Cześć,
dzwoniłem wczoraj do pana Habasa z biura sprzedaży, ale niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi ("procesuje się").
Będę się kontaktował z prawnikiem, żeby wystosować oficjalne pismo i wysłać do CNT jak i do zarządcy.
Dam znać jak coś się ruszy w temacie.
[Bud. A4] Zbyt stromy wjazd do garażu w budynku - Nowa 5 Dzielnica
Re: [Bud. A4] Zbyt stromy wjazd do garażu w budynku - Nowa 5 Dzielnica
Pan Habas jak zwykle konkret 

Hej
Dziś zrobiłem dziewiczy wjazd do garażu (Astra IV ) i w newralgicznym pkt do rantu pod progiem zostało jakieś ok 5cm ( zmierzę dokładnie ) myślę że jak wsiadłem to zostało mniej, z pełnym bakiem i 4 osobami na pokładzie nie wspominając o bagażu bankowo będzie obcierka :/ to nie jest normalne...
Dziś zrobiłem dziewiczy wjazd do garażu (Astra IV ) i w newralgicznym pkt do rantu pod progiem zostało jakieś ok 5cm ( zmierzę dokładnie ) myślę że jak wsiadłem to zostało mniej, z pełnym bakiem i 4 osobami na pokładzie nie wspominając o bagażu bankowo będzie obcierka :/ to nie jest normalne...
-
Do 20% jest zachowane takze wszystko zgodnie z normą... choc wspolczuje posiadaczom niskich samochodow( moze nie obetra ale wrazenie nie jest mile) niestety zadaszenie jest czesto tylko w polowie w większości wjazdow(niewiadomo dlaczego) a podgrzewanie chyba nic nie daje bo ostatnio ciagle strozki wody zamarzniete na szklankę.
Ja ostatnio wjeżdżałem nieco obładowanym samochodem (zdjęcie na pusto wrzucałem wczesniej) - dwie osoby (~160kg razem) i jakieś 30kg bagażu no i lekko przytarłem. Wjeżdżałem równiez z ciekawości innym samochodem (hothatch z obniżonym zawieszeniem, ale wciąż fabryczne nastawy) i tam już ociera nawet tylko ze mną, czyli generalnie jest słabo.
Witam,
pewnie wielu już zauważyło, ale jest już sporo śladów i uszkodzeń podjazdu spowodowanych przycierającymi samochodami.
Dla porównania, zdjęcia z listopada:

I te same miejsca dzisiaj (2 stycznia 2019):

Wznawiam temat, bo nawet jeśli ktoś jeździ SUVem to temat będzie go dotyczył, gdy trzeba będzie naprawić wylewkę czy przerobić wjazd za rok czy dwa, gdy więcej osób z niskimi samochodami będzie miało podobny problem. Rozmawiał ktoś może z zarządcą budynku jak oni to widzą?
pewnie wielu już zauważyło, ale jest już sporo śladów i uszkodzeń podjazdu spowodowanych przycierającymi samochodami.
Dla porównania, zdjęcia z listopada:

I te same miejsca dzisiaj (2 stycznia 2019):

Wznawiam temat, bo nawet jeśli ktoś jeździ SUVem to temat będzie go dotyczył, gdy trzeba będzie naprawić wylewkę czy przerobić wjazd za rok czy dwa, gdy więcej osób z niskimi samochodami będzie miało podobny problem. Rozmawiał ktoś może z zarządcą budynku jak oni to widzą?
Chciałem zauwazyc jako posiadacz suva oraz "zwykłego" samochodu, że astra, focus czy golf to nie sa niskie samochody ... to sa standardowe klasyczne samochody nie jakies wynalazki i nie jest jednak normalne ze zapakowany w 4 osoby samochod z zaladowanym bagaznikiem nie moze wyjechac z garazu... dla przypomnienia dodam ze nie jest problemem spadek tylko najazd ... :/
Polecam wjezdzać przy samej lewej stronie - tam kostka jest troszke wyzej a czasami to wystarczy zeby nie przytrzec .
Ps zauwazyłem taki problem w garazu na -1 przy wejsciu do klatki nr 1 stoi kałuza, poniewaz woda z pod samochodu splywa zamiast do rowka to pod drzwi gdzie jest spadek do rogu, bylo dobre 3cm wody , zrobiłem zdjecia i zastanawiam sie gdzie to zglosic bo to chyba błąd konstrukcyjny nie ? Powinni to poprawic bez gadania ? Co o tym myslicie ?
Polecam wjezdzać przy samej lewej stronie - tam kostka jest troszke wyzej a czasami to wystarczy zeby nie przytrzec .
Ps zauwazyłem taki problem w garazu na -1 przy wejsciu do klatki nr 1 stoi kałuza, poniewaz woda z pod samochodu splywa zamiast do rowka to pod drzwi gdzie jest spadek do rogu, bylo dobre 3cm wody , zrobiłem zdjecia i zastanawiam sie gdzie to zglosic bo to chyba błąd konstrukcyjny nie ? Powinni to poprawic bez gadania ? Co o tym myslicie ?
Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”