pawelwiader pisze:Dziwią mnie heheszki. Zgodnie z umową odbieraliśmy mieszkanie 3 października. Zapłaciliśmy pełną cenę mieszkania. Mamy zamontowaną kuchnię. I na początek jesteśmy już 3 miesiące w plecy, licząc od początku listopada. Z mieszkaniem lub wynajmem - nie ma znaczenia. To są moje pieniądze, a kredyt spłacać trzeba. Moim zdaniem deweloper wiedział we wrześniu, że opóźnienie będzie, mógł inaczej rozegrać sprawę i np. odsunąć w czasie ostatnią transzę płatności. Będę w tej sprawie interweniował nie tylko u dewelopera, ale także u rzecznika konsumentów i każdej innej instytucji, która może pomóc. W razie czego - proszę o kontakt: pawlak@hot.pl
Przeciez w umowie deweloperskiej ktora sam podpisywales istnieje zapis ze przy opoznieniu deweloper zaplaci za kazdy dzien opoznienia. Wiem, ze byly takie problemy w innych inwestycjach i akurat w tej kwestii nie bylo z Atalem problemu. ... Wystarczy napisac pismo do nich. Po co pozew zbiorowy, o ktorym piszesz o tym w innym watku...??? Jak im udowodnisz ze wiedzieli o problemach z pradem we wrzesniu..? Przeciez jak odbierales mieszkanie nie sprawdzales czy masz prad..??? Jesli nie bylo to wogole nie powinies podpisac odbioru i tym samym wysylac im ostatnia transze....