Rakowicka Podkowa Kraków - Budomat 2 opinie i forum - mieszkania w centrum
Re: Rakowicka Podkowa Kraków - Budomat 2 opinie i forum - mieszkania w centrum
Nie wiem o co chodzi, ale sprzedają to w biurze Echo - albo coś innego w tej samej lokalizacji 

Może to ma jakiś związek z tym, że nie tak dawno Echo Investment zostało przejęte przez chyba jakieś fundusze i chcą wokół tego robić wielką firmę zajmującą się budownictwem mieszkaniowym, jak i komercyjnym, może także kupili np. Budomat 2 i razem z nimi cały projekt Rakowicka Podkowa.

Ciekawi mnie, jakie macie opinie o tym budynku, pomimo zastosowania cegły na elewacji, jest dosyć sztampowy, zastanawiają mnie też te pomarańcze / łososie łączone z szarościami, jak to będzie finalnie wyglądało. Żeby nie okazało się, że miało być elegancko, a wyjdzie tandetnie
Za to zdecydowany plus za lokalizację, rzut beretem do centrum Krakowa, blisko sklepy, uczelnie i nawet tramwaje. Ale blisko też cmentarz 

Ciekawi mnie, jakie macie opinie o tym budynku, pomimo zastosowania cegły na elewacji, jest dosyć sztampowy, zastanawiają mnie też te pomarańcze / łososie łączone z szarościami, jak to będzie finalnie wyglądało. Żeby nie okazało się, że miało być elegancko, a wyjdzie tandetnie

Wyglada troche jak wiezienie na kamiennej
Nie wygląd w tej inwestycji jest najistotniejszy.
Będzie to coś a la Angel City.
Będzie to coś a la Angel City.
Ostatnio byłem się przejść w okolicy, w której jest budowa inwestycja Rakowicka Podkowa Kraków przez dewelopera Budomat 2 i muszę przyznać, że byłem bardzo pozytywnie zaskoczony
Prace już ruszyły na całego i widać, że nie zamierzają tu jakoś specjalnie zwlekać. Coś w tym jest, że może to trochę przypominać Angel City, choć tu jest więcej balkonów na elewacji, co na pewno z jednej strony sprzyja funkcjonalności mieszkań, ale z drugiej sprawia, że budynek często traci na wyglądzie 

Dziura pod nowy budynek już wykopana, dno wykopu utwierdzone i jak widać, na dnie są już zbrojenia płyty fundamentowej
Ma się wrażenie, że jest porządek na budowie, boki wykopu zabezpieczone teren ogrodzony itp. Cały czas chyba jeszcze trwają prace ziemne (widać po prawej stronie zdjęcia).

Jest i tablica informacyjna inwestycji Rakowicka Podkowa, a że chyba nie było jej jeszcze na forum, więc dorzucam
Wychodzi chyba na to, że w bloku nie będzie żadnych lokali usługowych, jednym to odpowiada, innym mniej, być może kilka przydałoby się także i tutaj, choć może niekoniecznie na duży hałaśliwy sklep.

Bardzo podoba mi się otoczenie tej inwestycji i wiele wskazuje na to, że w przyszłości nie bardzo się ono zmieni, bo wszystkie te budynki wyglądają mi na zabytkowe, więc nikt ich nie ruszy. Przynajmniej część z nich należy do wojska, nie wiem jak z pozostałymi, ale takie sąsiedztwo wygląda godnie. Być może w przyszłości te obiekty zostaną jakoś sensownie zagospodarowane, bo aż się o to prosi, a że okolica się zmienia, to pewnie z czasem to nastąpi.

Biorąc pod uwagę otoczenie tego projektu, nie dziwię się już, że zastosowano tam elewację z cegieł, faktycznie będzie ona pasowała do otoczenia projektu, tego najbliższego, które widać na zdjęciach, jak i tego dalszego, czyli na przykład Muzeum Armii Krajowej. Pasować do reszty miałoby też chyba nowe Archiwum Narodowe w Krakowie, które ma powstać w tej okolicy. Jeśli o mnie chodzi, moje opinie są tu jak najlepsze i trzymam kciuki za to, żeby ten projekt, jest na pewno w spokojniejsze okolicy niż Angel City, choć wiadomo, nieco dalej od centrum, ale to mu chyba nie szkodzi.

W otoczeniu pozostawiono także stare drzewa, mam nadzieję, że po tym, jak je przycięto, nie stanie im się nic złego
W każdym razie to też wpływa na atrakcyjność terenu. Wydaje mi się, że pod tym względem Rakowicka Podkowa wypada lepiej nawet niż Apartamenty Novum Kraków, choć tam architektura może nieco ciekawsza, choć tu spójna z otoczeniem
Takie drzewa znajdują się także po innych stronach, a w okolicy jest ich jeszcze więcej.

Wszystkich mieszkań ma tam być nieco ponad 100 i to wcale nie tak, że same małe, bo faktycznie, są takie, które zaczynają się od 26 m2, co ciekawe, projektant przewidział tam opcję zrobienia dwóch pokojów, co jest nie lada sztuką przy takim metrażu
Ale plusem jest to, że przewidziano w tym mieszkaniu dwa okna, więc obydwa byłyby jasne. Ale są tam także mieszkania po 60, a nawet ponad 70 m2 i w nich da się już wydzielić np. osobną kuchnię, więc nie jest źle. Ceny mieszkań blisko centrum Krakowa rzeczywiście do najniższych nie należą i tak jest i w tym przypadku - zaczynają się od 7 800 - 7 900 zł/m2, a kończą powyżej 9 000 zł/m2, a wszystko to jest związane z wysokością oraz metrażem.
Jest tu może ktoś, kto już kupił tam mieszkanie i może coś o tym napisać na forum, też o tym, jakie ma opinie deweloper Budomat 2, co mało wcześniej kojarzyłem tą firmę. No i zastanawia mnie to, że sprzedają w biurze sprzedaży Echo Investment, czyżby jakieś firmy zmieniły tu właścicieli
Zapraszam przyszłych mieszkańców Rakowickiej Podkowy do podzielenia się

Dziura pod nowy budynek już wykopana, dno wykopu utwierdzone i jak widać, na dnie są już zbrojenia płyty fundamentowej

Jest i tablica informacyjna inwestycji Rakowicka Podkowa, a że chyba nie było jej jeszcze na forum, więc dorzucam

Bardzo podoba mi się otoczenie tej inwestycji i wiele wskazuje na to, że w przyszłości nie bardzo się ono zmieni, bo wszystkie te budynki wyglądają mi na zabytkowe, więc nikt ich nie ruszy. Przynajmniej część z nich należy do wojska, nie wiem jak z pozostałymi, ale takie sąsiedztwo wygląda godnie. Być może w przyszłości te obiekty zostaną jakoś sensownie zagospodarowane, bo aż się o to prosi, a że okolica się zmienia, to pewnie z czasem to nastąpi.

Biorąc pod uwagę otoczenie tego projektu, nie dziwię się już, że zastosowano tam elewację z cegieł, faktycznie będzie ona pasowała do otoczenia projektu, tego najbliższego, które widać na zdjęciach, jak i tego dalszego, czyli na przykład Muzeum Armii Krajowej. Pasować do reszty miałoby też chyba nowe Archiwum Narodowe w Krakowie, które ma powstać w tej okolicy. Jeśli o mnie chodzi, moje opinie są tu jak najlepsze i trzymam kciuki za to, żeby ten projekt, jest na pewno w spokojniejsze okolicy niż Angel City, choć wiadomo, nieco dalej od centrum, ale to mu chyba nie szkodzi.

W otoczeniu pozostawiono także stare drzewa, mam nadzieję, że po tym, jak je przycięto, nie stanie im się nic złego

Wszystkich mieszkań ma tam być nieco ponad 100 i to wcale nie tak, że same małe, bo faktycznie, są takie, które zaczynają się od 26 m2, co ciekawe, projektant przewidział tam opcję zrobienia dwóch pokojów, co jest nie lada sztuką przy takim metrażu

Jest tu może ktoś, kto już kupił tam mieszkanie i może coś o tym napisać na forum, też o tym, jakie ma opinie deweloper Budomat 2, co mało wcześniej kojarzyłem tą firmę. No i zastanawia mnie to, że sprzedają w biurze sprzedaży Echo Investment, czyżby jakieś firmy zmieniły tu właścicieli

ma ktoś jakieś aktualne zdjęcia z budowy?
jak tam z terminem zakończenia budowy?
jak tam z terminem zakończenia budowy?
Też bym chętnie zobaczył, jak idzie budowa Rakowickiej Podkowy w Krakowie, więc jeśli ktoś posiada jakieś w miarę aktualne zdjęcia, na których można zobaczyć postępy prac, to niech podzieli się tym na forum 

chyba, mają spore opóźnienia w budowie....
na początku na stronie był temrmin zakończenia robót 01.2018r....
mamy prawie 04.2018- końca nie widać;(
elewację to robią prawie rok;o
nie rozumiem jak można tak traktować klienta?
p.s jest tutaj ktoś z inwestycji? czy wszystkie mieszkania, na handel? pod wynajem,..
na początku na stronie był temrmin zakończenia robót 01.2018r....
mamy prawie 04.2018- końca nie widać;(
elewację to robią prawie rok;o
nie rozumiem jak można tak traktować klienta?
p.s jest tutaj ktoś z inwestycji? czy wszystkie mieszkania, na handel? pod wynajem,..
Te nowe mieszkania przy Rakowickiej na pełnej własności czy nieśmiertelne wieczyste użytkowanie gruntu ? 

Z tego, co się orientuję, to działki w tej okolicy były sprzedawane przez Agencję Mienia Wojskowego, a oni chyba mieli je na własność, ale nie wiem jak jest w tym przypadku. Ktoś powie coś więcej, jak to wygląda 

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”