Osiedle Dobra Forma - opinie i forum - nowe mieszkania w Krakowie na Bochenka
Re: Osiedle Dobra Forma - opinie i forum - nowe mieszkania w Krakowie na Bochenka
Osiedle wygląda na bardzo spójne i ładne
Fajnie by było jakby zaistniała też niewielka dysproporcja pomiędzy wielkościami balkonów a mieszkaniami.

Re: Osiedle Dobra Forma - opinie i forum - nowe mieszkania w Krakowie na Bochenka
Wygląda na to, że takie osiedle Dobra Forma w Krakowie, jakie znamy teraz, to jeszcze nie koniec tego projektu, bowiem ostatnio pojawiała się informacja, że rusza kolejny etap tej inwestycji mieszkaniowej w naszym mieście.

Materiały dewelopera Dobra Forma 2 sp. z o.o.
Kojarzycie, czy ten nowy blok ma powstać na miejscu parkingu przy szpitalu św. Rafała czy może w jakimś innym miejscu? Forma budynku będzie chyba nieco inna, niż poprzednie, ale jednak stylistyka raczej pasująca do reszty. Ciekawe, jaki będzie tam współczynnik miejsc postojowych dla tego bloku i dla całego osiedla, które tam powstało.
Może podzieli się ktoś opiniami o jakości wybudowanych tam mieszkań, jak się mieszka w tej okolicy, jak deweloper poradził sobie z obsługą posprzedażową? Spisali się i wszystkie ewentualne usterki zostały sprawnie naprawione?

Materiały dewelopera Dobra Forma 2 sp. z o.o.
Kojarzycie, czy ten nowy blok ma powstać na miejscu parkingu przy szpitalu św. Rafała czy może w jakimś innym miejscu? Forma budynku będzie chyba nieco inna, niż poprzednie, ale jednak stylistyka raczej pasująca do reszty. Ciekawe, jaki będzie tam współczynnik miejsc postojowych dla tego bloku i dla całego osiedla, które tam powstało.
Może podzieli się ktoś opiniami o jakości wybudowanych tam mieszkań, jak się mieszka w tej okolicy, jak deweloper poradził sobie z obsługą posprzedażową? Spisali się i wszystkie ewentualne usterki zostały sprawnie naprawione?
Megi - inwestycja powstanie na parkingu szpitala. Z jednej strony szpital z drugiej bloki Malwy z trzeciej inne etapy dobrej formy.
hmm jak się mieszka w okolicy - ciężko - wjazd szpitala został przeniesiony przez co ruch przeniósł się pod bloki;/ nie jest ciekawie. Obsługa posprzedażowa - haha - nie wyszli jeszcze z I etapu. Ciągle coś - dwa razy poprawa elewacji, poprawki w środku w mieszkaniach, że o częściach wspólnych nie wspomnę. Raczej do końca rękojmi zejdzie im.
hmm jak się mieszka w okolicy - ciężko - wjazd szpitala został przeniesiony przez co ruch przeniósł się pod bloki;/ nie jest ciekawie. Obsługa posprzedażowa - haha - nie wyszli jeszcze z I etapu. Ciągle coś - dwa razy poprawa elewacji, poprawki w środku w mieszkaniach, że o częściach wspólnych nie wspomnę. Raczej do końca rękojmi zejdzie im.
Hmm jutro jestem umówiony właśnie w spawie zakupu mieszkania pod inwestycję. Zobaczymy co powiedzą.
Nie polecam kupna mieszkania na ul. Bochenka, ponieważ sama kupiłam ale na każdym kroku pojawiają się jakieś usterki które deweloper niechętnie chce poprawić. Już przy samym odbiorze mieszkania powstało kilka usterek na których usunięcie czekałam miesiąc teraz po 8 miesiącach po odbiorze wynikły inne wady na których poprawę czekam już 3 miesiąc. Deweloper ma olewczy stosunek do wady w mieszkaniu, które powstały przez jego niedociągnięcia i zwleka z ich naprawą.
Cześć wszystkim,
jak wygląda sytuacja z tym deweloperem? Przeczytałem trochę negatywnych opinii szczególnie jeśli chodzi o poprawki (j.w.). Czy ktoś z obecnych mieszkańców osiedla, może się wypowiedzieć? Plusy, minusy.
jak wygląda sytuacja z tym deweloperem? Przeczytałem trochę negatywnych opinii szczególnie jeśli chodzi o poprawki (j.w.). Czy ktoś z obecnych mieszkańców osiedla, może się wypowiedzieć? Plusy, minusy.
Pyskaty pisze:Radziu pisze:Cześć wszystkim,
Nie jestem mieszkańcem, ale kolega kupował tam mieszkanie, więc opisywał mi problem z realizacją naprawy usterek. Po wielu miesiącach zaproponowano mu jakąś symboliczną rekompensatę, a usterki nie były błahe. Mogę Ci napisać PW o co chodzi, bo wolałbym nie podawać publicznie szczegółów, gdyż sprawa się tak raczej nie skończy.
Dzięki, czekam zatem na privie.
Pyskaty pisze:Radziu pisze:Cześć wszystkim,
Nie jestem mieszkańcem, ale kolega kupował tam mieszkanie, więc opisywał mi problem z realizacją naprawy usterek. Po wielu miesiącach zaproponowano mu jakąś symboliczną rekompensatę, a usterki nie były błahe. Mogę Ci napisać PW o co chodzi, bo wolałbym nie podawać publicznie szczegółów, gdyż sprawa się tak raczej nie skończy.
Cześć, jestem na etapie kupna od tego dewelopera. Czy mógłbym Cię poprosić również o informację na priva w sprawie tych usterek? Byłbym bardzo wdzięczny.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”