Rozmaitości osiedlowe / pytania do dewelopera Dasta Invest - Dąbska Street

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Dąbska Street za którą odpowiada deweloper Dasta Invest. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
kowal123

Rozmaitości osiedlowe / pytania do dewelopera Dasta Invest - Dąbska Street

Postautor: kowal123 » 26 sty 2019, 10:41

Witam,
Przesyłam kolejną paczkę odpowiedzi na pytania do dewelopera:

Q: Projekt garażu - czy będą jeszcze w nim dokonywane jakieś zmiany np. malowanie ścian?
A: nie

Q: Zewnętrzne miejsca parkingowe - czy są plany sprzedaży tych miejsc?
A: nie

Q: Co to oznacza, że wjazd do garażu ma opcje podgrzewania?
A: ogrzewanie zostało wykonane na całej rampie zjazdowej

Q: Czy będzie wybudowany plac zabaw. Jeśli tak to kiedy i czy jest już plan jak on ma wyglądać?
A: nie będzie

Q: Kiedy zostanie zainstalowane oświetlenie przed budynkiem C oraz oświetlenie drogi dojazdowej do budynku C?
A: w niedługim czasie

Q: Czy droga asfaltowa będzie docelowo zostawiona? Czy może jest to tylko tymczasowe rozwiązanie do czasu ukończenia całej inwestycji?
A: oczywiście, że jest to rozwiązanie docelowe

Q: Jaka będzie technologia otwierania bramy / szlabanu (pilot, karta zbliżeniowa, telefon)?
A: szlaban będzie otwierany pilotem

Jestem ciekaw jak ma się droga asfaltowa do informacji zawartych w prospekcie...

Izupa

Re: Rozmaitości osiedlowe / pytania do dewelopera Dasta Invest - Dąbska Street

Postautor: Izupa » 26 sty 2019, 20:22

Witam wszystkich użytkowników.

Jako, ze zakupiłam mieszkanie w budynku D, a zaczyna mi się rozmywać idea podwyższonego standardu kreowanego przez Dasta, chciałabym poprosic o zamieszczenie na forum kilku zdjęć części wspólnych w budynku C, który już został dopuszczony do użytkowania.

Dodam, ze obserwuje forum od kilku miesięcy i jestem pod wrażeniem Waszych działań w kwestii walki o ogrodzenie osiedla. Robicie dobra robote.

Warus

Postautor: Warus » 28 sty 2019, 13:58

Ja dostałem informacje, że:
1) Nie przewiduja placu zabaw - jest w parku lotników
2) W budynkach A i B nie ma rowerowni i wózkowni - moooooże jakieś miejsce w garażu przerobią, ale narazie wersja, że nie ma.
3) Brak możliwości odsprzedania miejsca postojowego innemu miaszkańcowi danego etapu (co mnie osobiście zdziwiło)
4) Skrzynki na listy w Budynkach A i B również będą "na powietrzu", ale nie byli mi w stanie powiedzieć gdzie, jak i czy będą zadaszone - skrzynki w C i D są pod przełączką - co jest tragiczne - warunki atmosferyczne (wysokie / niskie temperatury - ludzie nie tylko listy dostają, duża wilgotność = no i ktoś obcy może wsadzic rękę i wyciągnąć conieco)
Załączniki
20190121_202612.jpg
20190121_202612.jpg (203.14 KiB) Przejrzano 7731 razy
20190121_202607.jpg
20190121_202607.jpg (188.12 KiB) Przejrzano 7731 razy

kwk

Postautor: kwk » 28 sty 2019, 14:27

Myślę, że warto abyście poczytali o "euroskrzynkach", tak na szybko:
- skrzynki maja być dostępne dla operatorów - więc teraz skrzynki w budynkach są przed domofonami
- musza spelniac wymagania odnośnie ochrony korespondecji - np. paczkomaty tez stoja luzem

Oczywiscie, skrzynki moglby byc ladniejsze

alek91

Postautor: alek91 » 28 sty 2019, 14:57

Nasuwa mi się takie pytanie czytając to forum.......czy chociaż cokolwiek Wam się podoba w tym osiedlu? Jak narazie na wszystko narzekacie. Wg mnie blok jest bardzo ładnie i estetycznie zrobiony. Zagospodarowanie terenu obejmuje to co byc powinno, to samo co większość osiedli. Skonczył się temat ogrodzenia to zaczął się temat placu zabaw. Już lepiej, żeby go nie było niż mają wstawić jedna huśtawkę i piaskownicę.

OSFP

Postautor: OSFP » 28 sty 2019, 15:04

alek91 pisze:Nasuwa mi się takie pytanie czytając to forum.......czy chociaż cokolwiek Wam się podoba w tym osiedlu? Jak narazie na wszystko narzekacie. Wg mnie blok jest bardzo ładnie i estetycznie zrobiony. Zagospodarowanie terenu obejmuje to co byc powinno, to samo co większość osiedli. Skonczył się temat ogrodzenia to zaczął się temat placu zabaw. Już lepiej, żeby go nie było niż mają wstawić jedna huśtawkę i piaskownicę.

Mnie sie podoba wiele rzeczy. Nie podoba mi sie glownie rozjazd pomiedzy tym co bylo przekazywane ze strony dewelopera, a tym co jest faktycznie.

Droga wewnetrzna miala byc zrobiony z kostki, widac to na projekcie, jest to opisane w prospekcie. Finalnie wylano asflat co wplywa na estetyke,

Plac zabaw byl przewidziany, jak widziales w innym watku. Sporo osob to interesuje i sporo osob dostalo zapewnienie ze taki plac powstanie.

Technologie ulatwiajace zycie, jak np pastylki do drzwi to nie jest jakis cud swiata a rzecz powszechna, wiec nie dziwie sie ludziom ze sa troche zawiedzeni. W koncu nie raz i nie dwa slyszelismy o osiedlu o podwyzszonym standardzie, a wychodzi z tym bardzo roznie. To sa takie drobnostki ktore wplywaja na wygode zycia w danym miejscu.

Skrzynki wygladaja po prostu srednio :)

Mozna by odwrocic pytanie, i zastanowic sie, czy deweloper zaskoczyl Cie czyms pozytywnie? :)
Ostatnio zmieniony 28 sty 2019, 15:13 przez OSFP, łącznie zmieniany 1 raz.

Warus

Postautor: Warus » 28 sty 2019, 15:11

Tanie wino jest dobre, ponieważ jest dobre i tanie.

Dąbska Street ma podwyższony standard bo... wysokie ceny i deweloper mowi, że ma podwyższony standard.
Pastylki to norma i maksymalnie ułatwia życie. Brak rowerowni / wózkowni i zarazem mikro komórki za 5k - czyli jak za studenta - rower itp. na balkonie. Dziwić się, że potem balkony wyglądają ochydnie - jakieś maty maskujące, graty na balkonach i już z łądnych bloków zostaję byle co.

Euroskrzynki / paczkonmaty - sęk w tym, że w paczkomacie masz przesyłki, które4 odbierają ludzie z różnych lokalizacji. Na osiedlu, odbierają tylko ludzie z danej klatki.

kwk

Postautor: kwk » 28 sty 2019, 15:47

Warus pisze: Euroskrzynki / paczkonmaty - sęk w tym, że w paczkomacie masz przesyłki, które4 odbierają ludzie z różnych lokalizacji. Na osiedlu, odbierają tylko ludzie z danej klatki.

Euroskrzynki to pojęcie z prawa pocztowego, które określa jak to powinno wyglądać na budynków rodzinnych.
Paczkomaty zostaly przytoczone przeze mnie jako przyklad, ze przesylki są także przechowywane w wolnostojącej skrzynce (nie w budynku).

Paczkomaty to nie euroskrzynki, a euroskrzynki to nie paczkomaty.

Tutaj coś więcej w temacie: http://www.euroskrzynki.pl/cms/euroskrz ... awa-ustawa

Warus

Postautor: Warus » 28 sty 2019, 15:59

Przeczytałem i dalej nie mam pojęcia dlaczego Dasta zainstalowała skrzynki na zewnątrz skoro wszyscy montują wewnątrz. By listonosz miał do nich dostęp - czyli tak jak w każdej innej inwestycji.

mike543

Postautor: mike543 » 28 sty 2019, 16:09

Warus pisze:2) W budynkach A i B nie ma rowerowni i wózkowni - moooooże jakieś miejsce w garażu przerobią, ale narazie wersja, że nie ma.

Mnie bardzo zmartwił brak rowerowni/wózkowni w budynkach A i B. Fajnie byłoby ustalić z developerem czy takie miejsce jednak powstanie. Btw. na stronie 3 etapu w opisie standardu wykończenia(http://www.dastainvest.pl/inwestycja/dabska3etap) jest informacja że mają być wózkownie.
Dlaczego deweloper teraz twierdzi że ma ich nie być??
Ostatnio zmieniony 28 sty 2019, 16:17 przez mike543, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”