Ciężko otwierający / zamykający się zamek drzwi do mieszkania - Piasta Towers

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
misha

Ciężko otwierający / zamykający się zamek drzwi do mieszkania - Piasta Towers

Postautor: misha » 21 lis 2018, 11:31

Mam pytanie czy u Was też tak ciężko przekręcić klucz w zamku w drzwiach do mieszkania? Od wewnątrz przekręcenie gałki do zamykania/ otwierania też jest dość ciężkie.

KKP2

Re: Ciężko otwierający / zamykający się zamek drzwi do mieszkania - Piasta Towers

Postautor: KKP2 » 21 lis 2018, 13:05

Ja miałem do wyregulowania całe dzwi zamek był ok chodził spoko ale po wyregulowaniu całych dzwi chodzi jeszcze lepiej duzo lżej....

Boo123

Re: Ciężko otwierający / zamykający się zamek drzwi do mieszkania - Piasta Towers

Postautor: Boo123 » 21 lis 2018, 16:18

U nas jakiś czas temu był Pan od drzwi, żeby je wyregulować. Mówił o konserwacji i wspomniał właśnie, że gdyby zaczął źle zamek chodzić trzeba będzie znowu wyregulować drzwi i to jak najszybciej, żeby się zamek nie uszkodzil. Budynek cały czas pracuje, wszystko osiada. Także polecam w administracji poprosić, aby ktoś się zjawił do regulacji i to prędko ;)

Kuba

Postautor: Kuba » 21 lis 2018, 16:38

Boo123 pisze:U nas jakiś czas temu był Pan od drzwi, żeby je wyregulować. Mówił o konserwacji i wspomniał właśnie, że gdyby zaczął źle zamek chodzić trzeba będzie znowu wyregulować drzwi i to jak najszybciej, żeby się zamek nie uszkodzil. Budynek cały czas pracuje, wszystko osiada. Także polecam w administracji poprosić, aby ktoś się zjawił do regulacji i to prędko ;)

Z tym prędko to dobry żart, czekam od MARCA :D:D:D Wysłałem właśnie kolejnego maila ( nie pamiętam już którego), wiec może w końcu się uda

Boo123

Postautor: Boo123 » 21 lis 2018, 17:46

Oooo to dziwne. U nas zjawił się bardzo szybko. Naprawdę kwestia kilku dni.

umara

Postautor: umara » 22 lis 2018, 14:37

Miałem podobny problem. Nie czekałem na nikogo. Wystarczy wyregulować na zawiasie. Trzeba zdjąć zaślepkę, która znajduje się u dołu górnego zawiasu, kluczem imbusowym kręcić w lewo lub w prawo (podnoszenie lub opuszczanie drzwi). Kilka sekund roboty ;-)

Kuba

Postautor: Kuba » 22 lis 2018, 15:34

umara pisze:Miałem podobny problem. Nie czekałem na nikogo. Wystarczy wyregulować na zawiasie. Trzeba zdjąć zaślepkę, która znajduje się u dołu górnego zawiasu, kluczem imbusowym kręcić w lewo lub w prawo (podnoszenie lub opuszczanie drzwi). Kilka sekund roboty ;-)

Tylko że ja nie muszę podnosić/opuszczać. U mnie uszczelka nie dolega

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”