Witam,
Czy jeszcze u kogoś nie grzeją grzejniki w mieszkaniu ? Jakiś czas temu wszystkie grzejniki grzały na "pół gwizdka" ale w mieszkaniu było dosyć ciepło. Aktualnie już od paru dni cały czas są zimne pomimo ustawienia na max. Grzejniki nie są zapowietrzone no i już przez chwilę działały poprawnie. Pozdrawiam.
[Etap II] Zimne grzejniki w mieszkaniu - Osiedle Banacha Kraków
Re: [Etap II] Zimne grzejniki w mieszkaniu - Osiedle Banacha Kraków
U mnie np. w łazience w ogóle nie działa.
Czy ktoś z Was coś wie więcej? U mnie ten sam problem, bardzo niskie ciśnienie.
U mnie też był problem z grzejnikami. Dzwoniłam kilka razy do Gremaxu, nie wiem co konkretnie zrobili, ale teraz grzeją bardzo dobrze.
U mnie sytuacja się poprawiła. Po telefonach do Gremaxu zniknęła ikona błędu z ciepłomierza a grzejniki zaczęły lekko grzać (temp. wody na wejściu wg ciepłomierza 35stC). Po paru dniach temperatura wzrosła i aktualnie jest to około 50st na wejściu. Wewnątrz mieszkania temperatura waha się w granicach 18-20 stC, co nadal nie daje komfortu cieplnego zwłaszcza nad ranem. Być może w wymiennikowni jest centralka pogodowa lub administracja podnosi stopniowo temperaturę wody w instalacji. Z tego co mi wiadomo temperatura wody w instalacji powinna się jeszcze podnieść ponieważ aktualnie projektuje się instalacje CO na temperaturę 70stC na wejściu i 55stC na powrocie.
Czasami też warto sprawdzić czy zaworki przy grzejniku są całkowicie otworzone.
Pozdrawiam.
Czasami też warto sprawdzić czy zaworki przy grzejniku są całkowicie otworzone.
Pozdrawiam.
Dzięki za szybką pomoc
To jutro dzwonię.
EDIT: po kilku godzinach od telefonu już było dobrze.

EDIT: po kilku godzinach od telefonu już było dobrze.
Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”