Bezpośrednie malowanie ścian w nowy mieszkaniu / bez gładzi - Piasta Towers (etap I)

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
dobson

Bezpośrednie malowanie ścian w nowy mieszkaniu / bez gładzi - Piasta Towers (etap I)

Postautor: dobson » 04 maja 2018, 18:17

Czy ktoś z Was malował bezpośrednio ściany?
Tzn. bez gładzi, bez szlifowania, po prostu takie jakie zastał.

Interesuje mnie jak to wyszło.
pzdr

Jarojar

Re: Bezpośrednie malowanie ścian w nowy mieszkaniu / bez gładzi - Piasta Towers (etap I)

Postautor: Jarojar » 04 maja 2018, 23:51

Trochę gładzi na docierki . A resztę załatwi dobra farba. Generalnie ściany są dobrze dotarłe.

fiołek

Re: Bezpośrednie malowanie ścian w nowy mieszkaniu / bez gładzi - Piasta Towers (etap I)

Postautor: fiołek » 30 cze 2018, 17:53

No ja polecam malowanie Magnatem, chociaż może faktycznie nie bezpośrednio na gołe ściany. Gładzenie nie jest taką trudną rzeczą jaka może się wydawać. :)

bargl

Postautor: bargl » 30 cze 2018, 18:35

Wszystko zależy jakie ściany miałeś w momencie odbioru.
U nas były całkiem nieźle zrobione więc były tylko drobne poprawki.

fiołek

Postautor: fiołek » 28 kwie 2019, 19:40

Warto może dodać, że jeśli ktoś ma z problem z nierównymi ścianami to mogę polecić gładź Acryl Putz. A warto to zrobić, bo jednak ściany pomalowane farbą mocniej uwidaczniają nierówności. Ale tak jak wspomniałem wcześniej - gładzenie nie jest znowu takiego trudne.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”