Czy podostawali Państwo potwierdzenie wpłaty ostatniej transzy ? Podobno bank nie przelewa do Activ wpłat. Ma ktos z Panstwa informacje.
Chyba warto umówić spotkanie całej grupy Wadowicka w biurze albo na budowie.
Co Panstwo na to ?.
Apartamenty Wadowicka Kraków od Activ Investment - opinie i forum
-
Re: Apartamenty Wadowicka Kraków od Activ Investment - opinie i forum
Ostatnio dzwoniłem do Activ zapewniali mnie, ze odbiory nastąpią o czasie, ale wiadomo że wierzyć im we wszystko nie można. Co do faktur, wg moich wyliczeń wszystko sie zgadza i mam wszystkie faktury. Ostatnią z października. Na spotkanie z deweloperem jestem jak najbardziej chętny. Może założymy jakąś grupę na popularnym portalu społecznościowym żeby łatwiej wymieniać wiadomości?
Byłem kilka dni temu zobaczyć jak postępy na budowie i nie mam dobrych wieści. Budynek D - wciąż prace na poziomie 0. Znów są opóźnienia. Czy ktoś wie z czego to wynika? Co tam właściwie się dzieje?
Spójrzcie również tutaj na niepokojący wpis z 23 listopada:
gowork.pl/opinie_czytaj,83015
Poza tym pytałem w Urzędzie Miasta o wysokość opłat związanych z użytkowaniem wieczystym gruntu pod budynkiem D. Urzędnicy zgodnie twierdzą, że nie mogą udzielić takiej informacji póki nie jestem właścicielem mieszkania i że taką informację powinienem uzyskać od dewelopera. A wiecie co na to pracownicy Activ? Dowie się Pan po odbiorze mieszkania - oto ich odpowiedź. Brzmi przynajmniej podejrzanie. Nie wygląda to już na przyjazną współpracę z klientami. Obawiam się, czy nie planują tutaj zrobić jakiegoś wałku, żeby przerzucić koszty na klientów i odbić sobie nieco straty związane z podwykonawcami.
Czy to już nie czas, aby zorganizować spotkanie całej grupy klientów, najlepiej w biurze dewelopera?
Bo chyba pora usprawnić komunikację między nami, możliwe, że będzie trzeba zaskarżyć niektóre decyzje Activ i lepiej być wcześniej przygotowanym.
Spójrzcie również tutaj na niepokojący wpis z 23 listopada:
gowork.pl/opinie_czytaj,83015
Poza tym pytałem w Urzędzie Miasta o wysokość opłat związanych z użytkowaniem wieczystym gruntu pod budynkiem D. Urzędnicy zgodnie twierdzą, że nie mogą udzielić takiej informacji póki nie jestem właścicielem mieszkania i że taką informację powinienem uzyskać od dewelopera. A wiecie co na to pracownicy Activ? Dowie się Pan po odbiorze mieszkania - oto ich odpowiedź. Brzmi przynajmniej podejrzanie. Nie wygląda to już na przyjazną współpracę z klientami. Obawiam się, czy nie planują tutaj zrobić jakiegoś wałku, żeby przerzucić koszty na klientów i odbić sobie nieco straty związane z podwykonawcami.
Czy to już nie czas, aby zorganizować spotkanie całej grupy klientów, najlepiej w biurze dewelopera?
Bo chyba pora usprawnić komunikację między nami, możliwe, że będzie trzeba zaskarżyć niektóre decyzje Activ i lepiej być wcześniej przygotowanym.
mieszkaniecwadowicka pisze:Ostatnio dzwoniłem do Activ zapewniali mnie, ze odbiory nastąpią o czasie, ale wiadomo że wierzyć im we wszystko nie można. Co do faktur, wg moich wyliczeń wszystko sie zgadza i mam wszystkie faktury. Ostatnią z października. Na spotkanie z deweloperem jestem jak najbardziej chętny. Może założymy jakąś grupę na popularnym portalu społecznościowym żeby łatwiej wymieniać wiadomości?
Ostatnio zmieniony 20 sty 2020, 21:20 przez Kasia26, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kasia26 i masz rację. To jest mniej wiecej o czasie. Koniec budowy ma nastąpić do końca stycznia i mam tak zapisane w umowie. (Rozmawialem z Activ i podobno do końca 1 kwartału muszą skończyć budowę tak mają zapisane umowy z wykonawcami, ja jednak mam nadzieję że nastąpi to wcześniej .) Teraz podobno maja montować właśnie drzwi i kaloryfery. Po zakończeniu budowy bedzie transza, a potem są odbiory budynku co podobno ma trwać do 2óch miesięcy (w tym czasie może być wykonywana mała architektura). I w końcu następnym krokiem jest oddawanie mieszkań do właścicieli. Myślę ze mozna założyć miesiąc opóźnienia bo od początku taki mieli, więc kwiecien/maj wydaje sie być realnym terminem. Nie zmienia to faktu że wlecze się im to niemiłosiernie, o budynku C i D nawet nie mówię bo to jest jakiś dramat czasowy.
mieszkaniecwadowicka pisze:Kasia26 i masz rację. To jest mniej wiecej o czasie. Koniec budowy ma nastąpić do końca stycznia i mam tak zapisane w umowie. (Rozmawialem z Activ i podobno do końca 1 kwartału muszą skończyć budowę tak mają zapisane umowy z wykonawcami, ja jednak mam nadzieję że nastąpi to wcześniej .) Teraz podobno maja montować właśnie drzwi i kaloryfery. Po zakończeniu budowy bedzie transza, a potem są odbiory budynku co podobno ma trwać do 2óch miesięcy (w tym czasie może być wykonywana mała architektura). I w końcu następnym krokiem jest oddawanie mieszkań do właścicieli. Myślę ze mozna założyć miesiąc opóźnienia bo od początku taki mieli, więc kwiecien/maj wydaje sie być realnym terminem. Nie zmienia to faktu że wlecze się im to niemiłosiernie, o budynku C i D nawet nie mówię bo to jest jakiś dramat czasowy.
Tak, zgadzam się

Spotkać sie warto ale nie koniecznie u dewelopera.
Miejsc jest mnostwo.
Trzeba załozyc nowe forum albo tutaj zacząc sie komunikować.
Dlaczego to wszystko sie tak opoznia bydynki A i B miały byc zamieszkane w marcu 2020.
Prosze o informacje.
Miejsc jest mnostwo.
Dlaczego to wszystko sie tak opoznia bydynki A i B miały byc zamieszkane w marcu 2020.
Prosze o informacje.
Active widac srednio daje rade odkad sie scarp all na kilka inwestycji, ktore mial niezadrogo wycenione. Miejmy nadzieje ze nie fiknie zanim mieszkan nie odda. Mogilska tez chyba mega opozniona.
peter pisze:Spotkać sie warto ale nie koniecznie u dewelopera.
Miejsc jest mnostwo.
Prosze o informacje.
Dzień dobry. Proszę trzymać rękę na pulsie. Activ średnio teraz stoi. Mocno ograniczył swoją działalność. Zredukował zatrudnienie i wydaje się, że przyjął pewną formę przetrwalnikową. Pewnie inwestycje rozpoczęte są niezagrożone, ale działalność całej firmy wisi na włosku.
Active troche wtapil na stanczyka. No i w sumie tanio mial, a koszty poszly w gore
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”