Myślę, że to dobry pomysł, zwłaszcza, że wielokrotnie widziałam, że ten fort jest polecany jako atrakcja turystyczna i ludzie go zwiedzają mimo ogromnego zaniedbania i zniszczeń, jakie zostały względem niego poczynione. Podobnie zresztą jest z pobliskim fortem Batowice. Oba są usytułowane w ładnych, całkiem zadbanych parkach i... niestety straszą. Rzeczywiście miasto powinno coś z tym zrobić, bo mogłyby to być całkiem ciekawe atrakcje dla osób odwiedzających Kraków czy po prostu chcących się wybrać na niebanalny spacer.
Z tego, co widziałam w planach zagospodarowania obiekt jest wpisany do rejestru zabytków, ale może być wykorzystany w celach kulturowych, komercyjnych (w ograniczonym stopniu) lub co chyba najbardziej rozczarowujące, może być przeznaczony po prostu na magazyn. Ciekawym zapisem wydaje się za to możliwość stworzenia tam parku technologicznego. Jest jednak wymóg, że fort ma być oddany w dzierżawę na minimum 30 lat i pewnie to odstrasza potencjalnych chętnych do jego zagospodarowania
Co myślicie

dałoby się to jakoś ogarnąć