Witam.
@konradpie czy możesz podpowiedzięc co warto przygotować dla Taurona aby szybko załatwić temat?
A czy ktos wie jak jest z wodociagami? Czy rownież musimy działać na własną rękę czy deweloper odgórnie załatwia temat?
Odbiory nowych mieszkań od deweloperwa w inwestycji Reduta Dom-Bud
Re: Odbiory nowych mieszkań od deweloperwa w inwestycji Reduta Dom-Bud
Grzegorzu
Zmieniam układ oświetlenia. Dodaje trochę punktów a niektóre inaczej rozmieszczam.
Stąd zmiany, nie wszystko przewidziała od razu.
Zmieniam układ oświetlenia. Dodaje trochę punktów a niektóre inaczej rozmieszczam.
Stąd zmiany, nie wszystko przewidziała od razu.
Dzieki za odp DanutaK
Pytam poniewaz do mojego odbioru czasu troche jeszcze zleci
Pytam poniewaz do mojego odbioru czasu troche jeszcze zleci

Witam przyszłych sąsiadów!
Mam mieszkanie w budynku A. Odbiór już coraz bliżej. W ten wtorek byłem z fachowcem na oględzinach mieszkania w poszukiwaniu usterek. Polecam wziąć ze sobą fachowca, który sprawdzi wszystko. Okazało się, że nie wszystko jest ok. O ile tynki i wylewki są idealnie położone, o tyle dwie płyty filigranowe nie są ułożone w poziomie, mam spadek w jedną stronę. Dość poważna usterka. Zobaczymy co dalej.
Warto zwrócić uwagę na parapety, okna i balkon. Np. u mnie jedna listwa od okna u góry pęknięta; stolarka ubrudzona pianką montażową; lekkie ubytki tynku na elewacji balkonu- to wszystko kwalifikuje się do poprawy.
Mam mieszkanie w budynku A. Odbiór już coraz bliżej. W ten wtorek byłem z fachowcem na oględzinach mieszkania w poszukiwaniu usterek. Polecam wziąć ze sobą fachowca, który sprawdzi wszystko. Okazało się, że nie wszystko jest ok. O ile tynki i wylewki są idealnie położone, o tyle dwie płyty filigranowe nie są ułożone w poziomie, mam spadek w jedną stronę. Dość poważna usterka. Zobaczymy co dalej.
Warto zwrócić uwagę na parapety, okna i balkon. Np. u mnie jedna listwa od okna u góry pęknięta; stolarka ubrudzona pianką montażową; lekkie ubytki tynku na elewacji balkonu- to wszystko kwalifikuje się do poprawy.
tomasz pisze:(...) dwie płyty filigranowe nie są ułożone w poziomie, mam spadek w jedną stronę. Dość poważna usterka. Zobaczymy co dalej.
(..).
Jak duży jest ten spadek?
Byłbym wdzięczny, gdyby Pan opisał jak rozwiążą ten problem...
Witam,
Do tauronu zalecaja zabrac umowe dew. Mnie tam o to nikt nie zapytal. Potrzbna 'zielona karta' i dowód osobisty. Wniosek mozna z neta lub na miejscu wypelnic i tyle.
Pozdrawiam
Do tauronu zalecaja zabrac umowe dew. Mnie tam o to nikt nie zapytal. Potrzbna 'zielona karta' i dowód osobisty. Wniosek mozna z neta lub na miejscu wypelnic i tyle.
Pozdrawiam
anodeon pisze:tomasz pisze:(...) dwie płyty filigranowe nie są ułożone w poziomie, mam spadek w jedną stronę. Dość poważna usterka. Zobaczymy co dalej.
(..).
Jak duży jest ten spadek?
Byłbym wdzięczny, gdyby Pan opisał jak rozwiążą ten problem...
Nie mierzyliśmy spadku, przyłożyliśmy tylko poziomicę. Jednak jest on on widoczny gołym okiem. Rozwiązaniem będzie zapewne wykonanie dodatkowego tynku lub położenie gładzi szpachlowej dla zniwelowania nierówności. Jak na razie wysłałem maila z usterkami do Dom-Budu zobaczymy jak ustosunkują się do wszystkiego.
Od tego są pomiary i normy, nie oko... Ciekawy jestem jak wykonawca się ustosunkuje.
-
Witam przyszłych sąsiadów 
Widzę, że sporo osób zaczęło już odbierać i urządzać mieszkania, nam przedstawiciel dom-budu również sugerował, że po odebraniu kluczy możemy od razu zacząć wykańczać mieszkanie. Niepokoi mnie jednak fakt, że budynek nie został jeszcze odebrany przez straż pożarną, o czym wspominał nam dziś deweloper - czy istnieje możliwość, że może to kolidować z czymś, co już w mieszkaniu zrobimy, czy też straż będzie sprawdzać jedynie części wspólne? Nie chciałabym aby okazało się, że świeżo położone kafelki trzeba będzie skuwać z powodu usterek wentylacji znalezionych przez straż
Dodam, że mieszkać będziemy w klatce B1.

Widzę, że sporo osób zaczęło już odbierać i urządzać mieszkania, nam przedstawiciel dom-budu również sugerował, że po odebraniu kluczy możemy od razu zacząć wykańczać mieszkanie. Niepokoi mnie jednak fakt, że budynek nie został jeszcze odebrany przez straż pożarną, o czym wspominał nam dziś deweloper - czy istnieje możliwość, że może to kolidować z czymś, co już w mieszkaniu zrobimy, czy też straż będzie sprawdzać jedynie części wspólne? Nie chciałabym aby okazało się, że świeżo położone kafelki trzeba będzie skuwać z powodu usterek wentylacji znalezionych przez straż

Czy wiadomo cos na temat odbioru budowy przez Urzad Miasta?Poza tym ze ostateczny termin jest do lutego 2017.
Wróć do „Inwestycja Reduta Kraków od Dom-Bud - forum mieszkańców osiedla”