[Etap III] Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera / odbiory mieszkań - os. Banacha Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Banacha za którą odpowiada deweloper Activ Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
krup

Re: [Etap III] Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera / odbiory mieszkań - os. Banacha Kraków

Postautor: krup » 25 sty 2019, 16:29

nie, potrzebują 3-4 cieplych tygodni aby zakończyć budowę,
od kogo masz informację że kończą w lutym?

klik

Re: [Etap III] Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera / odbiory mieszkań - os. Banacha Kraków

Postautor: klik » 26 sty 2019, 13:54

Miałam na myśli, że zgodnie z harmonogramem mają zakończyć budowę w lutym. Ciężko w takim miesiącu o ciepłe tygodnie.

Dowiadywalam się może miesiąc temu i było mówione ze kwiecień /maj będą odbiory czyli planowo.

MataK

Postautor: MataK » 19 lut 2019, 16:01

Witam,
dzwoniłam dzisiaj do Activu, żeby zapytać o zakończenie budowy III etapu. A tu zaskoczenie. Dowiedziałam się że mają ok. 1,5 m-ca opóźnienia i zakończenie planowane jest na kwiecień, a odbiory mieszkań dopiero na czerwiec/lipiec. Niestety nie umieli mi odpowiedzieć czym jest spowodowane to opóźnienie, tylko odesłali do kierownika budowy.
Czy ktoś też uzyskał taką informację?Aż nie chce mi się wierzyć, bo ok. miesiąc temu wszystko było terminowo.

klik

Postautor: klik » 19 lut 2019, 16:42

Ostatnio dzwonilismy do kierownika i mówił o zakonczeniu w marcu.
Chodzę co jakiś czas na budowę i jak dla mnie nic sie nie dzieje na zewnatrz od grudnia poza ogrodzeniem części osiedla.

krup

Postautor: krup » 20 lut 2019, 11:25

Witam,
Miałem okazję być w zeszłym tygodniu na ostaniem piętrze, klata nr2.
Trwa wstawianie drzwi do mieszkań oraz montaż windy.
Piętro 1 2 3 na klatce są pomalowane ściany, na 4 5 są płytki na klatkach, ale wymagają jeszcze docięcia przy ścianach, cześć płytek opadła, pewnie po mrozach. Trwa wykończenie wentylacji (wstawienie kratek w mieszkaniach). Windy w garażu już od dłuższego czasu są gotowe. Brak podłogi na balkonach, brak podłogi na tarasie dodatkowo, co już mnie mocno niepokoi to jest widoczny przeciek z dachu do mieszkania na ostatnim piętrze (cała ściana jest morka, oraz morka plama na podłodze).

Ogólnie jest bardzo wilgotno w budynku.

Pozdrawiam,

Edit: Kierownik stwierdził ze zakończenie budowy jest mocno uzależnione od temperatury, co w sumie ma sens :)

PiotrekN

Postautor: PiotrekN » 03 mar 2019, 16:47

krup pisze:
Edit: Kierownik stwierdził ze zakończenie budowy jest mocno uzależnione od temperatury, co w sumie ma sens :)

temperatura i pogoda chyba jest mocno ok;)
jakieś wieści..?

klik

Postautor: klik » 03 mar 2019, 21:30

Byłam się wczoraj przejść na budowę, chciałam wejść do mieszkania w drugiej klatce, ale były położone w części płytki i nie mogłam wejść po schodach do góry. Barierek przy schodach nie widziałam.
Mogłam wejść do garażu przez pierwszą klatkę, bo tam jeszcze nie zaczęli układać płytek, na parterze przynajmniej.
Generalnie ochroniarz był bardzo negatywnie nastawiony do dewelopera i prac na budowie. Podtrzymuje, że jest bardzo wilgotno w budynku, bo nie ma grzejników.
Dzwoniłam z kolei do dewelopera, który twierdzi, że maj/czerwiec odbiory, bo budowa chyli się ku końcowi ;]

klik

Postautor: klik » 15 mar 2019, 14:39

Czy ktoś dostał oficjalne pismo od Activ w sprawie opóźnienia ? Miały być wysyłane w tym tygodniu.

Menek

Postautor: Menek » 16 mar 2019, 5:58

Póki co nic nie dostałem. Ma przyjść email czy poczta tradycyjna?

klik

Postautor: klik » 16 mar 2019, 10:36

Menek pisze:Póki co nic nie dostałem. Ma przyjść email czy poczta tradycyjna?

Nie wiem , ale wydaje mi się ze poczta tradycyjna

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”