bardzo dziwna sytuacja. Ja finalnie zdecydowałem się na kredyt w ING, ale w Pekao SA również otrzymałem pozytywną decyzje kredytową, może od Września coś zmieniło się in minus w tej kwestii ??
Na początku grudnia odmowiono mi kredytu
A co na to ATAL? Upiera się że wszystko jest w porządku czy przyznaje, że sprawa pozwolenia jeszcze nie jest w pełni wyczyszczona ?
Wróć do „Lazurowy Park Kraków - forum mieszkańców osiedla od Atal”