GF327 pisze:st@rost pisze:Witam,
Jakość wykonania samych bloków (żadne tam apartamentowce, koło apartamentów to nawet nie stały te budynki) jest średnia. Powiedziałbym nawet, że raczej poniżej średniej, mam takie wrażenie po oglądaniu etapu 2.1 i 2.2.
Moim zdaniem za MWM przemawia świetna komunikacja (wiele linii tramwajowych, autobusowych, wyjazd na obwodnice, SKM, bliskość lotniska) oraz lokalizacja, szczególnie dla tych, którzy wolą mieszkać z dala od centrum. Rozplanowanie osiedla również całkiem przyzwoite, dużo miejsc parkingowych w podziemiach i ich obowiązkowy zakup.
Co do cen MWM: nie są niskie, raczej powyżej średniej. IMHO mieszkanie na 7 piętrze, narożne z widokiem na park warte było swojej ceny (ok 8150/m2), biorąc pod uwagę widok na planowany park, brak w bezpośredniej bliskości innych wysokich budynków, "prywatny" balkon (tylko jeden balkon na tej ścianie budynku), możliwość zainstalowania klimatyzacji z jednostką centralną na dachu. Mieszkania małe ponad 9tys/m2 to już przesada.
Co Twoim zdaniem wskazuje na srednia jakosc wykonania inwestycji?
W etapie 2.1 wszędzie masz wykładzinę techniczną, którą ogólnie jest ok, pod warunkiem, że położysz ją dobrze oraz użyjesz dobrej wykładziny. Obecnie trudno jest ją ocenić bo mimo uzyskania PnU w Październiku nadal kilka klatek jest nieskończonych.... Ciekawe czy beton na suficie będzie jakoś woskowany czy zostanie jak jest obecnie.
Z żywicą na balkonach szału nie ma, zobaczymy jak się ona będzie spisywać. Na chwilę obecną wygląda to tak jak by ktoś na szybko rozsypał piaskiem i wyłożył cienką warstwę żywicy. Zakładam, że developer wie co robi i za jakieś 1-2 lata nie będzie poprawek. W kilku innych inwestycjach widziałem podobne rozwiązanie i niestety wyglądało ono na dużo bardziej solidne i dokładniej wykonane.
Drzwi garażowe cały czas otwarte co jest ok bo każdy teraz wjeżdża i wyjeżdża. Jednak ta odpadająca gumowa uszczelka owinięta z lewej strony wygląda słabo, mam wrażenie jak by te drzwi były zepsute

Drzwi na częściach wspólnych albo nie zostały wyregulowane albo się już rozregulowały. Patrząc na stan klatek pewnie jeszcze nie były regulowane. Betonowe schody od frontu wyglądają trochę słabo, z tego co rozmawiałem z developerem to nie planują ich niczym wykańczać a szkoda.
Od południa dalej brakuje przesłon na balkonach, które miały być ostatecznie zamontowane w drugim tygodniu grudnia.
Teoretycznie etap trzeci ma być w wyższym standardzie jednak jak zerkniesz na konspekty informacyjny z 2.1 i 3 to planowane materiały i wykończenie jest bardzo podobne. Zobaczymy co developer ostatecznie wybierze.