Przeznaczenie lokali uslugowuch i zapisy w umowie deweloperskiej - Piasta Park

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
Mieszkaniec_parter

Przeznaczenie lokali uslugowuch i zapisy w umowie deweloperskiej - Piasta Park

Postautor: Mieszkaniec_parter » 26 paź 2016, 13:26

Witam,

A czy myślicie że jest szansa na zmianę w umowie deweloperskiej zapisu o tym że w lokalach usługowych może powstać "prawie wszystko" ?
Rozumiem że w pierwszym lokalu będzie Żabka, ale co w drugim ? Oby nie jakiś bar z karaoke czy coś podobnego działający do 2 - 4 w nocy.
No i w dodatku zapis o tym że towar do Żabki może przyjeżdżać o dowolnej godzinie ... Już słyszę ten dźwięk jadącego paleciaka po kostce brukowej o 5 rano.

Na bardzo dużo pozwalamy właścicielom lokali usługowym niestety bez możliwości negocjacji.

rosek

Re: Przeznaczenie lokali uslugowuch i zapisy w umowie deweloperskiej - Piasta Park

Postautor: rosek » 27 paź 2016, 9:10

Możesz próbować ale wątpię żeby się zgodzili. Czemu niby mieliby się ograniczać? To na pewno nie ułatwi im sprzedaży lokali (w sumie to lokalu bo tylko jeden jest dostępny), ale zawsze możesz próbować ;)

Ogólnie mi nie chcieli iść na mniejsze ustępstwa.

Mieszkaniec_parter

Re: Przeznaczenie lokali uslugowuch i zapisy w umowie deweloperskiej - Piasta Park

Postautor: Mieszkaniec_parter » 27 paź 2016, 21:49

No i w moim przypadku również nie było żadnych ustępstw. No cóż. Z tego co wiem drugi lokal również jest już sprzedany tylko właściciel jeszcze nie określił przeznaczenia lokalu.
Oby tylko te lokale nie były uciążliwe :)
Pozostaje nam tylko mieć dobre nastawienie ;)

Simson

Postautor: Simson » 01 lis 2016, 9:59

Z moich informacji wynika ze w jednym lokalu powstanie drogeria rossman.

ister

Postautor: ister » 08 lis 2016, 12:36

Jeśli o mnie chodzi, to trochę się boję tego Rossmana, bo z tego co widziałem czasem na mieście, to mają nocami dostawy realizowane przez sporej wielkości ciężarówki... Z drugiej strony na pewno taki sklep w okolicy jest przydatny, na pewno się okaże, czy drogeria jest uciążliwa dla mieszkańców sąsiadujących z nią mieszkań :) Na pewno to sprawdzimy.

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”