Bronowickie Ogrody Kraków forum opinie mieszkania Sosnowiecka deweloper DES

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iwan

Re: Bronowickie Ogrody Kraków forum opinie mieszkania Sosnowiecka deweloper DES

Postautor: iwan » 29 sie 2016, 0:07

A byliście spojrzeć ostatnio na budowę :?: Jak to teraz wygląda, rośnie nowe osiedle :?: I jakie były powody u Was, żeby wybrać akurat mieszkanie w projekcie Bronowickie Ogrody :?: Jak zamierzacie kiedyś dojeżdżać do pracy, samochodami czy komunikacją miejską, jak to widzie :?:

Agnieszkaa

Postautor: Agnieszkaa » 29 sie 2016, 15:05

Mlodzi pisze:Cześć, Właśnie podpisaliśmy umowę na nasze nowe mieszkanko :) Jesteśmy 2 miesiące po ślubie i uznaliśmy, że to miejsce najlepiej dla Nas pasuje. Polecamy promocje i negocjacje - my dostaliśmy zniżkę na nowożeńców . Teraz tylko zmiany lokatorskie i czekamy, aż się do końca wybuduje. Wiecie może kiedy ma być głosowanie na działkę rekreacyjną. My przekonujemy wszystkich do głosowania na opcję dla aktywnych :), może na spotkaniu pokażą więcej szczegółów.
pozdrawiamy, Młodzi z trzeciego budynku :)

Młodzi z trzeciego budynku moze PRIV :)?

Agnieszkaa

Postautor: Agnieszkaa » 29 sie 2016, 15:07

iwan pisze:A byliście spojrzeć ostatnio na budowę :?: Jak to teraz wygląda, rośnie nowe osiedle :?: I jakie były powody u Was, żeby wybrać akurat mieszkanie w projekcie Bronowickie Ogrody :?: Jak zamierzacie kiedyś dojeżdżać do pracy, samochodami czy komunikacją miejską, jak to widzie :?:

Buduje sie remontuje sie takze wyglada na to ze szybko sie posuwa robota.
komunikacja miejsca jest w miare ok ale wydaje mi sie ze jak osiedla zamieszkaja mieszkancy , mpk rozszerzy swoja siec nie?

AgentDejv

Postautor: AgentDejv » 02 wrz 2016, 18:18

Agnieszkaa pisze:

Buduje sie remontuje sie takze wyglada na to ze szybko sie posuwa robota.
komunikacja miejsca jest w miare ok ale wydaje mi sie ze jak osiedla zamieszkaja mieszkancy , mpk rozszerzy swoja siec nie?

taaaaa :)

To naprawdę słaby rejon jeśli chodzi o komunikację miejską i nie liczyłbym na większe zmiany.
Inwestycja może i ciekawa ale zupełnie oderwana od realiów dzisiejszego rynku.
Duże metraże przy małej ilości pomieszczeń, ogromne korytarze/przedpokoje. Słabo wykorzystana przestrzeń przy niemałej cenie m2

pozdro

Postautor: pozdro » 03 wrz 2016, 15:50

Komunikacyjnie to zależy, do SKA Bronowice nie będzie tak daleko, ze 2 przystanki autobusem, choć to już troche wieś jak na kraków wybitnie nie ma co robić ani parku ani przestrzeni publicznej, autostrada, rondo wielopoziomowe i magazyny handlowe ikea itd. Wszystko kwestia ceny za 4500zł bym rozważał za wiecej to bez jaj Avia już tańsza i lepsza

duken

Postautor: duken » 13 wrz 2016, 8:31

Nie boicie się wysokiego czynszu (tzn. opłat mieszkaniowych) za ten plac zabaw dla dorosłych na części wspólnej, który ma powstać ?
nie wiadomo dokładnie co tam będzie.

alek83

Wysokość czynszu w inwestycji Bronowickie Ogrody Kraków (forum opinie mieszkania)

Postautor: alek83 » 13 wrz 2016, 10:07

Jeśli chodzi o czynsz za przestrzeń wspólną, to zdaje się, że o tym, jak zostanie ona zagospodarowana, mają współdecydować mieszkańcy, więc mam nadzieję, że jednak zostanie wzięty pod uwagę ewentualny wpływ tej części inwestycji na czynsz... Myślę też, że jakieś specjalne cuda tam nie powstaną, których utrzymanie będzie kosztowało jakiś majątek, jednak przyszli mieszkańcy raczej nie są pozbawieni inteligencji. Z drugiej strony jakiś ciekawszy plac zabaw czy siłownia na świeżym powietrzu, jednak powinny być do utrzymania :idea:

duken

Postautor: duken » 13 wrz 2016, 11:19

alek83 - nie znam akurat mieszkańców więc nie wiem jakie są ich preferencje.
Zakładam, że basen (generujący spore opłaty) ;) czy ogród zimowy, tam nie powstanie... ale warto mieć ogólny pogląd jaki wpływ na opłaty mogą mieć ewentualne inwestycje w częściach wspólnych.

Agnieszkaa

Postautor: Agnieszkaa » 14 wrz 2016, 11:55

O tym beda decydowac mieszkancy.Bloków bedzie docelowo 12? wiec koszt utrzymania placu zabaw dla dzieci, altany grillowej czy silowni rozlozony na wszytskich mieszkanców nie bedzie kosmiczny..

mariamazda23

Postautor: mariamazda23 » 27 paź 2016, 8:55

Polecam Bronowickie Ogrody bo.krakow.pl ponieważ kupiłam tam mieszkanie i nie mam najmniejszego problemu. Będę miała dużo swobody, ogród a jednocześnie blisko będzie mi do miejskich wygód. Już niedługo zakańczają budowę kolejnego budynku a w październiku mają obniżkę cenową o podatek VAT. Czyli całkiem ciekawie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”