Opłaty za wywóz gruzu / zasiedlenie - do kiedy będą pobierane - Nowa 5 Dzielnica

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Nowa 5 Dzielnica, za którą odpowiada deweloper Centrum Nowoczesnych Technologii. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
detkamm

Opłaty za wywóz gruzu / zasiedlenie - do kiedy będą pobierane - Nowa 5 Dzielnica

Postautor: detkamm » 31 sie 2019, 15:10

Czy ktoś się orientuje może jak długo jeszcze będą pobierane opłaty za te kontenery? Już ponad pół roku temu skończyłem remont, a w dalszym ciągu muszę za nie płacić i chyba nie zanosi się, żeby miało się to szybko skończyć.

kopar

Re: Opłaty za wywóz gruzu / zasiedlenie - do kiedy będą pobierane - Nowa 5 Dzielnica

Postautor: kopar » 31 sie 2019, 21:28

Tak

standardowo kazde mieszkanie placi przez 10 miesiecy - czyli lacznie 500 zl

Na koniec administracja sumuje ile wywoz smieci kosztowal dzieli przez ilosc mieszkan w bloku i jak wyjdzie mniej to na koniec roku bedzie odliczone

detkamm

Re: Opłaty za wywóz gruzu / zasiedlenie - do kiedy będą pobierane - Nowa 5 Dzielnica

Postautor: detkamm » 02 wrz 2019, 15:34

Dzięki

Pozdrawiam

A3N5D

Re: Opłaty Za Wywóz Gruzu / Zasiedlenie - Do Kiedy Będą Pobierane - Nowa 5 Dzielnica

Postautor: A3N5D » 04 wrz 2019, 0:00

Jeżeli dobrze odczytałem ostatni rachunek od Administracji (za wrzesień), to już za wrzesień nie mam opłaty za wywóz gruzu. Ekipa wykończeniowa weszła na mieszkanie na samym początku listopada, czyli zgadza się to z założeniem 10 - ciu miesięcy opłaty (od początku listopada do końca sierpnia).

Swoją drogą, dla mojego budynku - 53C jest informacja, że z końcem sierpnia zostaje zabrany kontener na gruz. To się na ten moment nie wydarzyło ale może na dniach już zniknie.

Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”