Apartamenty Mogilska Kraków od Activ - mieszkania Grzegórzki forum opinie
-
Re: Apartamenty Mogilska Kraków od Activ - mieszkania Grzegórzki forum opinie
moim zdaniem, też ten budynek wygląda źle. Widział ktoś plany tych mieszkań? Małe i nieustawne dziuple, "architekta" bardzo poniosła wyobraźnia ile krzywych ścian i kątów innych niż 90st można wcisnąć na takim metrażu.
-
No i właśnie dlatego wszystkie mieszkania sprzedały się jak "ciepłe bułeczki" zanim rozpoczęto wykopy pod fundamenty ?
Dlaczego od miesiąca prawie nikt nie pracuje na budowie? Problemy inwestora? Koś wie?
-
Pablo29 pisze:Dlaczego od miesiąca prawie nikt nie pracuje na budowie? Problemy inwestora? Koś wie?
Trwają prace wykończeniowe wewnątrz. Termin oddania/zakończenia robót przesunięty został na czerwiec 2019 r.
Janusz5335 pisze:Pablo29 pisze:Dlaczego od miesiąca prawie nikt nie pracuje na budowie? Problemy inwestora? Koś wie?
Trwają prace wykończeniowe wewnątrz. Termin oddania/zakończenia robót przesunięty został na czerwiec 2019 r.
Wiesz co, patrzę codziennie z okna na budowę i tam się nic nie dzieje. Rozumiem, że piszesz o tym pierwszym wieżowcu który już stoi cały i jego wewnątrz wykańczają. Ja natomiast ciekawy jestem dlaczego stanęła budowa pozostałych 3 od kilku tygodni. Do końca ubiegłego roku betonowali i piętra powoli się pięły do góry a od stycznia jakby ktoś zakręcił kurek z kasą - zniknęły zasoby zarówno ludzkie jak i sprzętowe. Tylko dźwigi stoją ale też nie pracują. Dziwne.
-
To fakt. W "Mogilska Tower", którego budowa rozpoczęła się o wiele później, już mieszkają a w "Apartamenty Mogilska" głucho i końca nie widać ?!. Zastanawiam się dlaczego nikt na ten temat nie wypowiada się na forum. Być może nie ma tu nikogo, kto kupił lokal w tej inwestycji. Na oficjalnej stronie ACTIV tez cicho sza.
No active to taka firma ktora sprzedaje juz na etapie wniosku o wzetke.
potem ida po kredyt. Podpisanymi unowami sprzedazy. Jednoczesnie mieli nieco taniej. Tyle ze inwestycja do oddania za 3 lata, a niektore niekoedy nie powstaly jak ta w Bronowicach

Cześć!
Też kupiłem mieszkanie w jednym z trzech budowanych bloków. Dzwoniłem ostatnio do biura sprzedaży i dowiedziałem się, że „powstało opóźnienie” i trzeba czekać na wiadomość od dewelopera z nowym harmonogramem. Niczego więcej nie udało się dowiedzieć.
Jest tu jeszcze ktoś kto kupił tam mieszkanie? Może ma jakieś dodatkowe wieści?
Też kupiłem mieszkanie w jednym z trzech budowanych bloków. Dzwoniłem ostatnio do biura sprzedaży i dowiedziałem się, że „powstało opóźnienie” i trzeba czekać na wiadomość od dewelopera z nowym harmonogramem. Niczego więcej nie udało się dowiedzieć.
Jest tu jeszcze ktoś kto kupił tam mieszkanie? Może ma jakieś dodatkowe wieści?
-
dzwoniłam dzisiaj do activ i mi powiedzieli, ze podwykonawca zszedł z budowy i chciał renegocjować kontrakt. Nie mogą się z nim dogadać i prowadzą równocześnie rozmowy z 2 innymi. Rozmowy są już zaawansowane i najprawdopodobniej będzie to inny podwykonawca, po długim weekendzie powinna już być sprawa zakończona i będą rozsyłać informacje i nowe harmonogramy
Ponoć budynek B1 ma jednak być oddany w IV kwartale tego roku.
Myślicie, że większe opóźnienia są wciąż możliwe?
Budynki na Konopnickiej oddawano z ogromnym opóźnieniem...
Myślicie, że większe opóźnienia są wciąż możliwe?
Budynki na Konopnickiej oddawano z ogromnym opóźnieniem...
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”