Anna1234 pisze:Ja byłam dziś. Blok AB. Mieszkania ładne, równe wylewki, równe ściany. U mnie dużo światła. Nie podobają mi się jedynie niskie plotki, będzie trzeba samemu ogrodzić, wysokość 50 cm jest średnio bezpieczna. Ale to detal. Mieszkanie samo w sobie ładnie zrobione i przestronne.
Anna1234 pisze:oczywiscie, ze mozna - chyba, że jako wspólnocie będzie wam to przeszkadzac...jasne ze nie wywali się płotu na 2 m, tylko max 1.4 tak - jaki przyrost docelowy maja miec żywopłoty. 50 cm - jest bardzo niebezpieczne dla dzieci - ktore posiadam. A wyobraz sobie, ze mieszkasz na parterze i masz kota, a sasiad psa...
Ach, bo oczywiście nie chodzi mi o zmianę ogrodzenia całego osiedla- chyba nie byłam precyzyjna- tylko wydzielonych ogródków lokatorskich.
pawel111 pisze:Tak jak pisałem - oboje potrzebujecie zgody pisemnej zarządu / wspólnoty, przed postawieniem płotu (a nie post factum). Dla jednego bezpieczeństwo to 2 metrowy płot, a dla sąsiada wyżej to niebezpieczeństwo - np. łatwiej dostać się na jego balkon, itp. Osobiście mieszkam na II piętrze i nawet 2 metrowe płotki nie mają dla mnie znaczenia jeśli się w miare komponują estetycznie z resztą. Zobaczcie sobie dyskusje na temat ogrodzeń na innych krakowskich osiedlach viewtopic.php?t=2595 - tutaj np. jest dyskusja o wysokości siatki, jedni chcą wyżej (żeby kosiarka wjeżdżała), inni chcą niżej - i w tym cały jest ambaras... Musi to wszystko być uregulowane i jest.
Wróć do „Supernova (Lema 15) Kraków od Cordia - forum mieszkańców osiedla”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość