ojciec pisze:Cześć!
Rozważamy zakup mieszkania na osiedlu Na Lotnisku 1. Dlatego też szukamy informacji odnośnie tej inwestycji, szczególnie od osób już tam mieszkających. Czy jesteście zadowoleni z zakupu? Na jakie problemy do tej pory natrafiliście? Czy sąsiedztwo Aldiego nie jest uciążliwe? Jak wygląda sytuacja z miejscami parkingowymi? Może ktoś korzysta z przedszkola "Motylek" i mógłby podzielić się wrażeniami? Ogólnie będę wdzięczny za wszelkie pomocne informacje.
Pozdrawiam.
Witam,
Poniższy tekst proszę traktować wyłącznie jako opinie mieszkańca.
Jeżeli chodzi o rejony gdzie jest Aldi to wiem, że mieszkańcy zgłaszali skargi nie na Aldi a prawdopodobnie na siłownie z której wydobywają/ały (nie wiem czy się to zakończyło) się dziwne dzięki prawdopodobnie związane z klimatyzacją ja osobiście tego nie odczuwałem ponieważ mieszkam bardziej po drugiej stronie.
Generalnie radzę się głęboko zastanowić przed nabyciem czegokolwiek od tego dewelopera. Ja kupiłem i tego żałuje. Jak już się ktoś przymierza do zakupu mieszkania to proszę sprawdzić takie podstawowe rzeczy jak to czy mieszkanie jest właściwie ogrzewane. U mnie w pokoju panuje temperatura ok. 18 stopni co jest niezgodne z Polskimi Normami. Niestety pomimo moich wielokrotnych zgłoszeń jestem ignorowany. Najpierw zgłaszałem do Zarządcy budynku (przydzielonego przez dewelopera) ale po odpowiedziach w stylu: sam się pan zdecydował na zakup tego mieszkania, postanowiłem zgłaszać sprawę bezpośrednio u developera. A tutaj już zupełnie nie ma żadnej odpowiedzi. Nie sposób się połączyć z kimś kompetentnym (same infolinie sprzedażowe). Pani z tej infolinii nie chce podać numeru do właściwej osoby, obiecując, że ktoś do mnie oddzwoni, oczywiście tego nie robi. Pojechałem wiec na Rybitwy do „biura” aby złożyć pismo i z kimś porozmawiać ale ciężko nazwać to biurem. To jest jakaś atrapa biura, siedząca Pani na recepcji obsługująca kila firm.
Jak widać deweloper chętnie sprzeda mieszanie/lokal ale później po sprzedaży nie ma praktycznie żadnej reakcji na zgłaszane problemy zarówno u Zarządcy jak i u dewelopera a jak dla mnie zaniżona temperatura poniżej norm jest poważną sprawą.
Budynek ładnie wygląda i to jest haczyk ale przyglądając się bliżej widać niedociągnięcia. Kiepsko zaprojektowany parking zewnętrzny, proszę spróbować wjechać na parking po lewej stronie. Już lepiej zaparkować przy ulicy niż się tam pakować i narażać się na zarysowania samochodu, a przecież są firmy co wykupiły tam miejsca dla klientów. Ostatnio jak byłem u dentysty to widziałem jak wygląda ściana wewnątrz budynku przy lokalach usługowych, uważam że w tak nowym budynku nie powinna się w ten sposób prezentować. Dziwnie działająca winda, samoistnie zatrzymuje się na piętrach gdzie nikogo nie ma a jak ją przywołuje to mam wrażenie, że mija z 10 sekund zanim załapie, że powinna jechać. Domofon, który wydaje u mnie w lokalu jakieś dziwne dźwięki mimo tego, że nikt do mnie nie dzwoni poza tym już nawet nie sprawdzam czy kod przydzielony mi do otwierania drzwi zaczął już działać.
Pozdrawiam