Jak wielu z Państwa kupiłem mieszkanie przy ulicy Rydygiera. Ja osobiście kupiłem mieszkanie w etapie 1 - 36m2 oraz w etapie 2 - 20m
Jeżeli chodzi o fakty to wg mnie
1) Kontakt z biurem przy zakupie mieszkań - bardzo dobry
2) Kontakt z biurem zarówno poprzez telefon jak i email bez żadnych problemów
3) Opóźnienie przy etapie pierwszym faktycznie było ;/
4) Opóźnienie w działaniu wind faktycznie było ;/ (większe koszty wniesienia materiałów budowlanych) (w moim przypadku 350zł tyle Pracownicy Hoff wzięli za wniesienie)
5) Blok wygląda bardzo ładnie jak na wizualizacjach (nowoczesna bryła)
6) Rury kanalizacyjne wystawały u mnie w łazience myślę że jakieś 2-3cm (u mnie wykonawca to zmienił - mój koszt około 200zł)
7) Próg u mnie w mieszkaniu jest w salonie jak i sypialni - u siebie w domu niemam progu. Może to zabrzmi dziwnie - ale szczerze to ten próg mi się osobiście podoba ponieważ idealnie pod oknem weszła mi listwa przy podłogowa, taka sama która jest na innych ścianach, a w domu mam na równo z tarasem i już pod oknem zmieściła się albo listwa metalowa która się wytarła po latach, albo odszedł silikon.
8) Klatki na dzień 10.02.2019 - porysowane ściany, brudne podłogi (z informacji które ja posiadam, Deweloper ma odmalować, nakleic tapety i dokończyć wykańczanie klatek juz po największych remontach mieszkańców)
Reasumując na minus wg mnie
1) Opóźnienie, opóźnienie w działaniu wind = noszenie.
2) wystające rurki kanalizacyjne w łazience na wysokość 2-3cm
Reasumując na plus wg mnie:
1) Obsługa Klienta
2) Wygląd zewnętrzny bloku
3) Fajne wykończenie podłog na klatkach schodowych, skrzynki pocztowe z nierdzewki, oraz fajne szkrzynki na klatkach
4) Brak problemów ze zmianami elektrycznymi, wylewki ok, tynki ok, są nawietrzaki w oknach,
Dla mnie 8/10, uwagi zawsze są. Mam nadzieję że w drugim etapie nie będzie takiego opóźnienia i że windy będą działały wcześniej

Miłego mieszkania

Pozdrawiam