Ja tez już byłem na oglądaniu mieszkania pod koniec zeszłego tygodnia i takie mam wnioski:
- wydaje mi się że większość mieszkań jest już faktycznie gotowa, albo wymaga małych poprawek
- parking jest generalnie gotowy - ale nie ma jeszcze wytyczonych miejsc
- komórki lokatorskie są już gotowe - drzwi są faktycznie pełne, ale nie wkładek w drzwiach - nie wiem czy je dołożą czy każdy będzie musiał sobie założyć we własnym zakresie co chce
- boksy w parkingu też są już gotowe
- w tej chwili pracują nad wykończeniem klatek - w klatce C akurat kładli płytki, klatki B i C jeszcze nie były zaczęte, brak wykończonych ścian, barierek przy schodach, instalacje kablowe wiszą jeszcze niezarobione na ścianach, wind jeszcze nie ma, i na dachu wykończenie
Co do tarasów na dachu to wyjście jest normalnie klatką schodową, wychodzi się przez pełnowymiarowe drzwi. Barierki pod taras są już zrobione, reszta do zrobienia - w tej chwili na dachu mają mały składzik.
Ogólnie muszę powiedzieć że też jestem pozytywnie zaskoczony wykonaniem i materiałami:
- drzwi wejściowe Dierre z możliwością zmany panelu wewnętrznego
- grzejniki Purmo
- sensowna skrzynka teletechniczna z wyprowadzonymi kablami antenowymi - co prawda trochę mała ale solidna, a często widziałem po prostu jakieś plastikowe puszki w tej roli
- tynki o ile pamiętam jak mówili 4 kategorii - faktycznie są już dość gładkie same w sobie
- okien niestety nie rozpoznałem bo są pooklejane
- solidnie i estetycznie wykonane balkony i barierki
Co do tych balkonów to ten próg od zewnątrz wygląda tak:

Balkon powierzchnia jest gładka i gość z budowy z którym chodziłem mówił, że w zasadzie to czegoś takiego nie trzeba już niczym wykańczać. Ja się zastanawiam jednak nad płytkami.
Instalacja RTV w salonie:

Skrzynka w korytarzu:

Co do łazienki do wydaje mi się że odpływy były robione pod wanny, u mnie wygląda to tak:

Instalacja wody w kuchni u mnie wygląda tak: (zastanawiam mnie która to z wodą ciepłą bo w łazience są oznaczone na czerwono a tu same niebieskie)

A tak wygląda garaż i boksy: