Wybór dostawcy prądu / energii elektrycznej do nowego mieszkania - Nowa 5 Dzielnica
Re: Wybór dostawcy prądu / energii elektrycznej do nowego mieszkania - Nowa 5 Dzielnica
Czy coś się może w tym temacie zmieniło ? czy dalej tylko Getentra ?
Re: Wybór dostawcy prądu / energii elektrycznej do nowego mieszkania - Nowa 5 Dzielnica
dzień dobry
Z prądem myślę że jest do przeskoczenie, niemniej jednak trzeba byc wytrwałym.
Pani Justyna Balcerzak - pełnomocnik N5Dzielnicy - informowała wyraźnie w Kancelarii Notarialnej że można zawrzeć umowę z Tauronem - czyżby kłamała u notariusza? Podawała nieprawdę? Może trzeba z Panią Balcerzak porozmawiać.
Z prądem myślę że jest do przeskoczenie, niemniej jednak trzeba byc wytrwałym.
Pani Justyna Balcerzak - pełnomocnik N5Dzielnicy - informowała wyraźnie w Kancelarii Notarialnej że można zawrzeć umowę z Tauronem - czyżby kłamała u notariusza? Podawała nieprawdę? Może trzeba z Panią Balcerzak porozmawiać.
Jest możliwość podpisania umowy tauronem, koniecznym jest uzyskać dokument "karta danych technicznych" - dok taki powinien developer przedłożyć przy odbiorze technicznym.
Oczywiście teraz są przepychanki developer odsyła do GEt a GET udaje (a może nie musi) głupa - nie wie o jaki dokument chodzi.
Po drugie NIKT NIKOGO NIE MOZE ZMUSZAC do wybrania i podpisania umowy ze wskazanym dostawcą prądu, mamy prawo wyboru.
A to ze GET nakupił liczników i teraz ZMUSZA nas do zawarcia z nim umowy to jego problem.
Oczywiście teraz są przepychanki developer odsyła do GEt a GET udaje (a może nie musi) głupa - nie wie o jaki dokument chodzi.
Po drugie NIKT NIKOGO NIE MOZE ZMUSZAC do wybrania i podpisania umowy ze wskazanym dostawcą prądu, mamy prawo wyboru.
A to ze GET nakupił liczników i teraz ZMUSZA nas do zawarcia z nim umowy to jego problem.
julka pisze:Jest możliwość podpisania umowy tauronem, koniecznym jest uzyskać dokument "karta danych technicznych" - dok taki powinien developer przedłożyć przy odbiorze technicznym.
Ludzie ten dokument dostajecie po odbiorze mieszkania i kluczy nie przy umowie notarialnej,kto wam tak namieszał ze nie można zawrzeć umowy z Tauronem idziesz z dokumentem do tourana i do 3-5 dni podłącza prąd.
-
Mógłbyś wrzucić zdjęcie jak ten dokument wygląda? To jeden z tego segregatora czy trzeba się specjalnie upomnieć w biurze sprzedaży?
Niestety nie dają takiego dokumentu ani przy odbiorze ani przy podpisaniu aktu.
Ja podpisałem umowę z getentra bo zależało nam na szybkiej wprowadzce ale chętnie przeniósłbym się teraz do Tauron.
Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę jak wymusić kartę danych technicznych to bardzo proszę o poradę.
Ja podpisałem umowę z getentra bo zależało nam na szybkiej wprowadzce ale chętnie przeniósłbym się teraz do Tauron.
Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę jak wymusić kartę danych technicznych to bardzo proszę o poradę.
Witam
Dokładnie taki dokumnet powinien byc przekazany przy odbiorze technicznym.
Niestety developer juz miał plan i nam poprostu go nie dał. Jest to zrobione wbrew przepisom.
Dokładnie taki dokumnet powinien byc przekazany przy odbiorze technicznym.
Niestety developer juz miał plan i nam poprostu go nie dał. Jest to zrobione wbrew przepisom.
-
NOWY 2018 pisze:Ludzie ten dokument dostajecie po odbiorze mieszkania i kluczy nie przy umowie notarialnej,kto wam tak namieszał ze nie można zawrzeć umowy z Tauronem idziesz z dokumentem do tourana i do 3-5 dni podłącza prąd.
Człowieku, a czy Ty się wypowiadasz nt. N5D?

dzisiaj rozmawiałam z panią z URE - urzad regulacji ener- i mówiła ze get entra NIE MA koncesji na dystrybucje, zatem podpisywanie z nimi umów jest średnio zgodne z prawem. Robia to jakoś bardzo naookołao.
Po drugie otrzymanie takiej koncesji nie jest łatwa sprawą może to trwać kilka miesięcy a nawet kilka lat.
Po drugie otrzymanie takiej koncesji nie jest łatwa sprawą może to trwać kilka miesięcy a nawet kilka lat.
No to pytanie co robimy? Próbujemy jakoś bardziej formalnie podziałać? Może jakiś prawnik kupił mieszkanie w N5D? 

Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”