ale przecież te miejsca nie są dla kogokolwiek, a dla osób które jednak przejeżdzają przez szlaban- czyli mieszkańców + gości mieszkańców . Kto pierwszy ten lepszy.
Watpię że obcy ludzie np z wydarzeń z Tauron areny będą ryzykować "wyjadę/nie wyjadę, a może mnie odholują bo nie wiem jaki mają system parkowania mieszkańców"
Po co utrudniać sobie życie plakietkami- przyjeżdża do mnie gość i trzeba znowu schodzić i wsadzać plakietkę za okno jak przyjechał na moment potem ją odebrać i znowu zejść na zewnątrz. Naszym zdaniem bez sensu -to zupełnie problematyczne tak jak początki gdy nie było opcji otwierania szlabanu z aplikacji a konieczność wpuszczania każdego spacerem pod szlaban.
Wjazd na osiedle / ograniczenia we wjeździe na osiedle - Dąbska Street Kraków
Re: Wjazd na osiedle / ograniczenia we wjeździe na osiedle - Dąbska Street Kraków
NKA pisze:ale przecież te miejsca nie są dla kogokolwiek, a dla osób które jednak przejeżdzają przez szlaban- czyli mieszkańców + gości mieszkańców . Kto pierwszy ten lepszy.
Watpię że obcy ludzie np z wydarzeń z Tauron areny będą ryzykować "wyjadę/nie wyjadę, a może mnie odholują bo nie wiem jaki mają system parkowania mieszkańców"
Oczywiście, że są tylko mieszkańców/gości. Moje słowo "kogokolwiek" pewnie Cię zmyliło.
Cały temat wydaje się rozbiegł na 2 kwestie :
- Wjazd osób nieuprawnionych za szlaban - tu nie ma wątpliwości, że nikt na to się nie godzi, żeby ktoś z ulicy czaił się na wjazd i zaparkował za szlabanem ot tak. Może w przyszłości dzięki stóżowi problem się rozwiąże, bo nie wpuści samochodu stojącego przed szlabanem, czekającego na okazję. Może kluczowe będą plakietki mieszkańca/gościa bo problem z nieuprawnionymi autami jest nie do rozwiązania. Zobaczymy.
- Wydzielone miejsca dla gości przed blokiem - CAŁY parking przed blokiem jest dla gości, a mieszkańcy parkują w garażu. Ta koncepcja wiadomo upadła gdy wszyscy dowiedzieli się przy kupowaniu mieszkań, że są miejsca ogólnodostępne pod blokiem bez ich wykupywania. Jeśli chodzi o sprawę wydzielenia kilku miejsc dla gości z całej puli i ich plakietek to pewnie trzeba będzie to przegłosować podczas kolejnego zebrania wspólnoty.
-
Re: Wjazd na osiedle / ograniczenia we wjeździe na osiedle - Dąbska Street Kraków
KuraWódka pisze:NKA pisze:ale przecież te miejsca nie są dla kogokolwiek, a dla osób które jednak przejeżdzają przez szlaban- czyli mieszkańców + gości mieszkańców . Kto pierwszy ten lepszy.
Oczywiście, że są tylko mieszkańców/gości. Moje słowo "kogokolwiek" pewnie Cię zmyliło.
Cały temat wydaje się rozbiegł na 2 kwestie :
- Wjazd osób nieuprawnionych za szlaban - tu nie ma wątpliwości, że nikt na to się nie godzi, żeby ktoś z ulicy czaił się na wjazd i zaparkował za szlabanem ot tak. Może w przyszłości dzięki stóżowi problem się rozwiąże, bo nie wpuści samochodu stojącego przed szlabanem, czekającego na okazję. Może kluczowe będą plakietki mieszkańca/gościa bo problem z nieuprawnionymi autami jest nie do rozwiązania. Zobaczymy.
- Wydzielone miejsca dla gości przed blokiem - CAŁY parking przed blokiem jest dla gości, a mieszkańcy parkują w garażu. Ta koncepcja wiadomo upadła gdy wszyscy dowiedzieli się przy kupowaniu mieszkań, że są miejsca ogólnodostępne pod blokiem bez ich wykupywania. Jeśli chodzi o sprawę wydzielenia kilku miejsc dla gości z całej puli i ich plakietek to pewnie trzeba będzie to przegłosować podczas kolejnego zebrania wspólnoty.
Z miejscami będzie ciężko, januszowatość może prowadzić do takiej sytuacji jak na Avii. Moją intencją było zwrócenie uwagi na to, że jakaś część miejsc powinna być wyłączona przez wspólnoty z zajmowania przez mieszkańców. Myślę tu chociażby o dostawcach. Druga rzecz, wspólnoty powinny wypracować politykę ścigania osób parkujących poza wyznaczonymi miejscami, niezależnie, czy dotyczyłoby mieszkańców czy też gości.
Myslicie ze szlaban sie jeszcze kiedys pojawi?
Czy mozecie prosic swoje ekipydostawcow aby nie stawialy aut na srodku drogi nawet na czas wyladunku? dzisiaj droga byla przez pewien czas totalnie zablokowana przez jakies 2 wozy, jeden z Castoramy
Czy mozecie prosic swoje ekipydostawcow aby nie stawialy aut na srodku drogi nawet na czas wyladunku? dzisiaj droga byla przez pewien czas totalnie zablokowana przez jakies 2 wozy, jeden z Castoramy
CyranoDeBergerac pisze:......
- Wydzielone miejsca dla gości przed blokiem - CAŁY parking przed blokiem jest dla gości, a mieszkańcy parkują w garażu. Ta koncepcja wiadomo upadła gdy wszyscy dowiedzieli się przy kupowaniu mieszkań, że są miejsca ogólnodostępne pod blokiem bez ich wykupywania.
......
Jesteś daleki od prawdy.
W budynkach C i D wszystkie miejsca postojowe zostały wykupione i nie dla wszystkich mieszkańców starczyło. Dlatego część mieszkańców parkuje przed blokiem.
Jest tak w pewnej mierze dlatego, że wymagany stosunek miejsc postojowych do mieszkań w pierwszych etapach był spełniony dzięki wliczeniu miejsc zewnętrznych.
W trzecim etapie wszystkie wymagane miejsca znajdują się w garażu.
A mnie sie wydaje, ze stosunek miejsc zostal osiagniety dzieki park liftom, a to ze dwa miejsca sa przypisane pod jedno a nie dwa mieszkania to juz nikogo nie interesuje
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”