Owszem stosowanie spółki celowej nie jest niczym nadzwyczajnym, ba powiedziałbym nawet ze jest norma. Z drugiej strony na poczatku września data była inna i nikt nie poruszył kwestii krótszej rękojmi, co wydaje mi się dziwne przy tak dokładnych analizach niektórych osób. Reklama jest osobnym tematem którego nie będę nawet poruszał, każdy powinien wyciągnąć własne wnioski.
Moja decyzja o rezygnacjji z zakupu nie została podjęta z powodu krótszej rekojmi oraz reklam, było to spowodowane tylko i wyłącznie dzięki podejściu jakie cała grupa oraz biuro sprzedaży ma do przyszłych mieszkańców. A szkoda bo planowaliśmy jeszcze zakup drugiego mieszkania z zamiarem podnajmowania.
Wzgórze Krzemionki od Matejek mieszkania w Podgórzu forum, opinie
Re: Wzgórze Krzemionki od Matejek mieszkania w Podgórzu forum, opinie
Cześć, czy wiece jak wygląda sprawa tzw. listy rezerwowej oczekujących na miejsce postojowe? Rozumiem, że deweloper mimo wolnych miejsc na razie ich nie udostępnia do sprzedaży mimo chętnych, do czasu decyzji osób zakupujących większe mieszkania? Wiecie ile osób jest na takiej liście?
Na liście jakiś czas temu było już ok. 5-6 osób. Deweloper trzyma miejsca dla mieszkań powyżej 50m2 + dla lokali usługowych. Jeśli chcesz się teraz dopisać, to wydaje mi się, że szansa na miejsce jest niewielka, choć kto wie 

A czy ktoś z was próbował uzyskać info w ZIKIT co do ew. zmian organizacji ruchu na Jerozolimskiej? Chodzi mi o to, czy nie wyrosną nagle znaki zakazu postoju na ulicy? Spodziewam się jak zwykle w nowych blokach, że od razu wybuchnie wojna zmotoryzowanych i niezmotoryzowanych + posiadających miejsca postojowe, dzwonienie na straż miejską, mandaty, brak miejsc na ulicy (bo te 5 naziemnych miejsc od dewelopera to pewnie od razu zajmą auta "wiecznie zaparkowane") itd. itp. - już to przerabiałem w nowym bloku podczas wynajmu... a parkowanie pod Lidlem to trochę bez sensu. Ja napisałem do ZIKITu maila i na ., zobaczymy czy i co odpiszą. Może ktoś już posiada takie informacje?
Miejsc parkingowych ma być 5? Byłoby nawet lepiej, bo mnie deweloper mówił, że 4 

Może 4 - nie pamiętam dokładnie, ale tych miejsc ma być dosłownie kilka :/
Już myślałam, że postanowili jednak zrobić więcej. No nic, jeśli dowiesz się czegoś w ZIKiT, koniecznie daj znać.
Odpowiedź na zapytanie mailowe ma być udzielona do około 2 tygodni 

-
Cześć,
Coś nowego z inwestycji ?
Wrażenia po oglądaniu mieszkań ?
Ja mam ciągle mieszane uczucia.
Mi lokalizacja i mieszkanie się podoba.
Rezerwacja podpisana, standard wykończenia przy pobieżnym oglądaniu w miare, tynki nieładnie zatarte, nierówno, miejscami spęczniałe/odparzone, ale to detal do poprawy przy odbiorach, stolarki nie oglądałem dokładnie bo ciągle zafoliowana była i bez oklein, balkony nie wpuszczają.
Miejsca styków ścianek działowych z nośnymi elementami - sznity do samodzielnego wypełnienia, też niefajna zagrywka dewelopera bo tam zawsze pęka i będzie odpowiedź, Pan sobie wypełnij to Pan naprawiaj, a problem bynajmniej nie wynika z wypełnienia.
Miejsca wspólne jeszcze pod koniec wykończeń, ciekawe jak wykończą dylatację w ścianie od windy.
To dla mnie detale, najbardziej nie mogę zrozumieć pewnej ignorancji i braku "starania się"inwestora, choćby rozmowie o terminie podpisania umowy, zaproponowany przez dewelopera mi nie pasował, a inny to foch, ciężka sprawa.
Takie coś mnie strasznie zniechęca i myśl że oszczędności paru lat mam tam wpakować+kredyt dla ludzi, którzy mają mnie gdzieś lekko wkurza delikatnie mówiąc.
O dziwo u innych tak nie ma ( Tętnowski, Prądnik Nowy, Sento z nimi rozmawiałem, tyle że mieszkania , terminy i ceny troszkę mniej mi się podobały ).
No i wkurzające że tak ciągle się wypierają z tą drugą inwestycją, nie wiem czemu, już nawet w internecie można znaleźć spółkę celową Jerozolimska 4 na budowę II etapu pewnie, no i te zapisy w umowie o odkopaniu ścian fundamentowych, zajęciu pasów itp.
Dziwne to wszystko
Pozdrawiam
Michał
Coś nowego z inwestycji ?
Wrażenia po oglądaniu mieszkań ?
Ja mam ciągle mieszane uczucia.
Mi lokalizacja i mieszkanie się podoba.
Rezerwacja podpisana, standard wykończenia przy pobieżnym oglądaniu w miare, tynki nieładnie zatarte, nierówno, miejscami spęczniałe/odparzone, ale to detal do poprawy przy odbiorach, stolarki nie oglądałem dokładnie bo ciągle zafoliowana była i bez oklein, balkony nie wpuszczają.
Miejsca styków ścianek działowych z nośnymi elementami - sznity do samodzielnego wypełnienia, też niefajna zagrywka dewelopera bo tam zawsze pęka i będzie odpowiedź, Pan sobie wypełnij to Pan naprawiaj, a problem bynajmniej nie wynika z wypełnienia.
Miejsca wspólne jeszcze pod koniec wykończeń, ciekawe jak wykończą dylatację w ścianie od windy.
To dla mnie detale, najbardziej nie mogę zrozumieć pewnej ignorancji i braku "starania się"inwestora, choćby rozmowie o terminie podpisania umowy, zaproponowany przez dewelopera mi nie pasował, a inny to foch, ciężka sprawa.
Takie coś mnie strasznie zniechęca i myśl że oszczędności paru lat mam tam wpakować+kredyt dla ludzi, którzy mają mnie gdzieś lekko wkurza delikatnie mówiąc.
O dziwo u innych tak nie ma ( Tętnowski, Prądnik Nowy, Sento z nimi rozmawiałem, tyle że mieszkania , terminy i ceny troszkę mniej mi się podobały ).
No i wkurzające że tak ciągle się wypierają z tą drugą inwestycją, nie wiem czemu, już nawet w internecie można znaleźć spółkę celową Jerozolimska 4 na budowę II etapu pewnie, no i te zapisy w umowie o odkopaniu ścian fundamentowych, zajęciu pasów itp.
Dziwne to wszystko
Pozdrawiam
Michał
Cześć wszystkim!
Dołączyliśmy do tego forum, ponieważ jesteśmy zainteresowani mieszkaniem w tej inwestycji. Przy okazji dziękujemy za rozbudowany i merytoryczny wątek.
Oglądaliśmy inwestycję w tygodniu i oto jakie otrzymaliśmy odpowiedzi na część pytań:
1. Pani oprowadzająca naliczyła 10 miejsc postojowych ogólnodostępnych.
2. Oferowano nam również zakup miejsca postojowego w garażu podziemnym - dodam, że interesują nas mieszkania w mniejszym metrażu.
3. Teren w południowej części działki ma zostać uprzątnięty i ma być zasiana trawa. Pytanie czy można taki wymóg wpisać do umowy deweloperskiej? I jak się to ma do inwestycji Jerozolimska 4?
4. Na pytanie o możliwość zabudowania południowej części działki udzielono nam wymijającej odpowiedzi, w stylu: raczej nie, ale jeżeli już to nie będzie wyższa niż 6 pięter - znów jak to się ma do powstania spółki Jerozolimska 4 sp. z o.o..
Czy posiadacie może wzór umowy rezerwacyjnej?
Pozdrawiam.
Dołączyliśmy do tego forum, ponieważ jesteśmy zainteresowani mieszkaniem w tej inwestycji. Przy okazji dziękujemy za rozbudowany i merytoryczny wątek.
Oglądaliśmy inwestycję w tygodniu i oto jakie otrzymaliśmy odpowiedzi na część pytań:
1. Pani oprowadzająca naliczyła 10 miejsc postojowych ogólnodostępnych.
2. Oferowano nam również zakup miejsca postojowego w garażu podziemnym - dodam, że interesują nas mieszkania w mniejszym metrażu.
3. Teren w południowej części działki ma zostać uprzątnięty i ma być zasiana trawa. Pytanie czy można taki wymóg wpisać do umowy deweloperskiej? I jak się to ma do inwestycji Jerozolimska 4?
4. Na pytanie o możliwość zabudowania południowej części działki udzielono nam wymijającej odpowiedzi, w stylu: raczej nie, ale jeżeli już to nie będzie wyższa niż 6 pięter - znów jak to się ma do powstania spółki Jerozolimska 4 sp. z o.o..
Czy posiadacie może wzór umowy rezerwacyjnej?
Pozdrawiam.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”