[Bud. D] Wstawianie okien / ocieplanie i elewacja / prace wykończeniowe - Dąbska Street
[Bud. D] Wstawianie okien / ocieplanie i elewacja / prace wykończeniowe - Dąbska Street
Widziałem też, że sąsiedni budynek jest już coraz bliżej ukończenia. Nawet zrobiłem kilka fotek, wrzucę, tylko skopiuję z telefonu.
Re: [Bud. D] Wstawianie okien / ocieplanie i elewacja / prace wykończeniowe - Dąbska Street
Widać, że w bloku wstawiane są już okna i chyba idzie to całkiem sprawnie.

Miejmy nadzieję, że z ocieplaniem i elewacją ruszą już, jak skończą się zimowe mrozy i kiepska pogoda.

Ciekawe czy coś się zmieni, jeżeli chodzi o wykończenie tego bloku, względem budynku C.

Miejmy nadzieję, że z ocieplaniem i elewacją ruszą już, jak skończą się zimowe mrozy i kiepska pogoda.

Ciekawe czy coś się zmieni, jeżeli chodzi o wykończenie tego bloku, względem budynku C.
Re: [Bud. D] Wstawianie okien / ocieplanie i elewacja / prace wykończeniowe - Dąbska Street
Z tego co widziałem w bloku D okna od wewnątrz są grafitowe. Podczas kupowania mieszkania w etapie C mówiono, że okna mają być również grafitowe od środka a okazały się białe bo podobno ktoś tam powiedział, że mu się kolor nie podoba i chce białe.
Pod naporem jednego klienta deweloper się ugiął i postanowił zmienić wszystkim okna, na takie które są tańsze i które zalegały na jakimś starym brudnym magazynie firmy F.H.U. Fenster. Kiedyś się tam przejdę i pokażę im zdjęcia z odbioru i się zapytam jak to jest możliwe, że okna były tak poniszczone. W skrócie: bród jak ch*****

Niech mnie ktoś oświeci: jak można tak partaczyć robotę?
Pod naporem jednego klienta deweloper się ugiął i postanowił zmienić wszystkim okna, na takie które są tańsze i które zalegały na jakimś starym brudnym magazynie firmy F.H.U. Fenster. Kiedyś się tam przejdę i pokażę im zdjęcia z odbioru i się zapytam jak to jest możliwe, że okna były tak poniszczone. W skrócie: bród jak ch*****

Niech mnie ktoś oświeci: jak można tak partaczyć robotę?
Wzrost cen rekompensują sobie gorszymi materiałami...
Gorsze materiały to jedno, ale powyżej to jest po prostu skandal. Jak im nie wstyd.
-
Gosc123 pisze:Gorsze materiały to jedno, ale powyżej to jest po prostu skandal. Jak im nie wstyd.
popieram! szkoda, że deweloper sam sobie psuje opinię. i to w taki sposób.
Problem drodzy panstwo polega na tym ze nasze pojedyncze listy deweloper kompletnie ignoruje i zachowuje sie jak by wszystko bylo w jak najlepszym porzadku . Tak przynajmniej bylo w przypadku mojego meila
A co do okien to nie wiem czy widzieliście forum mieszkańców z Hynka. Bardzo dużo osób narzeka tam na okna i balkony. Firma produkująca/montująca okna zrobiła fuszerkę na całej linii. Dziwię się, że deweloper nie kontroluje tego przed przekazaniem lokali właścicielom. Jeżeli prawie w każdym mieszkaniu są jakieś problemy z oknami tzn. że jest jakiś poważniejszy problem.
Dodam, że od zgłoszenia wad minęło już ponad 2 miesiące i nic nie zostało jeszcze poprawione. Tłumaczenie dewelopera: firma Fenster nie reperowała okien bo temperatura na zewnątrz była niesprzyjająca.
Czy komuś okna zostały nareperowane?
Czy komuś okna zostały nareperowane?
Tak, moje zostały wyregulowe. Przy odbiorze mieszkania każdy z nas dostał kartkę z informacja z kim się kontaktować. Ciężko z odbieraniem telefonu. Pojawiłem się tam osobiście i sprawa została załatwiona w przeciągu 3 dni.
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”