Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Dzozo

Re: Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Postautor: Dzozo » 01 lip 2019, 0:38

Powiem tak, na początku tego wątku ostrzegałem. Teraz sami widzicie co jest grane. Tak z ręka na sercu czy każdy z was dokładnie wie z czego/jakich materiałów jest budowane wasze nowe mieszkanie? Lepiej, czy jesteście w stanie ocenić czy zastosowane materiały są tymi, które Deweloper zapewniał? (jeśli zapewniał ;-) Ile osób dostało tzw prospekt informacyjny?

Przypomnę... to miało być w 1 wersji skończone 4Q 2018. Jeżeli kierownicy budowy się zmienili to dlaczego?

Ja się wycofałem z kupna u tego Pana Prezesa wyglądającego jak Łysy kark z Nowej Huty, bo ich szybko rozgryzłem i mieszkam sobie w nowym mieszkaniu od Marca 2019 (taki termin podawał mój nowy inny Deweloper od samego początku) a jakbym został przy tym WBG Q4 2018 to jak widać do dziś bym nie zamieszkał..

Przygotujcie największych kozaków na odbiór, taka rada ;)

sarames

Postautor: sarames » 01 lip 2019, 6:22

yogmen pisze:Jeżeli ktoś z państwa dokonał zakupu w IV etapie i ludzi się ze dostanie klucze w terminie to nie ma szans stan mniej więcej taki sam jak 3m temu w przypadku III etapu generalnie spółka o tym wie ale standardowo czeka na koniec miesiąc by was o tym powiadomić.

III etap na moje oko może koniec lipca. Ale to tylko moje oko no bo ciężko coś ocenić jak ogrodzenia nie ma a droga dalej nie jest skończona.

Dzień dobry, czy osoby z III etapu mogą już ruszać z wykończeniem? Jak wygląda sytuacja?

yogmen

Postautor: yogmen » 01 lip 2019, 10:31

Dzozo pisze:Powiem tak, na początku tego wątku ostrzegałem. Teraz sami widzicie co jest grane. Tak z ręka na sercu czy każdy z was dokładnie wie z czego/jakich materiałów jest budowane wasze nowe mieszkanie? Lepiej, czy jesteście w stanie ocenić czy zastosowane materiały są tymi, które Deweloper zapewniał? (jeśli zapewniał ;-) Ile osób dostało tzw prospekt informacyjny?

Chyba wszyscy bo ciężko jest podpisać umowę deweloperską bez niego? A czy ty posiadasz wiedzę i jesteś w stanie ocenić z jakich materiałów jest zbudowane twoje mieszkanie?

Dzozo pisze:Przypomnę... to miało być w 1 wersji skończone 4Q 2018. Jeżeli kierownicy budowy się zmienili to dlaczego?

Nic mi nie wiadomo na temat zmiany kierowników budowy. 4Q2018 - ciekawe bo mnie od samego początku przedstawiany był 1Q2019 jednak zapisy umowy i prawo pozwala im na przeniesienie własności max 3/4Q 2019 a dokładnie 28.10.2019

Dzozo pisze:Ja się wycofałem z kupna u tego Pana Prezesa wyglądającego jak Łysy kark z Nowej Huty, bo ich szybko rozgryzłem i mieszkam sobie w nowym mieszkaniu od Marca 2019 (taki termin podawał mój nowy inny Deweloper od samego początku) a jakbym został przy tym WBG Q4 2018 to jak widać do dziś bym nie zamieszkał..

Z Łysym karkiem z Nowej Huty to pojechałeś i to mocno. Jeżeli twój deweloper by się spóźnił to też musiałbyś im wyznaczyć 120 dniowy dodatkowy termin bo ustawa Cię do tego obliguje jednak cieszę się że w twoim wypadku nie było opóźnień - szczerze.

Dzozo pisze:Przygotujcie największych kozaków na odbiór, taka rada ;)

Czy kozaków to nie wiem ale taki mam zamiar ;)

sarames pisze:Dzień dobry, czy osoby z III etapu mogą już ruszać z wykończeniem? Jak wygląda sytuacja?

Niestety nie wiem - ja i tak nie ruszam przed zakończeniem przygody z WBG.

Misior

Postautor: Misior » 01 lip 2019, 12:22

Dzień Dobry
Z informacji jaką dostałem od developera , to do połowy lipca nikogo na budowę nie wpuszczą.
Mają trwać odbiory.
A co do przedostatniego wpisu to napiszę tak:
Od początku byłem informowany o zakończeniu prac w pierwszym kwartale 2019r
Widziałem z jakich materiałów były budowane budynki, ponieważ dość często odwiedzałem budowę.
Łysy Kark- nie wiem o kogo chodzi......zmiany kierownicze ??? Bzdury!!
Ale ekipę do odbioru mieszkania ,na pewno zatrudnię.
Czekamy cierpliwie na klucze ;)

Pozdrawiam.

Mn06

Postautor: Mn06 » 01 lip 2019, 12:37

Misior, chyba nie do konca zrozumiałem Twoj post, odbiory maja byc w pierwszej czy drugiej polowie lipca?

W ostatnim tygodniu zrobili ogrodzenia ogrodkow ale musza jeszcze dokonczyc wjazd wiec spodziewalbym sie odbiorow raczej w II polowie lipca.

Misior

Postautor: Misior » 01 lip 2019, 12:44

Dostałem taką informacje, że do połowy lipca nikogo na budowę nie wpuszczą ponieważ w lipcu będą trwały odbiory mieszkań przez nadzór budowlany.

Dzozo

Postautor: Dzozo » 01 lip 2019, 13:19

yogmen pisze:
Dzozo pisze:Powiem tak, na początku tego wątku ostrzegałem. Teraz sami widzicie co jest grane. Tak z ręka na sercu czy każdy z was dokładnie wie z czego/jakich materiałów jest budowane wasze nowe mieszkanie? Lepiej, czy jesteście w stanie ocenić czy zastosowane materiały są tymi, które Deweloper zapewniał? (jeśli zapewniał ;-) Ile osób dostało tzw prospekt informacyjny?

Chyba wszyscy bo ciężko jest podpisać umowę deweloperską bez niego? A czy ty posiadasz wiedzę i jesteś w stanie ocenić z jakich materiałów jest zbudowane twoje mieszkanie?

Na prawdę nie zrozumcie mnie zle, nie cisnę ze ktoś tu coś kupił.. tylko chce żebyście pilnowali dobrze obietnic Dewelopera.

Mój Deweloper jest/był transparentny. Na wszystkie pytania udzielał rzetelnej informacji, dotrzymywał obiecanych terminów. Informacje pokrywały się z etapem budowy oraz materiały były zgodne z przekazywanymi informacjami. Deweloper nie wzbudził moich podejrzeń w przeciwieństwie do WBG i podejścia do klienta. Wiedza o swojej inwestycji to podstawa, wydajesz 0,5 mln, a nie 500 zł :)

Dzozo pisze:Przypomnę... to miało być w 1 wersji skończone 4Q 2018. Jeżeli kierownicy budowy się zmienili to dlaczego?

Nic mi nie wiadomo na temat zmiany kierowników budowy. 4Q2018 - ciekawe bo mnie od samego początku przedstawiany był 1Q2019 jednak zapisy umowy i prawo pozwala im na przeniesienie własności max 3/4Q 2019 a dokładnie 28.10.2019

Na stronie była informacja 4Q 2018, widocznie nie czytasz stron Dewelopera albo nie dopuszczasz informacji, ze coś może być nie tak. Jest to błędne podejście.

Dzozo pisze:Ja się wycofałem z kupna u tego Pana Prezesa wyglądającego jak Łysy kark z Nowej Huty, bo ich szybko rozgryzłem i mieszkam sobie w nowym mieszkaniu od Marca 2019 (taki termin podawał mój nowy inny Deweloper od samego początku) a jakbym został przy tym WBG Q4 2018 to jak widać do dziś bym nie zamieszkał..

Z Łysym karkiem z Nowej Huty to pojechałeś i to mocno. Jeżeli twój deweloper by się spóźnił to też musiałbyś im wyznaczyć 120 dniowy dodatkowy termin bo ustawa Cię do tego obliguje jednak cieszę się że w twoim wypadku nie było opóźnień - szczerze.

Życzę szczerze, żeby odbiór się odbył w połowie lipca bez problemów, bo się na wigilie nie wprowadzisz :) A niestety już tu czytam o problemie z gazem itp. Żebyście się nie zdziwili, obym się mylił.

Dzozo pisze:Przygotujcie największych kozaków na odbiór, taka rada ;)

Czy kozaków to nie wiem ale taki mam zamiar ;)

Super, punktuj Dewelopera ile wlezie. Coś czuje, ze z reklamacjami tez może być batalia:-)

sarames pisze:Dzień dobry, czy osoby z III etapu mogą już ruszać z wykończeniem? Jak wygląda sytuacja?

Niestety nie wiem - ja i tak nie ruszam przed zakończeniem przygody z WBG.

yogmen

Postautor: yogmen » 01 lip 2019, 20:49

Czy ktoś z tutaj obecnych osób które zakupiły lokal w III etapie kontaktował się z deweloperem i ma jakieś informacje?

pater

Postautor: pater » 02 lip 2019, 13:27

czy ktoś posiada aktualne zdjęcia z budowy?

RTR4

Postautor: RTR4 » 03 lip 2019, 9:00

Czy ktoś z Państwa jest już umówiony na odbiór techniczny lokalu?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”