Forum i opinie o inwestycji Na Zakolu Wisły Frax-Bud Kraków

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
adi

Re: Forum i opinie o inwestycji Na Zakolu Wisły Frax-Bud Kraków

Postautor: adi » 17 wrz 2016, 23:10

Czyli jednak w perspektywie czasu pewnie nie będzie dobrego widoku na Wisłę z okien. W tej sytuacji chyba lepiej wychodzą w takim razie lokale z wystawą zachodnią, czyli widokiem na Port Płaszów, bo o ile uda się już zajrzeć za jego wał, to tam raczej już nic widoku nie zasłoni :)

No i jeśli o mnie chodzi, to czekam na informację o tym, czy udało się podłączyć media z MPECu do inwestycji na Zakolu Wisły od Frax-Bud. Zastanawiam się też nad tą lokalizacją, na ile dobrze będzie dostawać się na drugą stronę Wisły, bo na dzień dzisiejszy pracuję w okolicach Ronda Mogilskiego i pewnie w bliższej przyszłości to się raczej nie zmieni :idea:

sieka

Postautor: sieka » 20 wrz 2016, 17:30

20.09.2016 Zgodnie z obietnicami deweloper NIE dotrzymał terminu podłączenia ciepłej wody!!!

Simple

Postautor: Simple » 20 wrz 2016, 20:25

A nie wydaje Wam sie ze lokalizacja to taki troche... koniec swiata?;) I srednio z transportem? Z tego co sie orientowalam, to ceny sie sporo roznia, ale sa tez mieszkania, ktorych ceny sa dosyc przystepne.

adi

Postautor: adi » 22 wrz 2016, 18:00

Trochę słabo z tym podłączeniem do sieci miejskiej przez MPEC... To będzie miało jakiś wpływ na opóźnienie w oddawaniu nowych mieszkań w inwestycji Na Zakolu Wisły od Frax-Bud?

Selena

Postautor: Selena » 23 wrz 2016, 19:51

23.09.2016 - Jest i ciepła woda - może warto było poczekać. Przynajmniej deweloper pozwolił wykańczać mieszkania przed przeniesieniem własności - ludzie nie narzekajcie!.

sieka

Postautor: sieka » 24 wrz 2016, 13:18

Nikt nie narzeka, po prostu forum służy do podzielenia się informacjami i opiniami w danym temacie.
Deweloper znacznie przeciąga wszelakie prace na inwestycji.Oczywiście czas wg umowy mają do końca roku ale nie tak zapewniali podczas zakupu mieszkania.

A czy ktoś słyszał że przy odbiorze kluczy do mieszkania (tych ostatecznych) trzeba podpisać jakieś pismo o nie wnoszeniu ewentualnych późniejszych roszczeń do stanu mieszkania??

attala

Wysokość czynszu za mieszkanie w inwestycji Na Zakolu Wisły Frax-Bud Kraków

Postautor: attala » 21 paź 2016, 12:29

Witam, czy ktos moze mi powiedziec ile wynosi czynsz w mieszkaniach okolo 35m2 i 70m2 ???
Pozdrawiam goraco :)

amanda

Postautor: amanda » 04 gru 2016, 15:55

Chciałabym sprostować to, co napisała sieka. Z tego co mi wiadomo, termin oddania budynku A przedłużył się przez fakt współdzielenia garażu podziemnego z budynkiem D, dlatego aby móc ostatecznie oddać budynek A, konieczne było skończenie prac w budynku D. Deweloper zastrzega sobie dalekie terminy ostatecznego pozwolenia na zamieszkanie (w przypadku budynku D był to czerwiec 2017), a do mojego mieszkania ekipa do wykończenia weszła na początku października, choć zakładano, że będzie to możliwe dopiero w grudniu.

izunka

Postautor: izunka » 22 mar 2017, 18:49

Mam takie pytanie. Bo inwestycja jest jak dla mnie bardzo interesująca - piękne miejsce, może nie super skomunikowane, ale z perspektywami i jednak nie daleko dość solidnego węzła komunikacyjnego(Powstańców Wielkopolskich).
Ciągle moją wątpliwość wzbudza jedno - wiadomo że to tereny zalewowe, trzeba się z tym pogodzić.Jak patrzę na zdjęcia z 2010 roku to mi się odechciewa.
Zakładam, że skoro zostało wydane pozwolenie na budowę nie sa to tereny podmokłe itp.
I dlatego ważną sprawą jest - czy ktoś z Was się orientuje, szukał informacji (bo nigdzie nie mogę nic znaleźć) jak została rozwiązana sprawa odpowiedzialności za wał który pękł , jak został wyremontowany/wzmocniony (czy tylko kosmetycznie) - w sensie jak bardzo można na niego liczyć.
Wiadomo, nikt niczego nie zagwarantuje, jednak pewność, że po wpadce sprzed 6,5 roku wał w okolicy jest zaopiekowany jednak trochę uspokaja.

Miguel

Postautor: Miguel » 26 kwie 2017, 8:28

Mnie też zastanowił problem wału i powodzi więc szukałem czytałem, pytałem i oto czego się dowiedziałem:
Ten wał był najsłabiej zabezpieczony przed ostatnią powodzią i dlatego tak bardzo zawiódł. W zasadzie w ogóle nie był wzmacniany. Powodem tego był fakt, że prezydent i wojewoda przerzucali się odpowiedzialnością. Po powodzi, z tego co mi wiadomo, prezydent wziął w końcu na siebie wał i teraz jest on porządnie wzmocniony. Ludzie wrócili na wyremontowane działki i jest względny spokój - przynajmniej na to wygląda.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”