Informacja z dziś,
do zakończenia budowy kierownik przewiduje 2 tygodnie. Później formalności. Na chwilę obecną umawiać się na odbiór można od 22 lipca. Jak tylko się coś zmieni to napiszę tutaj.
Pozdro,
[Etap III] Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera / odbiory mieszkań - os. Banacha Kraków
Re: [Etap III] Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera / odbiory mieszkań - os. Banacha Kraków
Witam.
Jaki macie status od Kierownika budowy, Activu czy innych źródeł?
Mój dzisiejszy status od Kierownika:
- sprzątamy na budowie, praktycznie wszystko skończone, będziemy podchodzić do odbiorów budowlanych.
-Na kiedy można się spodziewać przekazania mieszkań?
- Na sierpień,
- a dokładniej?
- Druga połowa sierpnia.
Jak dla mnie to od dwóch tygodni status się nie zmienił i potwierdza się informacja którą dostałem z centrali Activu. Realnie odbiory dla mieszkańców koniec sierpnia/ wrzesień. Nie było jeszcze pisma o zakończeniu budowy i konieczności wpłaty. A to jest termin zakończenia budowy i wtedy rozpoczną się odbiory.
Jeśli będzie szybciej lub ktoś ma taką informację to proszę o potwierdzenie.
Pozdrawiam
TR
Jaki macie status od Kierownika budowy, Activu czy innych źródeł?
Mój dzisiejszy status od Kierownika:
- sprzątamy na budowie, praktycznie wszystko skończone, będziemy podchodzić do odbiorów budowlanych.
-Na kiedy można się spodziewać przekazania mieszkań?
- Na sierpień,
- a dokładniej?
- Druga połowa sierpnia.
Jak dla mnie to od dwóch tygodni status się nie zmienił i potwierdza się informacja którą dostałem z centrali Activu. Realnie odbiory dla mieszkańców koniec sierpnia/ wrzesień. Nie było jeszcze pisma o zakończeniu budowy i konieczności wpłaty. A to jest termin zakończenia budowy i wtedy rozpoczną się odbiory.
Jeśli będzie szybciej lub ktoś ma taką informację to proszę o potwierdzenie.
Pozdrawiam
TR
Re: [Etap III] Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera / odbiory mieszkań - os. Banacha Kraków
Witam.
Podobno koniec lipca to realny termin zakończenia budowy.
pozdrawiam
Podobno koniec lipca to realny termin zakończenia budowy.
pozdrawiam
Ile będzie jeszcze tych "realnych" terminów zakończenia budowy? I dlaczego każdy otrzymuje inną informację od kierownika budowy, a inną od developera? Naprawdę to już jest irytujące. Czy my nie możemy z tym czegoś zrobić?
Skąd informacja o terminie na koniec lipca ? :/ próbowałam się dodzwonić do biura, ale nikt nie odbiera .
Witajcie!.
Zaczyna się to robić mocno irytujące..
Do kiedy macie w akcie przekazanie mieszkań?
Zaczyna się to robić mocno irytujące..
Do kiedy macie w akcie przekazanie mieszkań?
Przekazanie w umowie jest chyba do końca tego roku.
Wczoraj się dodzwonilam do biura i zapewniono mnie że za kilka dni przysla pismo w sprawie zapłaty ostatniej transzy oraz że zaczęli już odbiór budynku i kończą prace wykończeniowe. Zapomniałam zapytać o ogrodzenie,które jest nieruszone chyba od pół roku.
Wczoraj się dodzwonilam do biura i zapewniono mnie że za kilka dni przysla pismo w sprawie zapłaty ostatniej transzy oraz że zaczęli już odbiór budynku i kończą prace wykończeniowe. Zapomniałam zapytać o ogrodzenie,które jest nieruszone chyba od pół roku.
Witam,
Dzwoniłam dzisiaj do Activu z pytaniem kiedy dostaniemy informacje o zakończeniu budowy. Uzyskałam odpowiedź, że pisma będą wysyłane ok.
5 sierpnia. A klucze ? No tak, po połowie sierpnia, ale bliżej 20-25.
Ale czy można im jeszcze wierzyć? Żeby się chociaż do grudnia wyrobili.
Pozdrawiam.
Dzwoniłam dzisiaj do Activu z pytaniem kiedy dostaniemy informacje o zakończeniu budowy. Uzyskałam odpowiedź, że pisma będą wysyłane ok.
5 sierpnia. A klucze ? No tak, po połowie sierpnia, ale bliżej 20-25.
Ale czy można im jeszcze wierzyć? Żeby się chociaż do grudnia wyrobili.
Pozdrawiam.
Wlasnie dostalam pismo o zakonczeniu budowy w koncu ! 

Chyba z przepływem informacji w tym Activie jest coś nie tak, bo kilka dni mówili co innego. Ale też dzisiaj dostałam pismo o zakończeniu budowy. Nareszcie! 

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”