Głośne kaloryfery / szum wydobywający się z kaloryferów - Dąbska Street
Głośne kaloryfery / szum wydobywający się z kaloryferów - Dąbska Street
Czy ma ktoś z Państwa problem z głośnym szumem wydobywającym się z kaloryferów? Nie są one zapowietrzone i nie jest to charakterystyczny bulgot, który towarzyszy zapowietrzeniu kaloryfera. To ciągły szum w szczególności nasilający się przy pozycji 3. zaworu.
Re: Głośne kaloryfery / szum wydobywający się z kaloryferów - Dąbska Street
Tak, szumią mi też grzejniki od pozycji 3 w górę 

U nas jest to samo 

Dzwoniłem dziś do p. Krzysztofa Kurka w tej sprawie. Powiedział, żeby zostawić kaloryfer włączony na dłuższy czas i zobaczyć czy wtedy przycichnie. Jeśli nie to problem należy zgłaszać do dewelopera. Pytanie tylko czy jeśli problem występuje nie tylko u mnie a u większej ilości z Państwa to czy każdy z nas powinien to zgłaszać osobno czy może chcemy jakoś zbiorowo zgłosić ów problem?
A czy grzejniki drabinkowe w łazienkach też szumią? Podobno problemem jest zbyt szybki przepływ wody przez instalację - spowolnienie przepływu wiąże się z pogorszeniem sprawności cieplnej więc to może być trudne do naprawy. Mam też grzejnik kupiony we własnym zakresie i nic w nim nie szumi. Więc z sumie to nie wina dużego przepływu wody a grzejnika / zaworu.
kowal123 pisze:A czy grzejniki drabinkowe w łazienkach też szumią? Podobno problemem jest zbyt szybki przepływ wody przez instalację - spowolnienie przepływu wiąże się z pogorszeniem sprawności cieplnej więc to może być trudne do naprawy. Mam też grzejnik kupiony we własnym zakresie i nic w nim nie szumi. Więc z sumie to nie wina dużego przepływu wody a grzejnika / zaworu.
U mnie grzejnik łazienkowy też szumi
leia pisze:kowal123 pisze:A czy grzejniki drabinkowe w łazienkach też szumią? Podobno problemem jest zbyt szybki przepływ wody przez instalację - spowolnienie przepływu wiąże się z pogorszeniem sprawności cieplnej więc to może być trudne do naprawy. Mam też grzejnik kupiony we własnym zakresie i nic w nim nie szumi. Więc z sumie to nie wina dużego przepływu wody a grzejnika / zaworu.
U mnie grzejnik łazienkowy też szumi
U mnie również

Ok czyli to na 100% problem grzejnika / zaworu bo żaden z moich własnych grzejników nie szumi. Tam na dole grzejnika gdzie rurki łączą się z zaworem są 2 śruby regulujące. Może nimi trzeba ograniczyć przepływ? U mnie były te śruby zakręcone i grzejnik w ogóle nie grzał 

Czy komuś udało się uporać z ów problemem? Jeśli nie to rozumiem ze sprawę zgłaszamy do dewelopera?
kamil91 pisze:Czy komuś udało się uporać z ów problemem? Jeśli nie to rozumiem ze sprawę zgłaszamy do dewelopera?
Dobre pytanie, czy ktoś z sąsiadów zgłaszał już ten problem i czy udało się uzyskać jakaś odpowiedź ?
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”