Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Rak

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Rak » 18 sty 2020, 22:06

no był taki "news" - a nawet zabudżetowane jest coś na opracowanie już koncepcji linii z Cichego:

se.pl/krakow/czy-krakow-czeka-tramwajowa-rewolucja-miasto-planuje-budowe-trzech-nowych-tras-aa-QAuu-hvRR-JuhS.html

a tam:
Najbliżej realizacji wydaje się linia z Cichego Kącika do Miasteczka Studenckiego AGH i dalej do Azorów. Poprowadzona byłaby ciągiem Cichy Kącik - Piastowska - Miasteczko Studenckie - Piastowska - Bronowicka - Głowackiego - Azory. Na koncepcję zarezerwowane zostało niemal milion złotych w przyszłorocznym projekcie budżetu.

Jacek Mosakowski z Platformy Komunikacyjnej Krakowa przekonuje, że ta inwestycja to strzał w dziesiątkę.

- Odciążenie przepełnionych autobusów jadących na Miasteczko Studenckie, odciążenie skrzyżowania przy Teatrze Bagatela czy lepsze zagospodarowanie trasy do Cichego Kącika. To także uzupełnienie niemogącej powstać trasy z Krowodrzy Górki na Azory - przekonuje.

Jan Machowski z Zarządu Inwestycji Miejskich dodaje, że w sumie na koncepcję miasto chce wydać niemal 1,5 mln. zł. Środki będą podzielone na lata 2020 i 2021.

Także ja już w wyobraźni z bronowickiej dojeźdżam do błoń, to także udostępni je całym Azorom. Pożyjemy, zobaczymy..
Ostatnio zmieniony 18 sty 2020, 22:11 przez Rak, łącznie zmieniany 1 raz.

pozdro

Postautor: pozdro » 19 sty 2020, 8:45

Co do samego osiedla przybyszewskiego juz pomijajac lokalizacje ktora niby spoko ale peryferyjna. To szczerze jest ono troche podobne do tego co Atal zbudowal kolo Carrefoura w czyzynach.
Ogolnie strasznie duzo tam betonu w zasadzie zero zieleni, zero czesci wapolnych trawnikow. No ja rozumiem ze ludzi z wyzszych sfer to potrzebuja tylko wyjazd z garazu na 3 m szerokosci miedzy blokami. Trawniki, drzewka, swiatelka inne place zabaw, lokale uslugowe sklepy im sa niepotrzebne. Ja tam wole zabudowe chocby typu avia dzie sa czesci wspolne spacerniko czy pelno lokali uslugowych, place zabaw. Ogolnie wydaje mi sie ze na Przybyszewskiego gestosc zabudowy jest duzo wieksza liczac rzut betonu na powierzchnie dzialki. Odleglosci miedzy blokami sa mega nieduze. Tam bedzie sie z okien do okien zaglacac. Pewnie tylko kilka mieszkan od poludnia na 9 pietrze ma szanse nie zagladac centralnie w okna sasiada. Do okola zero zieleni. Albo betonowe klepiska Zawady, albo betonowe drogi miedzy blokami, albo sciek buszkostrady z korkiem samochodowym 2 m. Tam chyba nawet lokali uslugowych nie ma czyli nawet glupiej zabki
O zlobkach przedszkolach nie mowiac

pozdro

Postautor: pozdro » 19 sty 2020, 8:51

Tak z ciekawosci to atal robi na przybyszewskiego normalny wyjazd z parkingu podziemnego czy taki jak na Klinach na 2.5m szerokosci z sygnalizacja swietlna i mijanka? Bo oni to chyba najwieksi oszczedzace ostatnimi czasy na kosztach budowy. Jak nie koreanczyko z polnocy zatrudniali jak nie po 1 windzie na blok, to ostatnio widzialem ze robia ciasne wjazdu do garazy podziemnych

Rak

Postautor: Rak » 19 sty 2020, 15:39

Proszę wspomnij o pozostałych czterech, jesli to nie tajemnica.

p.s. pozdrówka od mojego grzyba z ciemnej kuchni :)

pozdro

Postautor: pozdro » 19 sty 2020, 15:43

jedna z pięciu najbardziej prestiżowych inwestycji realizowanych aktualnie w mieście,

Zawsze mi śmieszą ludzie którzy pragną prestiżu. :) Nie wiem co tam prestiżowego w mieszkaniu na Przybyszewskiego, bloki jak każde inne, w troche niższym standardzie bo nawet lokali usługowych nie ma czy zagospodarowania do części wspólnych, jedynie wjazd do garażu. Bardzo ciasna zabudowa itd.

Serio myślisz, że wszyscy ci wszystkiego zazdroszczą :) :lol: Ludzie to musza mieć smutne życie. Obiektywnie inwestycja jest średnia i nie ma tam ani super lokalizacji, ani super urbanistyki. Taka średnia półka. ja bym porównał do tych bloków przy Carrfourze w Czyżynach odległosciowo też podobnie do Ronda Mogilskiego.

https://www.google.com/maps/@50.0782612 ... 312!8i6656

W zasadzie to ATAL zrobił po taniości kalkę tego samego projektu tylko te żółte drewniane wstawki usunął. Ta w czyżynach nawet lepsza inwestycja bo są lokale usługowe w parterze. :)

Mówisz, że prestiżowo nie jeździsz komunikację miejską tylko samochodem jak osoba ze wsi i emitujesz CO2. Typowy wyborca PISu :) Szkoda wdawać się w dyskusje oni są zatwardziali w swoich poglądach, że ziemia jest płaska.

Mar G

Postautor: Mar G » 20 sty 2020, 9:37

Emocje opadły, apel do wszystkich.
Nie obrażajmy się wzajemnie - nie temu ma służyć to forum.

Jeśli kogoś uraziłem - i ja przepraszam.

Każdy z nas ciężko pracuje na M - pozwólmy się wzajemnie cieszyć z efektu, nawet jeśli pogląd mamy nieco odmienny.mamy różne potrzeby.
A porady dawajmy merytoryczne.

Dziękuję.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 20 sty 2020, 9:52

Mar G pisze:Emocje opadły, apel do wszystkich.
Nie obrażajmy się wzajemnie - nie temu ma służyć to forum.

Jeśli kogoś uraziłem - i ja przepraszam.

Każdy z nas ciężko pracuje na M - pozwólmy się wzajemnie cieszyć z efektu, nawet jeśli pogląd mamy nieco odmienny.mamy różne potrzeby.
A porady dawajmy merytoryczne.

Dziękuję.

+1 (popieram dobrą inicjatywę)

Mar G

Postautor: Mar G » 22 sty 2020, 20:11

pozdro pisze:Wyluzuj Sami sobie porezerwowali zeby emocje wzbudzic. Tam mieszkania za wiecej niz 9 k nie pojda bo jest wszedzie daleko I nie ma nawet tramwaju. A metro niewiadomo gdzie I za ile powstanie.

To wygląda, że już niemal wszystkie 2 pok.sami porezerwowali sobie, bo pozostał parter wolny.... :)

Mar G

Postautor: Mar G » 25 sty 2020, 16:34

25.01

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mar G

Postautor: Mar G » 26 sty 2020, 13:02

Widok na osiedle P64 z Kopca Kościuszki ( Investmap).

Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”