Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CP RE (Prądnik Nowy Kraków) - forum

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
Michał

Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CP RE (Prądnik Nowy Kraków) - forum

Postautor: Michał » 11 paź 2016, 11:39

MarianŁącz pisze:Byłem wczoraj na spacerze w okolicy, w sumie od czasów odbioru sprzed 2 tygodni za bardzo nic się z zewnątrz nie zmieniło, nadal wiele do uporządkowania, chyba posiali trawę jedynie od przodu. Od północy póki co bajzel, ziemia do usypania przy budynku, generalnie nie ma co oglądać ale wrzucam jakieś dwa zdjęcia. Widać że w 100% skupiają się na korytarzach.

a że się tak zapytam co się miało zmienić na zewnątrz, skoro praktycznie wszystko jest tam skończone i zostało posprzątać? :) Obstawiam, że do końca zmieni się tylko tyle że ogrodzenie ściągną, trawa trochę urośnie i pozamiatają ;) oczywiście przed samym przekazaniem mieszkań, bo to ciągle budowa... dla mnie normalna rzecz.

Robią klatki schodowe, żeby było gdzie wprowadzić nadzór budowlany, a to czy jest pozamiatane czy nie to już nadzoru nie obchodzi...

MarianŁącz

Postautor: MarianŁącz » 11 paź 2016, 11:48

No właśnie liczyłem że nacieszę oczy bo będzie uprzątnięty teren i posiana przed śniegiem trawa, a póki co sterty śmieci, resztki niewydartych krzaków, jak w dzikim obozowisku. Widać, że tym się póki co nie zajmują, i oczywiście to jest zrozumiałe i dla nas dobre. Jednak trochę ziemi jeszcze chyba zwiozą, bo gdzieniegdzie trzeba sypnąć, bo albo jej brak albo sam piach z budowy leży.
Z zeszłym roku śnieg sypnął w Krakowie 12 października, mamy 11 :D

Michał

Postautor: Michał » 11 paź 2016, 12:09

Spokojnie Marian, jak dla mnie to zamiatać piach mogą nawet po przekazaniu mieszkań :P
Byle zrobili wszystko w środku jak trzeba i nadzór odebrał bez zastrzeżeń... no chyba że masz mieszkanie na parterze ;)

W tym tygodniu znów pojawię się na Prądniku, to może czegoś się dowiem jak się sprawy mają ;)

Ania-2012

Postautor: Ania-2012 » 18 paź 2016, 9:12

Witam
Czy coś wiadomo jak idą prace i kiedy mogą być końcowe odbiory,bo temat zamilkł i nic się nie dzieje.Czy ktoś może ostatnio był i ma jakies informacje aktualne. Ja jak byłam na odbiorze wstępnym to otrzymałąm informację że raczej w grudniu będą przekazane klucze ale może....
ubezpieczenia-astor.pl

bberet

Postautor: bberet » 18 paź 2016, 9:17

Dostaliśmy na odbiorze wstępnym taką samą informację, że raczej początek grudnia.

Michał

Postautor: Michał » 18 paź 2016, 9:27

Prace idą do przodu, klatka C jest praktycznie skończona, na klatce A i B są już wykonane szafki, płytki, balustrady, muszą tylko pomalować ściany i posprzątać.
Cracovia już sadzi krzaki na zewnątrz i biorą się za porządkowanie terenu, muszą jeszcze dokończyć tarasy na dachu.
Wiem, że ruszyło też usuwanie usterek w mieszkaniach - póki co próbują uporać się z rysami na szybach.

Pracy jest sporo, lecz jest to tak naprawdę kosmetyka w stosunku do tego co już zostało wykonane, ale jak wiemy z taką kosmetyką trochę schodzi.

Niemniej teraz tak naprawdę wszystko zależy od biurokracji i chęci urzędników...

Dodam tylko tyle, że wg moich obliczeń, w najgorszym wypadku decyzja dot. pozwolenia na użytkowanie powinna się pojawić ok 2 grudnia, ale liczę na to, że terminy nie będą przeciągane do maksymalnych i będzie to faktycznie końcówka listopada.
Pytanie tylko, czy jak pojawi się decyzja, to mieszkania będą oddawane od razu, czy po kilku dniach, ale jeśli chcą się wyrobić do końca roku ze wszystkimi, to myślę, że powinni zacząć od razu :)

alfaanna

Postautor: alfaanna » 18 paź 2016, 10:17

rozmawialam wczoraj z Pania od dewelopera i powiedziała, że może tylko zapewnić, że odbiory w grudniu są niezagrożone. Natomiast konkretnej daty nie może podać bo to jednka jest 96 mieszkań do odbioru i nie wie jeszcze w jakiej kolejności będą się one odbywać.

pawel

Postautor: pawel » 09 lis 2016, 8:09

Czy ma ktoś jakieś nowe wieści "z frontu"? Wszyscy z forum mieli już odbiory wstępne?
Roboty budowlane planowo miały się zakończyć 31.10 - pytanie czy faktycznie wszystko jest już zrobione i są już tylko w trakcie usuwania usterek.

grzybowski

Postautor: grzybowski » 16 lis 2016, 13:05

ktoś? coś? jakiekolwiek info co się dzieje aktualnie?

MarianŁącz

Postautor: MarianŁącz » 16 lis 2016, 14:21

Z tego co wiem to wszystko idzie zgodnie z planem i jest duża szansa że będa zapraszać na odbiory już w listopadzie, zależnie od mieszkania. To tak sprzed dwóch tygodni informacja, ale zapewne nic się na minus nie zmieniło, ja póki co i tak muszę czekać na ekipę więc pół miesiąca w tą czy w tą jest bez różnicy. Byłem pod budynkiem z 10 dni temu to trwają prace porządkowe, myślę że po weekendzie może śmiało zacząć dopytywać dewelopera.

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”