Czy u kogoś również zadomowił się grzyb/pleśń w każdym możliwym odcieniu zieleni?
Ma ktoś jakieś doświadczenia z dochodzeniem z tego powodu roszczeń z tytułu rękojmi? Zastanawiam się czy to tylko mój problem, może ktoś już przetarł szlaki w tym temacie. Szczerze nie wiem czy bardziej mi słabo jak patrzę na "nowego lokatora" na śnieżnobialej ścianie, czy na myśl o "dyskusji", a raczej kolejnej awanturze, z przedstawicielami "Nowej 5 dzielnicy", bo z nimi niestety o wszystko trzeba się szarpać. Koszt nerwów duży, a efekty zazwyczaj i tak mizerne.
Niechciany "lokator" grzyb w mieszkaniu - Nowa 5 Dzielnica
Re: Niechciany "lokator" grzyb w mieszkaniu - Nowa 5 Dzielnica
Czy sprawdziłeś jak działa wentylacja u Ciebie?
Wentylacje sprawdzał fachowiec. Ściany też i niestety dokładnie w tym miejscu wilgotność była nieprawidłowa... Mieszkanie zostało wykończone, "beton" pomalowany, gres i listwa położone i pojawił się zielony kolega. Dokładnie w tym miejscu o podwyższonej wilgotności. Nie mam pojęcia skąd tam może być wilgoć. Przy podłodze, ale na wyższym piętrze. Na chwilę obecną nie mam też pomysłu co z tym zrobić, więc sobie jest. Bo skłaniam się ku opcji - zadzwonić do majstra, żeby poprawił listę i przemalowal kawałek ściany i olać przepychanki z deweloperem. Ale az nie chce mi się wierzyć, że to tylko u mnie.
malujac tylko zamaskujesz problem ktory pojawi sie za niedlugi czas ponownie - ewidentnie jakos woda dostaje sie do sciany
Wydawało mi się, że z piwnicy za 10 tysięcy złotych zrobię użytek... Wydawało mi się. Efekt jak na zdjęciu po pięciu tygodniach.
- Załączniki
-
- _20190702_142824.JPG (137.1 KiB) Przejrzano 7416 razy
Co to? Listwy przypodłogowe?
Tak, listwy. Nic innego, prócz wiaderka i kilku płytek, narazie w piwnicy nie mam, i na to wygląda że mieć nie będę, jak ma spleśnieć.
Kaer pisze:Tak, listwy. Nic innego, prócz wiaderka i kilku płytek, narazie w piwnicy nie mam, i na to wygląda że mieć nie będę, jak ma spleśnieć.
Jeżeli wentylacja działa poprawnie, to może jakiś problem z instalacją wodną lub kanalizacyjną w ścianie, może u sąsiada na górze. Ewidentnie jest jakiś problem i jeżeli tylko mieszkanie jest prawidło wietrzone i działa wentylacja, to moim zdaniem kwalifikuje się do reklamowania u dewelopera.
To gdzie jest ten grzyb ? w mieszkaniu czy w piwnicy ?
W mieszkaniu i w piwnicy
Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”