Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
niaa

Re: Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Postautor: niaa » 19 gru 2018, 9:45

yogmen pisze:Ktoś może był ostatnio jakieś aktualizacje postępów prac?

Ja najprawdopodobniej będę w sobotę

inzynier

Postautor: inzynier » 07 sty 2019, 14:06

Był ktoś z Państwa może na spotkaniu mieszkańców osiedla Bogucice z władzami miasta Wieliczka, które odbyło się w pt? Padły jakieś konkrety jeśli chodzi o ul.Zbożową i bezpośrednie otoczenie?
inz

yogmen

Postautor: yogmen » 07 sty 2019, 15:33

Ooooo szkoda że wcześniej nie wiedziałem. Może warto skontaktować się z kimś z rady dzielnicy? Może jakieś informację uda się uzyskać?

niaa

Postautor: niaa » 22 sty 2019, 11:10

Czy ktoś z Państwa może orientował się czy nasze domy będą oddane w terminie? (tj. na koniec I kwartału?)
Byłam tam ostatnio i wygląda to słabo...

Mn06

Postautor: Mn06 » 22 sty 2019, 11:27

Byłem na budowie poczatkiem stycznia i wtedy ruszali z kanalizacja.
Z tego co mowili to budowa idzie zgodnie z planem ale tez nie jestem pewien czy wyrobia sie do konca kwartału.

yogmen

Postautor: yogmen » 25 sty 2019, 9:00

A czy ktoś może z Państwa wie coś na temat drzwi wejściowych? Jak finalnie będą wyglądały?

Misior

Postautor: Misior » 28 sty 2019, 10:04

Witam
Po rozmowie z deweloperem na odbiór mieszkań i domów trzeba będzie poczekać do czerwca. Może to i dobrze, wszystkie ściany i wylewki porządnie wyschną ( bez potrzeby ogrzewania ) i będzie można się remontować. Możliwe jest, że wyrąbią się wcześniej, ale nie będzie to I kwartał.
Pozdrawiam.

dj1234

Postautor: dj1234 » 28 sty 2019, 14:17

Witam

Mam taką jedną uwagę , nie wnoszącą nic do tematu i nie będącą żadną persnonalną wycieczką do kogokolwiek.
Jak czytam fora czy grupy na face to wszyscy piszą, że będą remontować mieszkania odebrane od dewelopera.
Ciśnienie mi się wtedy podnosi i okoliczna kawiarnia już na mnie tego dnia nie zarobi.
Przecież remontuje się coś starego, żeby przywrócić jego pierwotny wygląd, funkcję, odnowić, nie koniecznie tymi samymi materiałami, które były użyte pierwotnie. Nowych mieszkań się nie remontuje, tylko wykończa. Kupując mieszkanie od dewelopera umawiamy się najcześciej, żeby przerwał budowę w pewnym momencie (stan deweloperski), a my sobie już dokończymy według naszego uznania, gustu i stanu portfela. Nie jest to żaden remont.
Dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam

Misior

Postautor: Misior » 28 sty 2019, 15:08

dj1234 pisze:Witam

Mam taką jedną uwagę , nie wnoszącą nic do tematu i nie będącą żadną persnonalną wycieczką do kogokolwiek.
Jak czytam fora czy grupy na face to wszyscy piszą, że będą remontować mieszkania odebrane od dewelopera.
Ciśnienie mi się wtedy podnosi i okoliczna kawiarnia już na mnie tego dnia nie zarobi.
Przecież remontuje się coś starego, żeby przywrócić jego pierwotny wygląd, funkcję, odnowić, nie koniecznie tymi samymi materiałami, które były użyte pierwotnie. Nowych mieszkań się nie remontuje, tylko wykończa. Kupując mieszkanie od dewelopera umawiamy się najcześciej, żeby przerwał budowę w pewnym momencie (stan deweloperski), a my sobie już dokończymy według naszego uznania, gustu i stanu portfela. Nie jest to żaden remont.
Dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam

Witam.
Ja też napisałem " remont" bo tak mówią deweloperzy i budowlańcy. Logiczne jest ,że nowe mieszkanie czy dom się wykańcza. Jeśli fachowcy tak mówią, to i nam laikom się udziela.
Tyle w temacie.
Pozdrawiam.

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 28 sty 2019, 15:55

dj1234 pisze:Witam

Dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam

Jak coś takiego Ci ciśnienie podnosi, to strach jak coś poważnego się stanie :lol:

Proponuję wyjąć kija z dupy i być Miodkiem gdzie indziej.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”