W końcu i ja znalazłem trochę czasu, żeby wybrać się na budowę i zrobić zdjęcia na forum, muszę przyznać, że było całkiem dobrze zaczyna nasze osiedle Bunscha Park wyglądać

Robota idzie bardzo sprawnie i widać, że się nie ociągają z wykończeniami, bo nawet w sobotę pracowali przy elewacji, pod przykryciem i z ogrzewaniem najpewniej - taki wymóg na niskie temperatury przy pracach na elewacji

To jak na razie chyba najbardziej zaawansowana cześć inwestycji, w zasadzie, to zostało chyba tylko założyć poręcze balkonów i z zewnątrz wszystko gotowe. Podoba mi się to jasnobrązowe wykończenie na górze, wie ktoś co to jest, czy drewno, plastik czy jakaś płytka ceramiczna i może napisać

Tu do zrobienia jeszcze nieco więcej, ale też wszystko zaczyna nabierać ostatecznych kształtów. Choć cały czas na wykończenie czeka górna część elewacji. Niezłe wrażenie robią też balkony, zwłaszcza obszerne tarasy na samej górze. Pewnie będzie z nich sporo pociechy, a jeszcze jak ktoś będzie mógł zobaczyć Klasztor na Bielanach, to już w ogóle coś

A tu widok od strony wewnętrznego dziedzińca osiedla Bunscha Park, zastanawia mnie ta podwójna ściana tam, czyżby to była dylatacja

Ale jeśli tak, to dobrze, że o tym pomyślano, bo obydwie części bloku będą mogły sobie pracować niezależnie od siebie, a pewnie jeszcze trochę czasu to potrwa, zanim wszystko się ustabilizuje, jak to w nowym budynku. Warto wspomnieć, że jest już pierwsza
tężnia solankowa pod blokiem postawiona - wewnętrzny ogród może ciekawie wyglądać dzięki temu.

Szkoda, że nie udało się zobaczyć , co jest w środku, ale widziałem przez okno, że w mieszkaniach na parterze są już grzejniki, a to chyba znaczy, że nie ma w nich już wiele do zrobienia

Pomiędzy blokami są też już częściowo ułożone chodniki, zrobiona jest biegnąca obok niego droga. No i z tego, co widziałem, to ruszyła już chyba
budowa II etapu osiedla Bunscha Park - jeśli reszta pójdzie im tak sprawnie, jak pierwsze budynki, to plac budowy powinien się szybko wynieść z sąsiedztwa - i o to chodzi!