[Bud. A2] Wymiana wkładki do zamka / jak wymienić wkładkę - Nowa 5 Dzielnica
-
[Bud. A2] Wymiana wkładki do zamka / jak wymienić wkładkę - Nowa 5 Dzielnica
Niech ktoś się podzieli wiedzą - czy wkładka z gałką idzie do dolnego zamka, czy do górnego? Coś mi podpowiada, że to nie jest bez znaczenia, ale może się mylę?
Re: [Bud. A2] Wymiana wkładki do zamka / jak wymienić wkładkę - Nowa 5 Dzielnica
IMO do gornego - tak przynajmniej zamontowalem u siebie
przede wszystkim sprawdz klucze - te z "nowego zamku" pasuja na dol tez (przynajmniej) wiec jedyna opcja to wymienic gorna wkladke
przede wszystkim sprawdz klucze - te z "nowego zamku" pasuja na dol tez (przynajmniej) wiec jedyna opcja to wymienic gorna wkladke
-
Re: [Bud. A2] Wymiana wkładki do zamka / jak wymienić wkładkę - Nowa 5 Dzielnica
U mnie też jest w górnym zamku, tylko dziwi mnie, że wtedy dół (bez gałki) zamyka się tylko na raz (drugi raz kluczem nie obrócisz). Jak dla mnie dolny zamek był zawsze tym głównym, stąd moje wątpliwości...
Czyli wkładkę, którą otrzymaliśmy od dewelopera montujemy w górnym zamku, a wkładkę na dolny zamek kupujemy we własnym zakresie?
Szablon pisze:Czyli wkładkę, którą otrzymaliśmy od dewelopera montujemy w górnym zamku, a wkładkę na dolny zamek kupujemy we własnym zakresie?
Możliwe ze Pan/Pani nie dostał wkładki do dolnego zamku. Ja również nie miałam i byłam się pytać w poniedziałek i powiedzieli mi, że będą za dwa tygodnie
Pdkk pisze:Szablon pisze:Czyli wkładkę, którą otrzymaliśmy od dewelopera montujemy w górnym zamku, a wkładkę na dolny zamek kupujemy we własnym zakresie?
Możliwe ze Pan/Pani nie dostał wkładki do dolnego zamku. Ja również nie miałam i byłam się pytać w poniedziałek i powiedzieli mi, że będą za dwa tygodnie
Witam. Proszę Państwa wymieniamy wkładkę DOLNĄ z gałką, górny zamek to też blokada (uchylamy drzwi tyle i koniec).
Pamiętajcie bo mnie to już spotkało, od strony mieszkania jest podkładka dystansowa, i podczas wyciągania wkładki "zapomniałem" o niej i wylądowała w drzwiach. Troszkę przeróbek i wszystko działa.
Jak trzeba pomóc to jestem od środy wieczorem do południa w czwartek.
Pdkk pisze:Szablon pisze:Czyli wkładkę, którą otrzymaliśmy od dewelopera montujemy w górnym zamku, a wkładkę na dolny zamek kupujemy we własnym zakresie?
Dziękuję Pani. Sprawdzę to jeszcze raz.
misio112 pisze:Pdkk pisze:Szablon pisze:Czyli wkładkę, którą otrzymaliśmy od dewelopera montujemy w górnym zamku, a wkładkę na dolny zamek kupujemy we własnym zakresie?
Witam. Proszę Państwa wymieniamy wkładkę DOLNĄ z gałką, górny zamek to też blokada (uchylamy drzwi tyle i koniec).
Pamiętajcie bo mnie to już spotkało, od strony mieszkania jest podkładka dystansowa, i podczas wyciągania wkładki "zapomniałem" o niej i wylądowała w drzwiach. Troszkę przeróbek i wszystko działa.
Jak trzeba pomóc to jestem od środy wieczorem do południa w czwartek.
Dziękuję Panu. Sprawdzę to jeszcze raz.
Witam,
Ok, mogę Państwa prosić o potwierdzenie czy macie to samo? W pudełku znalazłem dwie identyczne wkładki, a na jednej z nich jest zamontowana gałka. Dwa wkręty oraz 5 kluczy. Klucze pasują do jednej i do drugiej. Natomiast mam tylko 5 kluczy (z tego co się orientuję, to fabrycznie jest 6 kluczy w pudełku).
Która wkładka idzie do górnego zamka, a która do dolnego? I czy wkładka, z którą odebraliśmy mieszkanie, jest do wymontowania i ma tymczasowy charakter?
Ok, mogę Państwa prosić o potwierdzenie czy macie to samo? W pudełku znalazłem dwie identyczne wkładki, a na jednej z nich jest zamontowana gałka. Dwa wkręty oraz 5 kluczy. Klucze pasują do jednej i do drugiej. Natomiast mam tylko 5 kluczy (z tego co się orientuję, to fabrycznie jest 6 kluczy w pudełku).
Która wkładka idzie do górnego zamka, a która do dolnego? I czy wkładka, z którą odebraliśmy mieszkanie, jest do wymontowania i ma tymczasowy charakter?
Według mnie - jak kto woli
Ja mam wkładkę z gałką na dole, a z kluczem u góry. "Ważniejszy" jest zamek na dole. Wkładkę poprzednią można zdemontować, bo może być po prostu mniej wytrzymała i słabiej chronić.

Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”