zaczynając:
1. Wanna z szybą? Czy jest to wygodne rozwiązanie? Łatwe do utrzymania w czystości?
2. Płyta indukcyjna, elektryczna czy gazowa?
3. Gdzie kupujecie płytki do łazienki?
4. Co sądzicie o pralce samsung z systemem eco buble? Czy lepiej postawić na Boscha?
5. Znacie jakąś dobrą firmę z rozsądnymi cenami, która wykonuje szafy wnękowe?
Dodatkowa szyba zamiast np. zasłonki prysznicowej to rozwiązanie dość kłopotliwe w sprzątaniu. Niektórzy ostatnio dokupują spreje z hydrofobowymi substancjami które nie pozwalają wodzie zaschnąć na szybie, działać? działa, ale gdyby nie mieć szyby to nie trzeba by sprzątać, a zacieki nawet z dodatkowymi zabezpieczeniami będą.
Płyta gazowa wychodzi najtaniej w utrzymaniu przy obecnych cenach prądu/gazu. Do indukcji nie wykorzystasz wszystkich garnków a jedynie te posiadające ferromagnetyki (nie każdy metal je posiada). Indukcja o dziwo powinna być bardziej oszczędna bo potrafi zagotować płyny w kilkanaście sekund, więc nie pobiera długo prądu. Oczywiście dobra płyta podłączana jest do siły którą musisz mieć w kuchni.
Płytki do łazienki tanio kupisz w internecie - jednak przy dostawie, nawet kurierem spodziewaj się strat. Możesz wykorzystać strony OBI i Leroy do porównania oferty i cen.
Pralki Samsunga są ładne i proste w obsłudze, jednak od osób posiadających te pralki kilka lat często słyszę o problemach, m.i. przeciekami. Boschki - raczej nie spotkałem się z narzekaniami, a również kilku znajomych je posiada. Ja piorę w Whirpool, trochę cena, trochę przyzwyczajenia.
Szafy wnękowe na zamówienie, zastanawiam się nad popularnością szaf Komandora, oraz co sądzą o dedykowanych meblach wielofunkcyjnych. W sieci jest dużo sklepów oferujących meble zapakowane i dostarczane kurierem - kilka miesięcy temu pokusiłem się na łóżko piętrowe dla dzieci (w sklepie Meble Aldo - polecam zgooglować i sprawdzić ofertę) - kurier dowiózł i wniósł na 3 piętro paczki (oj żal mi go było bo spory pakunek). Ikea nauczyła mnie samodzielnego montażu, więc nie było źle. Ale radzę dobierać produkty i skonsultować się z dobrym konsultantem przed zakupem.