Zarezerwowałem to mieszkanie
gumtree.pl/a-mieszkania-i-domy-sprzedam-i-kupie/krakow/dwupokojowe-do-wejscia-w-apartamentowcu-angel-city/1006330810160911148394209
Narazie pod siebie, później może pod wynajem. Myślicie, że wtopiłem czy dobra inwestycja?
Z minusów napewno są okna od ulicy Pawiej (ale przynajmniej 4 piętro). W ciągu dnia podczas rozmowy było komfortowo, nie wiem jeszcze jak w nocy...
Angel City Kraków - wtopa czy dobra inwestycja? / opinie na forum
Re: Angel City Kraków - wtopa czy dobra inwestycja? / opinie na forum
12800zł/m2 w tej lokalizacji i wykonczone brzmi sensownie
okna napewno sa od strony ul. Pawiej? bo ze zdjec wyglada bardziej na PK
jedyne co - jak na 2 pokoje i inwestycje to troche duze - w sensie wyzszy czynsz jesli liczony od powierzchni
no i raczej nie liczylbym na stalych sasiadow
okna napewno sa od strony ul. Pawiej? bo ze zdjec wyglada bardziej na PK
jedyne co - jak na 2 pokoje i inwestycje to troche duze - w sensie wyzszy czynsz jesli liczony od powierzchni
no i raczej nie liczylbym na stalych sasiadow
qbait pisze:Narazie pod siebie, później może pod wynajem. Myślicie, że wtopiłem czy dobra inwestycja?
Z minusów napewno są okna od ulicy Pawiej (ale przynajmniej 4 piętro). W ciągu dnia podczas rozmowy było komfortowo, nie wiem jeszcze jak w nocy...
Poza tym, co napisał mój przedmówca, to w tych budynkach sporo firm wynajmuje mieszkania na biura. No i nowe biurowce przy Pawiej.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2019, 13:18 przez slawek, łącznie zmieniany 1 raz.
Agent mówił, że sąsiedzi są stali i to mieszkanie też po jakimś studencie któremu rodzice je kupili. Też byłem zaskoczony, bo myślałem że to głownie apart hotel.
Napewno jest to mieszkanie od strony Pawiej i to obecnie daje mi największą rozkminę czy będzie się dało tam spać
Co do metrażu to słuszna uwaga! Mam nadzieję, że z czasem społeczeństwo się wzbogaci i 2 pokojowe mieszkania 50m2 będą bardziej popularne niż 2 40m2.
Widzę, że ceny tych mieszkań od dewelopera były w cenie ~ 10k za m2 w 2010, po obliczeniu inflacji na 2019 jest to ~13k za mieszkanie w stanie deweloperskim. Daje mi to trochę rozkminę, że Grzegórzki czy Zabłocie mega urosły na cenie, z kolei ścisłe Centrum staniało?
Napewno jest to mieszkanie od strony Pawiej i to obecnie daje mi największą rozkminę czy będzie się dało tam spać

Co do metrażu to słuszna uwaga! Mam nadzieję, że z czasem społeczeństwo się wzbogaci i 2 pokojowe mieszkania 50m2 będą bardziej popularne niż 2 40m2.
Widzę, że ceny tych mieszkań od dewelopera były w cenie ~ 10k za m2 w 2010, po obliczeniu inflacji na 2019 jest to ~13k za mieszkanie w stanie deweloperskim. Daje mi to trochę rozkminę, że Grzegórzki czy Zabłocie mega urosły na cenie, z kolei ścisłe Centrum staniało?
Jeśli uda Ci się wynajać za 2500 zł (+ opłaty) to masz rentownosc ~4.3% po odliczeniu podatku
((2500 * 12 - (2500 * 0.085)) / 680000)
Pytanie czy takie coś Cię zadowala skoro obligacje indeksowane dają tyle obecnie ( 1.25 + 3 = 4.25% ).
Pod względem przechowania wartości kapitału wg mnie dobra inwestycja, bo cena za metr jest bardzo ok - 9k kosztuja mieszkania na obrzeżach teraz dolicz koszt wykonczenia to jest pod 11k.
Pod względem rentowności bardzo miernie (ale ciężej mieć więcej w Krakowie obecnie)
Chyba że pójdziesz w AirBnB ale na tym się nie znam
((2500 * 12 - (2500 * 0.085)) / 680000)
Pytanie czy takie coś Cię zadowala skoro obligacje indeksowane dają tyle obecnie ( 1.25 + 3 = 4.25% ).
Pod względem przechowania wartości kapitału wg mnie dobra inwestycja, bo cena za metr jest bardzo ok - 9k kosztuja mieszkania na obrzeżach teraz dolicz koszt wykonczenia to jest pod 11k.
Pod względem rentowności bardzo miernie (ale ciężej mieć więcej w Krakowie obecnie)
Chyba że pójdziesz w AirBnB ale na tym się nie znam
Jest tam firma, która zajmuję się obsługą krótkoterminową więc jeszcze z nimi pogadam i oblicze rentowność. Ja jestem w Polsce na kilka miesięcy, kilka mnie nie ma, więc lokalizacja na Szlaku wydaje się idealna żeby czasem tam pomieszkać, czasem wynająć.
Generalnie kupiłem też drugi etap Steam Parku 39m2 i jak podliczyłem wykończenie to wyszło ~14k za m2. Napewno ciszej i bardziej zielono, ale jednak lokalizacja słabsza więc rozważam zrobienie tam cesji.
I masz rację @kwk, to jest Szlak, nie Pawia!
Generalnie kupiłem też drugi etap Steam Parku 39m2 i jak podliczyłem wykończenie to wyszło ~14k za m2. Napewno ciszej i bardziej zielono, ale jednak lokalizacja słabsza więc rozważam zrobienie tam cesji.
I masz rację @kwk, to jest Szlak, nie Pawia!
slawek pisze:Poza tym, co napisał mój przedmówca, to w tych budynkach sporo firm wynajmuje mieszkania na biura. No i nowe biurowce przy Pawiej.
W sumie to nie wiem czy to plus czy minus

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”