Asfalt czy kostka brukowa na drogach na osiedlu a prospekt informacyjny - Dąbska Street

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Dąbska Street za którą odpowiada deweloper Dasta Invest. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
OSFP

Asfalt czy kostka brukowa na drogach na osiedlu a prospekt informacyjny - Dąbska Street

Postautor: OSFP » 01 mar 2019, 14:29

Gosc123 pisze:Myślę, że kwestię asfaltu można skreślić. Padła już jasna odpowiedź, że będzie kostka, ale dopiero przy kończeniu całej inwestycji, żeby owa kostka się nie zniszczyła trakcie prac. Asfalt jest tymczasowy

o, to musiala mi ta informacja umknac w nawale postow. Dobrze wiedziec, dzieki!

koko123

Re: Asfalt czy kostka brukowa na drogach na osiedlu a prospekt informacyjny - Dąbska Street

Postautor: koko123 » 01 mar 2019, 16:59

No to ja też nie wiedziałam, że wymienią ten asfalt na kostkę. Z tego co pamiętam to w tych odpowiedziach na pytania skierowane do Dasty, co były wklejone tu na forum, było napisane, że asfalt zostanie. Jeśli faktycznie tak będzie to bardzo pozytywna informacja bo dziś już go łatali.

OSFP

Re: Asfalt czy kostka brukowa na drogach na osiedlu a prospekt informacyjny - Dąbska Street

Postautor: OSFP » 01 mar 2019, 18:04

koko123 pisze:No to ja też nie wiedziałam, że wymienią ten asfalt na kostkę. Z tego co pamiętam to w tych odpowiedziach na pytania skierowane do Dasty, co były wklejone tu na forum, było napisane, że asfalt zostanie. Jeśli faktycznie tak będzie to bardzo pozytywna informacja bo dziś już go łatali.

To może jednak warto to jeszcze skonfrontować, bo chyba więcej osób dostało informację, że asfalt to wersja ostateczna

kowal123

Postautor: kowal123 » 01 mar 2019, 18:55

Dostałem info od dewelopera, że "niby" afsalt to wersja ostateczna. Gdy pokazałem prospekt przedstawicielowi dewelopera był zdziwiony, że nie ma tam wpisanego asfaltu, a tylko kostka. Ktoś w ogóle ma wpisany asfalt do prospektu / umowy?

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 01 mar 2019, 19:35

W takim razie być może wprowadziłem zamieszanie.

Byłem pewny, źe Kowal123 dostał odpowiedź, która potwierdza, że będzie kostka. Ja w załączniku do aktu mam kostkę betonową, Wy zapewne też.
Jeśli zostanie asfalt, to będzie masakra. Nie wiem, czy wdzieliście , ale koło wjazdu do garażu już go pocięli i zalali, a jakże, asfaltem w zupełnie innym kolorze.

palbertk

Postautor: palbertk » 01 mar 2019, 20:04

Z tego co ja wiem nie ma jasnej orientacji co do kostki odpowiedz dewelopera brzmiala ze ten stan nie jest wersja ostateczna nie powiedzial ze polozy kostke , po tym co sie tam dzieje mozna rownie dobrze zalozyc ze pomaluja asfalt piaskowa farba i powiedza - to jest wersja ostateczna .
To samo z ogrodzeniem zaloza siatke jak na wybiegach dla kurczat i macie chcieliscie ogrodzone to jest.
Czemu tak sadze ?
Poszperalem troche w przeciwpozarnictwie i znalazlem te nasze piekne "drzwi" a raczej plot na zawiasach od piwnic faktycznie spelniaja warunki przeciwpozarowe i musza przeciez to drzwi o "podwyzszonym standardzie " , chcialem znalesc takie zwykle standardowe , no i kurcze nie znalazlem bo te w naszych piwnicach to najtansze za 98 zl .
Sa oczywiscie z blachy 1mm ladne zabudowane nie widac co w srodku tez ocynkiwane porzadny zamek ale juz za 298 zl tez przeciwpozarowe .
Jest juz jasne czemu my mamy takie !!!!!!!
Bo sobie 66 % kosztow w z drzwi wpuscili do portfela
Podwyzszony standard Dabskiej z drzwiami do piwnicy za 98 zl zamek do dobrych drzwi wiecej kosztuje.
Dzis powiedzenie idz schowaj to do piwnicy kochanie , nabiera nowego znaczenia trzeba by dodac tylko poloz tak zeby wszyscy widzieli .
I nie to zeby mi sie wszystko nie podobalo ,jest mnustwo fajnych rzeczy nie podoba mi sie tylko to ze w pewnych aspektach Dasta o ktrej bym tego nie powiedzial po wizycie przed zakupem mieszkania na Parku Lotnikow , idzie ostro po bandzie z kosztami szkoda ze bedzie to m.in moim kosztem.
I to ze proponuje prawnika w mediacji z deweloperem to nie rzadne wypowiadanie wojny tylko jasne sprecyzwoanie co ma byc wykonane w jakim standardzie i kiedy , a nie mydlenie oczu moze bedzie moze nie moze dzis moze jutro .
Jak widac prospektu sie nie trzymaja albo moze trzymaja raczej tylko okrezna droga w koncu drzwi w piwnicy ocynkowane tylko standard sie nie bardzo zgadza no bo i jak by mial sie zgadzac po najnizszej cenie i licza ze sie nikt nic nie odezwie to moze przejdzie .

kowal123

Postautor: kowal123 » 03 mar 2019, 12:32

Deweloper w prospekcie zostawił sobie furtkę w postaci stwierdzenia, że zachowują sobie prawo do wprowadzenia zmian materiałowych, które nie obniżą standardu. Pytanie teraz czy asfalt zamiast kostki obniża standard? Wg mnie tak. Wystarczy zobaczyć jak wygląda asfalt po 3 sezonach a jak kostka...

palbertk

Postautor: palbertk » 03 mar 2019, 16:29

""""""""""Ta oferta to idealne rozwiązanie dla osób ceniących sobie doskonałą lokalizację, oryginalną i ciekawą architekturę, nowoczesność rozwiązań oraz wysoką jakość wykonania. Dąbska Street to osiedle zamknięte, z zewnętrznym monitoringiem oraz stróżem 24h"""""
Ostatnio zmieniony 03 mar 2019, 16:52 przez palbertk, łącznie zmieniany 1 raz.

palbertk

Postautor: palbertk » 03 mar 2019, 16:37

No to prosze oficialna wiadomosc na stronie dewelopera
Ostatnio zmieniony 03 mar 2019, 16:50 przez palbertk, łącznie zmieniany 1 raz.

palbertk

Postautor: palbertk » 03 mar 2019, 16:38

Mozna powiedziec ze sie CZEPIAM SMIALO
Ostatnio zmieniony 03 mar 2019, 16:51 przez palbertk, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”