Wypłaty kolejnych transz kredytu za mieszknaie w inwestycji Piasta Park
Re: Wypłaty kolejnych transz kredytu za mieszknaie w inwestycji Piasta Park
Żadnej informacji od dewelopera. Podejrzewam że następna transza zostanie uruchomiona automatycznie.
-
Otrzymałem informację aby czekać na pismo od Wawel do zapłaty kolejnej transzy.
Pismo o zmianie harmonogramu wpłat dzisiaj powinienem dostać na email
Simson pisze:Żadnej informacji od dewelopera. Podejrzewam że następna transza zostanie uruchomiona automatycznie.
Automatycznie transza się nie uruchomi bo to my musimy powiadomić bank o wypłacie transzy majac zawiadomienie od developera o skończonym etapie. Ja mam w um. kredytu napisane, że muszę NIEZWŁOCZNIE przedstawić pismo od dewelopera że będzie zmiana wyplaty transzy z powodu opóźnienia oddania stanu surowego otwartego i do tego mój wniosek do banku.
Pozostaje czekać na pismo od dewelopera. I wówczas udać się do banku.
Nowy lokator Piasta pisze:Otrzymałem informację aby czekać na pismo od Wawel do zapłaty kolejnej transzy.
Czy przysłali Ci pismo o zmianie harmonogramu na e mail? Byłby to ich spektakularny sukces:) mi nic nie przysłali.
-
RREvoque pisze:Nowy lokator Piasta pisze:Otrzymałem informację aby czekać na pismo od Wawel do zapłaty kolejnej transzy.
Czy przysłali Ci pismo o zmianie harmonogramu na e mail? Byłby to ich spektakularny sukces:) mi nic nie przysłali.
Jeszcze nic nie mam. Jutro się upomne
U mnie do banku mam tylko im to podesłać i luzik. Jak ktoś coś dostanie to dawajcie znac
-
Nowy lokator Piasta pisze:RREvoque pisze:Nowy lokator Piasta pisze:Otrzymałem informację aby czekać na pismo od Wawel do zapłaty kolejnej transzy.
U mnie do banku mam tylko im to podesłać i luzik. Jak ktoś coś dostanie to dawajcie znac
Pismo dzisiaj otrzymałem i przesłałem do banku w celu potwierdzenia czy jest ok. Tak więc płatność transzy przeniesiona do końca lutego 2017
Dajcie znać czy u Was również
Nowy lokator Piasta pisze:Nowy lokator Piasta pisze:RREvoque pisze:Czy przysłali Ci pismo o zmianie harmonogramu na e mail? Byłby to ich spektakularny sukces:) mi nic nie przysłali.
Pismo dzisiaj otrzymałem i przesłałem do banku w celu potwierdzenia czy jest ok. Tak więc płatność transzy przeniesiona do końca lutego 2017
Dajcie znać czy u Was również
Witam. Pismo otrzymałeś droga mailową czy tradycyjnie pocztą. Być może wysłali pismo ponieważ się upomniałeś w Wawelu.
Myślę że powinni poinformować wszystkich kupujących o przesunięciu wpłaty transzy.
Myślę że deweloper wiedział że sie nie wyrobią mając 6 pięter prawego skrzydła na poczatku listopada. Powinni duzo wczesniej o rym informowac. A teraz o pismo dotyczace zmiany przeniesienia terminu wypłaty transzy trzeba się upominać, a naewno bedzie potrzebna wizyta u notariusza.
-
RREvoque pisze:Myślę że deweloper wiedział że sie nie wyrobią mając 6 pięter prawego skrzydła na poczatku listopada. Powinni duzo wczesniej o rym informowac. A teraz o pismo dotyczace zmiany przeniesienia terminu wypłaty transzy trzeba się upominać, a naewno bedzie potrzebna wizyta u notariusza.
W Oświadczeniu jest również informacja
" Spółka zobowiązuje się jednocześnie, że brak formy aktu notarialnego dla przedmiotowej zmiany nie będzie podnoszony przez strony w przyszłości "
Myślisz że aż tak bardzo konieczna ta wizyta u notariusza?
Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”