Zagpospodarowanie terenu osiedla / zieleń na osiedlu - Dąbska Street Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Dąbska Street za którą odpowiada deweloper Dasta Invest. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Gosc123

Zagpospodarowanie terenu osiedla / zieleń na osiedlu - Dąbska Street Kraków

Postautor: Gosc123 » 16 wrz 2019, 19:45

Macie może jakąś wiedzę w temacie zagospodarowania terenu wewnątrz osiedla. Interesuje mnie głównie to, czy można spodziewać się jakichś nasadzeń, drzewek etc? Obecnie trawnik i żywopłot to jedyna forma zieleni wewnątrz osiedla i nie ukrywam, że wygląda to dość surowo. Mam nadzieję, że plan przewiduje więcej zieleni... Widzę, że prace ziemne przy bloku D nabrały tempa więc ciekawe czy deweloper doprowadzi przestrzeń wokół bloków C i D do stanu docelowego już teraz.

Dzięki za info.

czyzy

Re: Zagpospodarowanie terenu osiedla / zieleń na osiedlu - Dąbska Street Kraków

Postautor: czyzy » 17 wrz 2019, 23:45

No właśnie też uważam, że przydałoby się więcej zieleni na osiedlu, a im wcześniej zostałyby posadzone jakieś drzewa, tym szybciej urosłyby to jakichś przyzwoitych rozmiarów, a nie byłyby tylko sadzonkami. Tylko jak myślicie, jakie są potencjalnie dobre miejsca na sadzenie drzew i krzewów?

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 20 wrz 2019, 12:20

obawiam się, że wewnątrz osiedla (przy drodze) jedynym miejscem jest pas trawy, tam pewnie dałoby się posadzić jakieś ozdobne krzaczki. Drzewka chyba jedynie na pasach zieleni za i naprzeciw wjazdu do garażu, pozostałe raczej wokół ogrodzenia i wiem, że tam nasadzenia są planowane. W środku osiedla drzewka chyba jedynie w jakichś donicach, jak na osiedlu MLokum, które uważam za bardzo udane pod względem zagospodarowania

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 27 wrz 2019, 10:20

Bardzo fajne drzewka zasadzili przy budynku D. Fajnie byłoby coś zrobić z tymi uschniętymi przy C...

leia

Postautor: leia » 27 wrz 2019, 11:52

Pojawiły się wczoraj trzy nowe drzewa na końcu bloku C :)
Załączniki
drzewa.jpg
drzewa.jpg (137.86 KiB) Przejrzano 5946 razy

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 27 wrz 2019, 14:04

Świetne te drzewka, ja dla mnie powinno na całym osiedlu je zasadzić :)

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 01 paź 2019, 20:54

Posiada ktoś dostęp do planu osiedla w zakresie oświetlenia? Szczerze powiedziawszy myślałem, że z oddaniem bloku "D" osiedle zostanie jakoś oświetlone, ale wygląda na to, że ta ciemność pozostanie? Naturalnie nie chcę żadnych wysokich lamp, święcących mieszkańcom parterów po oczach, ale zastanawiam się, czy te nieliczne niskie punkciki oświetleniowe to wszystko? Z resztą ten przy wejściu do klatki "C" już nie działa i jest jakiś pokrzywiony

Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”